πάμε euro

Θέτει «βέτο» η UEFA-ο τελικός του EURO 2020 αντί για το Wembley θα γίνει στην Ουγγαρία αν δεν εξαιρεθούν οι 2500 VIPs από τους περιορισμούς της Αγγλίας

tags :
Θέτει «βέτο» η UEFA-ο τελικός του EURO 2020 αντί για το Wembley θα γίνει στην Ουγγαρία αν δεν εξαιρεθούν οι 2500 VIPs από τους περιορισμούς της Αγγλίας

Η UEFA απειλεί να μετακινήσει τον τελικό του EURO 2020 από το Wembley αν δεν υπάρξει άρση των περιορισμών κατά του κορονοϊού προς τους 2500 VIPs.

Ως «κεραυνός» έπεσε η είδηση πως η UEFA εμφανίζεται έτοιμη να αλλάξει την έδρα του τελικού του φετινού EURO, σε περίπτωση που ισχύσουν κανονικά οι κατ' οίκον περιορισμοί για όποιον μπαίνει στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η UEFA απαιτεί να υπάρξει μια αναπροσαρμογή των περιορισμών που θα εξαιρεί τους 2.500 αξιωματούχους από την προβλεπόμενη καραντίνα και θα τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν αναμετρήσεις, προπονήσεις αλλά και κυβερνητικά meetings.

Οι επιλογές αυτές εξετάζονται, καθώς η UEFA απείλησε να μετακινήσει το EURO 2020 προς την Ουγγαρία εκτός και αν η κυβέρνηση παρέχει μία εξαίρεση για την καραντίνα των δυόμισι χιλιάδων VIPs. Η Αγγλία πρόκειται να φιλοξενήσει τον ημιτελικό και τον τελικό στο Wembley με την τελευταία αναμέτρηση της διοργάνωσης να λαμβάνει χώρα στις 11 Ιουλίου.

Ωστόσο λέγεται πως η UEFA αναζητά εναλλακτικές λύσεις σχετικά με τους περιορισμούς της καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
ceferin.jpg

Η UEFA λέγεται ότι προετοιμάζεται να αλλάξει την έδρα, σε περίπτωση που η πόλη βρίσκεται υπό περιορισμούς λόγω κορονοϊού, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στους φιλάθλους, στους αξιωματούχους και στους σημαντικούς προσκεκλημένους να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Σύμφωνα με τους Times της Αγγλίας, αναζητείται μία φόρμουλα να εξαιρεθούν οι αξιωματούχοι της UEFA, οι πολιτικοί, οι χορηγοί και οι υπεύθυνοι των μεταδόσεων από την απομόνωση.

Μέχρι τώρα απαιτείται καραντίνα δέκα ημερών για τους ανθρώπους που φτάνουν από χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή στην κόκκινη λίστα και ακόμα χειρότερα, κάθε χώρα που συμμετάσχει στο EURO 2020 ανήκει σε μια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Ωστόσο, μία εξαίρεση θα επέτρεπε σε 2500 VIPs να παρακολουθήσουν παιχνίδια στο Wembley κατά τη διάρκεια των νοκ άουτ.

Θα τους επέτρεπε, επίσης, να παρακολουθούν τις προπονήσεις της ομάδας τους και τις κυβερνητικές συσκέψεις χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε καραντίνα.

Αν οι ιθύνοντες αποφασίσουν κατά των εξαιρέσεων η UEFA θα μετακινήσει τον τελικό του EURO 2020 στη Βουδαπέστη, όπου σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τους πολίτες κρατών που ανήκουν στη συνθήκη Σένγκεν.

Υπενθυμίζεται πως η Αγγλία βρέθηκε σε μια παρόμοια κατάσταση και στον τελικό του Champions League τη σεζόν 2020-21.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης