πάμε euro

Άρσεναλ για Σάκα: «Πρέπει να σταματήσει αυτή η αηδιαστική συμπεριφορά προς τους παίκτες»

Άρσεναλ για Σάκα: «Πρέπει να σταματήσει αυτή η αηδιαστική συμπεριφορά προς τους παίκτες»

Με επίσημη της ανακοίνωση, η Άρσεναλ στάθηκε στο πλευρό του Μπουκάγιο Σάκα, ενώ καταδίκασε την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος στα social media.

Ο Σάκα ήταν ο μοιραίος παίκτης για την Αγγλία στον τελικό, καθώς αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι. Αυτό οδήγησε αρκετά άτομα στο να επιτεθούν με ρατσιστικές εκφράσεις στον 19χρονο διεθνή. Από την πλευρά της, η Άρσεναλ στάθηκε δίπλα του από την πρώτη στιγμή, ενώ τόνισε πως έχει εκκινήσει διαδικασίες για την διαφύλαξη των παικτών της από τις επιθέσεις στα social media.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Το προηγούμενο βράδυ, είδαμε τον Μπουκάγιο Σάκα να φτάνει στον τελικό του EURO 2020 στα 19 του. Ο Μπουκάγιο είναι μαζί μας από επτά ετών και ο σύλλογος δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανος, βλέποντας τον να εκπροσωπεί την Αγγλία στην διοργάνωση. Μπορούσες να το νιώσεις σε όλο τον σύλλογο.

Το προηγούμενο βράδυ γίναμε μάρτυρες της ηγετικής φύσης και του χαρακτήρα που πάντα βλέπαμε και μας άρεσε στον Μπουκάγιο. Ωστόσο, αυτό το αίσθημα υπερηφάνειας άλλαξε γρήγορα σε λύπη, με τα ρατσιστικά σχόλια που δέχθηκε ο παίκτης μας στα social media, μετά την λήξη του αγώνα.

Για άλλη μία φορά, λυπούμαστε που πρέπει να πούμε ότι καταδικάζουμε τον ρατσισμό στους μαύρου παίκτες της ομάδας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, οι πλατφόρμες των social media και οι αρχές πρέπει να δράσουν, για να σιγουρευτούν πως αυτή η αηδιαστική συμπεριφορά που δέχονται οι παίκτες μας σε καθημερινή βάση, πρέπει να σταματήσει τώρα.

Έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες στην Άρσεναλ, για να διασφαλίσουμε πως οι παίκτες μας θα έχουν υποστήριξη σε αυτό το ζήτημα, αλλά δυστυχώς μπορούμε να φτάσουμε μέχρι κάποιο σημείο. Το μήνυμα μας προς τον Μπουκάγιο είναι το εξής: Κράτα ψηλά το κεφάλι σου, είμαστε πολύ περήφανοι για σένα και δεν μπορούμε να περιμένουμε για να επιστρέψεις στην Άρσεναλ».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης