Football Talk

Ουρουγουάη: Καβάνι και Σουάρες «μονολογούν» στο φετινό Copa για την Εθνική τους!

Ουρουγουάη: Καβάνι και Σουάρες «μονολογούν» στο φετινό Copa για την Εθνική τους!
H Ουρουγουάη βρίσκεται στα προημιτελικά του Copa America και το οφείλει κατά κύριο λόγο στους Καβάνι και Σουάρες
Δύο για όλους και όλοι για…2!

Λουίς Σουάρες και Έντισον Καβάνι αγωνίζονται με την Εθνική Ουρουγουάης στα γήπεδα της Βραζιλίας και αποτελούν τα μοναδικά ονόματα που παράγουν επιθετικό παιχνίδι για την ομάδα τους!

Οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές αποχωρίστηκαν για λίγο το κόκκινο (κυρίως) χρώμα των συλλόγων τους και φορώντας τα "σελέστε" της Ουρουγουάηςμονολογούν για χάρη της Εθνικής τους. Μέχρι στιγμής και μετά από 4 παιχνίδια, μετρούν 268 κοινά λεπτά στο χορτάρι και οδηγούν την επιθετική γραμμή για την ομάδα του ΌσκαρΤαβάρες.

Συγκεκριμένα, οι 17 τελικές που έχουν βρει στόχο στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις με Χιλή και Βολιβία και Παραγουάηπρεμιέρα με την Αργεντινή ήταν…μηδενική), ανήκουν κατά 66% -περίπου- σε Καβάνι και Σουάρες.

Είναι άλλωστε και οι μοναδικοί που έχουν σκοράρει, προσφέροντας βαθμούς στην ομάδα τους, αφού ο Σουάρες βρήκε δίχτυα στην ισοπαλία με την Χιλή και ο Καβάνι «κλείδωσε» την νίκη με αντιπάλους την Βολιβία (2-0 με το πρώτο να είναι αυτογκόλ) και την Παραγουάη (1-0 με πέναλτι).

Ως συμπαίκτες

Από το 2008 και την συνύπαρξή τους στην Κ20 της Ουρουγουάης, οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί με την Εθνική τους αρκετές φορές μαζί. Σε σύνολο μετρούν 91 αναμετρήσεις, έχουν δημιουργήσει ο ένας για τον άλλον 23 γκολ(!).

Τα 9 από αυτά είναι προϊόν δημιουργίας του Καβάνι για τον Σουάρες, ενώ τα 14 προήλθαν από τροφοδοτήσεις του τελευταίου στον συμπαίκτη του. Η τελευταία φορά που σκόραραν σε κοινό αγώνα, εντοπίζεται ένα χρόνο πίσω (2019/20) , σε φιλικό απέναντι στην Αργεντινή.

Ως αντίπαλοι

Καβάνι και Σουάρες έχουν αγωνιστεί ως αντίπαλοι -και βασικοί- 5 φορές (4 σε νοκ άουτ φάσεις Champions League και μία στους ομίλους) με την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν. Από εκείνες, ο φετινός πρωταθλητής Ισπανίας έχει την πλειοψηφία των νικών, αφού μόνο μία είχε θετική κατάληξη για τον νυν επιθετικό της Γιουνάιτεντ.

Στην τελευταία τους συνάντηση ως αντίπαλοι, πέτυχαν τέρμα και οι δύο. Ο Σουάρες απλά πρόσθεσε το όνομά του στην μυθική πρόκριση του 6-1 της Μπαρτσελόνα το 2016/17, ενώ ο Καβάνι έβαλε το γκολ της…τιμής για την τότε ομάδα του. Ήταν και η μοναδική στιγμή της παρουσίας τους με διαφορετικές φανέλες που βρήκαν δίχτυα στο ίδιο παιχνίδι.

Η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει την Κολομβία (04/07, 1:00) στα προημιτελικά του Copa America και ελπίζει σε ανάλογες επιδόσεις των Καβάνι και Σουάρες στο χορτάρι του «Νασιονάλ».

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης