Basket Talk

Έργα και ημέρες του G-Rick Πιτίνο στην Ελλάδα!

Έργα και ημέρες του G-Rick Πιτίνο στην Ελλάδα!

Ο Ρικ Πιτίνο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα μετά τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πορεία των 921 ημερών του -συνολικά- - στην Ελλάδα «έκρυβε» ατυχίες, λατρεία και… μυστήρια που παραμένουν άλυτα.

Σχετικά Άρθρα

Το κοινό του Παναθηναϊκού ζητωκραυγάζει ξανά! Άπαντες «πράσινοι» γίνονται θεατές μίας ολικής μεταμόρφωσης που διήρκησε μόνο μία εβδομάδα! Ο οιωνός που απομάκρυνε τον πολύπειρο Τσάβι Πασκουάλ από τον πάγκο του ΟΑΚΑ, έφερε στην Ελλάδα τον Hall of Famer Ρικ Πιτίνο (26 Δεκεμβρίου), που στο πρώτο του παιχνίδι στις 28 Δεκεμβρίου 2018 «υπέταξε» τις... αρκούδες της ΤΣΣΚΑ.

Ήταν μόλις λίγοι μήνες πριν, τον Σεπτέμβριο, που ο Πιτίνο είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Τα σκάνδαλα που τον στοχοποίησαν από το πρωτάθλημα του NCAA από τις εποχές… Louisville του στέρησαν την δυνατότητα να συνεχίσει το έργο που τόσο επικεντρώθηκε… Να εξελίσσει ταλέντα! Οι 170 ημέρες παρουσίας στον Παναθηναϊκό έγιναν αφορμή ανανέωσης και των δύο.

EIs7z-kXkAANtJw.jpg

Η ομάδα άλλαξε νοοτροπία, έσωσε μία οριακά «χαμένη» χρονιά στην Euroleague και κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ. Πέραν του αγωνιστικού, η προσωπικότητά του αποτέλεσε το στοιχείο που τον έδεσε με τον κόσμο. Το καλοκαίρι αναχωρεί για τις ΗΠΑ , λόγω ενός προσωπικού προβλήματος και παραμένει εκεί με το ταπεινό «Υπέροχη χρονιά, θα μου λείψετε όλοι» να είναι το δικό του αντίο στις 21 Ιουνίου 2019.

Έμελλε, ωστόσο, να μην είναι οριστικό, αφού στις 8 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο Πιτίνο επιστρέφει στην χώρα μας. Αυτή τη φορά για την Εθνική ομάδα, την οποία αναλαμβάνει …αμισθί ώστε να την κατευθύνει στο δρόμο για το Τόκιο. Εκείνες τις μέρες δίνει το παρόν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση απέναντι στη Βαλένθια και η ΚΑΕ φροντίζει να τον βραβεύσει για την προσφορά του στον «Εξάστερο».

Το θερμό κλίμα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι, βοήθησε στην επανένωση των δύο πλευρών λίγες μέρες μετά την “πρόσληψή” του από την ΕΟΚ. Η απόλυση Πεδουλάκη φέρνει τον Πιτίνο για δεύτερη θητεία στο ΟΑΚΑ (20 Νοεμβρίου). Θητεία, πάντως, που δεν θύμισε σε πολλά το επιτυχημένο πρώτο πέρασμα και ολοκληρώθηκε με μία πολύ βαριά ευρωπαϊκή ήττα από την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ πριν η πανδημία «διακόψει» όλες τις διοργανώσεις.

Οι ατάκες ενθουσιασμού που συνόδευαν τον Πιτίνο μετά από κάθε παιχνίδι, εκείνα τα παρατσούκλια που «στόλιζαν» τους παίκτες του είχαν μείνει πίσω στον χρόνο και ένα ακόμη «αντίο» ήρθε νωρίς με τον Αμερικανό να φεύγει ξαφνικά.

Εξίσου αιφνίδια, λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα, συμφώνησε να επιστρέψει στους κολεγιακούς πάγκους αναλαμβάνοντας στις 14 Μαρτίου, το άσημο Ιona. Το μυαλό του, όμως, γυρνούσε συνεχώς πίσω. Στην πατρίδα μας…

«Δεν θα μπορούσα να αγαπήσω μία χώρα και μία ομάδα περισσότερο. Είστε οι καλύτεροι» δήλωσε μέσω του δραστήριου λογαριασμού του στο twitter. Ο πιο αγαπητός gentleman απέμενε απλά να σταθεί στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

E5f1vGKWUAAGy9T.jpg

Το Προολυμπιακό τουρνουά επανέφερε την όρεξη του Ρικ να εργαστεί με επαγγελματίες. Στο πλευρό του… τράβηξε μεθοδικά τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος εν τέλει δεν μπόρεσε να αποτελέσει μέρος της ομάδας. Οι απουσίες των Παπαπέτρου και Παπανικολάου έκαναν δυσκολότερο το εγχείρημα των διεθνών και του ίδιο του Πιτίνο ο οποίος σήκωσε το γάντι της πρόκλησης. Το φινάλε τον βρήκε ηττημένο (από την Τσεχία) να ανακοινώνει κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα ότι ηone and done”, μία και έξω δηλαδή, συμφωνία του για την Εθνική έφτασε στο τέλος της. Έτσι απλά

«Θα επιστρέψω τον Αύγουστο για φιλικά με το Iona» δήλωσε και παράλληλα έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία όποιου τον χρειαστεί. «Η δουλειά μου είναι στο κολέγιο. Στην Εθνική δεν θα επιστρέψω αλλά θα είμαι πάντα διαθέσιμος για όποια συμβουλή μου ζητηθεί» είπε και έγραψε τον επίλογο αφήνοντας ένα μικρό παραθυράκι να τον δούμε ξανά κάπου, κάπως, σε ελληνικό γήπεδο. Θα είμαστε εδώ για έναν Hall of Famer που δίδαξε τα απλά της «πορτοκαλί θεάς»!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης