πάμε euro

Βανδαλίστηκε με γκράφιτι τοιχογραφία του Ράσφορντ!

Βανδαλίστηκε με γκράφιτι τοιχογραφία του Ράσφορντ!
Μια τοιχογραφία που τιμούσε τον ποδοσφαιριστή Μάρκους Ράσφορντ βανδαλίστηκε με γκράφιτι μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ιταλία στον τελικό του EURO 2020.
Σχετικά Άρθρα
Το έργο τέχνης στο Withington του Μάντσεστερ, παραμορφώθηκε λίγο μετά την ήττα της Αγγλίας.

Ο Ράσφορντ, μαζί με τον Τζέιντον Σάντσο και τον Μπουκαγιό Σακά, αστόχησαν στα πέναλτι και δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το παιχνίδι.

Αρκετές λέξεις γράφτηκαν στην τοιχογραφία παράλληλα με τη λέξη «Saka», με την αστυνομία του Μάντσεστερ να έχει ξεκινήσει έρευνα ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Ο Ch Supt Paul Savill είπε: «Το έγκλημα μίσους σε οποιαδήποτε μορφή είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν είναι ευπρόσδεκτο εδώ στην πόλη μας».

Το έργο τέχνης, βασισμένο σε μια φωτογραφία του Daniel Cheetham και ζωγραφισμένο από τον καλλιτέχνη του δρόμου Akse, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Withington Walls, ένα κοινοτικό έργο τέχνης του δρόμου για την αναγνώριση του έργου του Ράσφορντ για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.

Η μητέρα του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρείχε το απόσπασμα της τοιχογραφίας: «Να είσαι περήφανος ξέροντας ότι ο αγώνας σου θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στο σκοπό σου.»

Ο Έντ Γουέλαρντ, ο οποίος συν-ίδρυσε το τείχος του Withington είπε ότι ξύπνησε από την είδηση ότι η τοιχογραφία είχε βανδαλιστεί: «Βγήκα για να διορθώσω ό, τι μπορούσα αμέσως και να καλύψω ότι μπορούσα και ελπίζουμε ότι θα βάλουμε τον καλλιτέχνη να έρθει να το διορθώσει. Τολμήσαμε χθες να ονειρευόμαστε και οι ελπίδες μας ξεθώριασαν, αλλά το να ξυπνήσουμε με αυτό είναι πιο καταθλιπτικό. Ο ρατσισμός φαίνεται να είναι όλο και πιο διαδεδομένος».


Από την άλλη ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπέρναμ, χαρακτήρισε την παραμόρφωση της τοιχογραφίας ως «απεχθής, επαίσχυντη πράξη», συμπληρώνοντας, «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για τον Μάρκους Ράσφορντ και τον ρόλο του να οδηγήσει τη χώρα μας στον πρώτο μεγάλο τελικό της εδώ και 55 χρόνια», ανέφερε στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε την επίθεση στους παίκτες ως «αδιανόητη», προσθέτοντας ότι η ομάδα αξίζει: «να επαινείται ως ήρωες και να μην υφίσταται φυλετική κακοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτήν την τρομερή κακοποίηση πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους».

Η FA επίσης σχολίασε ότι «φοβόταν» τη στόχευση των τριών παικτών μετά την ήττα στο Wembley.

Θυμίζουμε πως ο Ράσφορντ έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη ρατσιστική κακοποίηση που έχει δεχτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League - επίσης στα πέναλτι – από την Βιγιαρεάλ.

Μάλιστα είχε αποκαλύψει τον Μάιο πως είχε μετρήσει «τουλάχιστον 70 φυλετικά σχόλια».


Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης