Τένις

Τζόκοβιτς – Μπερετίνι: Ο έμπειρος κόντρα στον πρωτάρη!

Τζόκοβιτς – Μπερετίνι: Ο έμπειρος κόντρα στον πρωτάρη!
Την ώρα που ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ... ζορίζονται ο Νόβακ Τζόκοβιτς προελαύνει στο παγκόσμιο τένις κι ετοιμάζεται για να τους ισοφαρίσει στους 20 τίτλους Grand Slam!

Ένα βήμα από το να «γράψει ιστορία» απέχει πια ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος τενίστας νίκησε μετά από μεγάλη μάχη (2 ώρες και 45 λεπτά) με 3-0 σετ τον Ντένις Σαποβάλοφ στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Wimbledon και, πλέον, στον τελικό της Κυριακής (11/7, 16:00), 7ος στο Λονδίνο για τον Σέρβο αθλητή, απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι των 11 διαδοχικών νικών στο γρασίδι θα επιδιώξει να κάνει το 3Χ3 στα Grand Slam της σεζόν (έχει κατακτήσει ήδη το Australian Open και το Roland Garros).

Εάν τα καταφέρει ο Τζόκοβιτς θα φτάσει τους 20 major τίτλους καριέρας και θα ισοφαρίσει σε κατακτήσεις τ΄ άλλα δύο «ιερά τέρατα» του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ.

Οπότε στο επόμενο US Open που θ΄ ακολουθήσει θα έχει την ευκαιρία, εκτός απρόοπτου, να γίνει ο κορυφαίος των κορυφαίων!


Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει την Κυριακή (11/07) ο Μπερετίνι, με την πορεία του στο φημισμένο Grand Slam έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο νο8 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου θα ανέβει ακόμη μία θέση ψηλότερα (νο7).

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης