πάμε euro

Γαλλία – Γερμανία: Μία «μονομαχία» αναζητώντας είτε την «επιβεβαίωση» είτε την «επανεγκαθίδρυση» (video)

Γαλλία – Γερμανία: Μία «μονομαχία» αναζητώντας είτε την «επιβεβαίωση» είτε την «επανεγκαθίδρυση» (video)
Λίγες ώρες απέμειναν για την «μεγάλη» αναμέτρηση, η οποία «κλείνει» την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του EURO, μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, ή πιο χαρακτηριστικά της αναμέτρησης μεταξύ της «επιβεβαίωσης» και της «επανεγκαθίδρυσης».
Δέκα δυνατές αναμετρήσεις, 24 γκολ, οκτώ νικητές και εννιά ηττημένοι...

Αυτός λοιπόν, είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός των τεσσάρων ημερών όπου όλη η Ευρώπη «χορεύει» στον ρυθμό του Euro 2020 και όπως φαίνεται από τα πρώτα δείγματα γραφής, η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Ωστόσο, σήμερα (15/6) η πρώτη αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης «κλείνει» με ακόμη δύο αναμετρήσεις, στις οποίες ανήκει και το ζευγάρι το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμα και το ζευγάρι του τελικού, ρίχοντας «αυλαία» στην πρώτη αγωνιστική με τον πιο... γλυκό τρόπο.

Ο λόγος φυσικά, για την «ματσάρα», στις 22:00, τη «μονομαχία» Γαλλία – Γερμανία, όπου οι Γάλλοι, αν και τυπικά γηπεδούχοι, θα φιλοξενηθούν από τους Γερμανούς στο Μόναχο και στο «Allianz Arena».

Για τον λόγο αυτόν λοιπόν, το «BN Sports» πραγματοποιώντας έναν σύνδεσμο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος «σκιαγραφεί» την αποψινή αναμέτρηση μεταξύ της επιβεβαίωσης που αναζητούν οι Γάλλοι και της επανεγκαθίδρυσης που αναζητούν... μανιωδώς οι Γερμανοί.

«L'histoire nous appartient»...

Αρχή, από το παρελθόν των δύο αυτών σπουδαίων εθνικών ομάδων, οι οποίες έχουν τεθεί αντιμέτωπες είτε σε επίσημο, είτε σε φιλικό πλαίσιο συνολικά 31 φορές, από τις 15 Μαρτίου του 1931 (όταν και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά) έως και σήμερα.

Και ο απολογισμός; Υπέρ των Γάλλων...

11_6.jpg

Πιο συγκεκριμένα, από τις 31 «μονομαχίες» μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, ανεξαρτήτου έδρας, οι Γάλλοι έχουν αναδειχθεί 14 φορές νικητές, 10 φορές νικητές έχουν αναδειχθεί οι Γερμανοί και επτά αναμετρήσεις έχουν λήξει με ισόπαλο αποτέλεσμα, δίνοντας έτσι έναν άλλον... άερα στους «μπλε» στον αποψινό αγώνα.

Όμως, όλα τα παραπάνω ανήκουν στην κατηγορία «Ανεξαρτήτου Έδρας», ωστόσο ποια είναι η ιστορία των «πετεινών» απέναντι στα «πάντσερ» σε γερμανικό έδαφος;

2_38.jpg

Σε αυτή την κατηγορία, οι Γερμανοί είναι εκείνοι οι οποίοι υπερτερούν στο... ελάχιστο, εφόσον σε 15 αγώνες «μετράνε» έξι νίκες έναντι πέντε των Γάλλων, ενώ τέσσερις φορές οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στην ισοπαλία.

Και τέλος, μιας και όλα τα παραπάνω άρχισαν με τελικό παρονομαστή την αποψινή αναμέτρηση στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Euro, Γαλλία και Γερμανία έχουν αναμετρηθεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση των εθνικών ομάδων μόλις μια φορά, στις 7 Ιουλίου του 2016 και στα ημιτελικά του Euro εκείνης της χρονιάς, όπου νικητές (με δύο γκολ του Γκριεζμάν) είχαν αναδειχθεί οι «μπλε» με τελικό αποτέλεσμα 2-0!



Όλα τα παραπάνω, αποτελούν την ιστορία των δύο αυτών εθνικών ομάδων, ωστόσο για την αποψινή «τιτανομαχία», χωρίς αμφιβολία, σημασία έχει το σήμερα και η τωρινή κατάσταση Γάλλων και Γερμανών, η οποία μοιάζει να είναι λίγο πιο... λαμπρή προς την ομάδα με τον «πετεινό» στο στήθος.

Με άρωμα... 2000!

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ ερχόμενη από έναν απολογισμό τεσσάρων νικών και μιας ισοπαλίας στο μέχρι και σήμερα 2021, θα έλεγε κανείς πως βρίσκεται σε τουλάχιστον... εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση κι έχοντας καλέσει 26 ποδοσφαιριστές «φωτιά», αποτελεί δίκαια και ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης.

3_31.jpg

Φυσικά, αυτό το επιβεβαίωσε και στα φιλικά προετοιμασίας λίγο πριν την έναρξη της ευρωπαϊκής «γιορτής» του ποδοσφαίρου, εκεί όπου αντιμετώπισε τις Ουαλία και Βουλγαρία και με νίκη 3-0 έκαστος δεν άφησε και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Θέλοντας να «ξεφορτωθεί» την αποτυχία του 2018!

Όμως, από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Γιόακιμ Λεβ, όντας ένα από τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού αλλά και παγκοσμίου κυπέλλου, θα μπορούσε κανείς να πει πως βρίσκεται σε... καλή αγωνιστική κατάσταση, όχι τόσο όσο να «γεμίζει το μάτι».

Πιο αναλυτικά, έχοντας μέσα στο 2021 τρεις νίκες, μια ισοπαλία (1-1) με την δυνατή Δανία και μια ήττα (2-1) από την Βόρεια Μακεδονία, τα «πάντσερ» δείχνουν πως ακόμα προσπαθούν να βρουν την παλιά και όπως όλα δείχνουν χαμένη, αίγλη τους η οποία θα τους φέρει ξανά στην κορυφή του ευρωπαϊκού ή και παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

german.jpg

Βέβαια, αυτό δεν έγινε και τόσο αντιληπτό και στην προετοιμασία της ομάδας για την έναρξη των υποχρεώσεων στο φετινό Εuro, εφόσον με την Δανία δεν κατάφερε κάτι άλλο πέρα από την ισοπαλία με 1-1 σε φιλικό πλαίσιο, ενώ «ξέσπασε» στην αδύναμη Λετονία με 7-1!

Παρ' όλα αυτά, για να βρίσκεται μια εθνική ομάδα σε εξαιρετική κατάσταση, μεγάλο μερίδιο έχουν και οι ποδοσφαιριστές της και συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές... κλειδιά, από τους οποίους Γαλλία και Γερμανία, χωρίς καμία αμφιβολία, θα έλεγε κανείς πως... πλημμυρίζουν στο ρόστερ τους!

Το γαλλικό... μηχανάκι

Από πλευράς Γάλλων, ο ποδοσφαιριστής «κλειδί» για την ομάδα αλλά και για την συνέχεια της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον άνθρωπο, ο οποίος «καταπίνει» χιλιόμετρα σε κάθε αναμέτρηση όπου λαμβάνει μέρος και ουσιαστικά αποτελεί τον κινητήριο μοχλό μεταξύ άμυνας και επίθεσης είτε στην εθνική ομάδα της Γαλλίας είτε και στην ομάδα της Τσέλσι.

Ο λόγος φυσικά, για τον πρωταθλητή Ευρώπης φέτος με την ομάδα του Λονδίνου, Νγκολό Καντέ!

kante_1.jpg

Ο 30χρονος μέσος, όντας «μπαρουτοκαπνισμένος» από την εξαιρετική του σεζόν με την Τσέλσι κι έχοντας την ψυχολογία του στα ύψη, αναμένεται να είναι εκείνος ο οποίος θα σηκώσει τα «βάρος» τόσο της αμυντικής όσο και της επιθετικής γραμμής των «πετεινών» και στην αναμέτρηση με την Γερμανία αλλά και σε όλα τα παιχνίδια του τουρνουά.

Ο «μαέστρος» του Μονάχου

Ωστόσο, η... απάντηση των «πάντσερ» στα παραπάνω είναι εξίσου ένας μέσος, ο οποίος μπορεί να μην διαθέτει τα πνευμόνια του Καντέ αλλά αποτελεί αναμφισβήτητα τον «μαέστρο» της μεσαίας γραμμής της ομάδας, οργανώνοντας αριστουργηματικά το σύστημα των Γερμανών και αποτελόντας τον παίκτη «κλειδί» στα χέρια του Γιόακιμ Λεβ.

Ο παίκτης αυτός είναι ο Γιόσουα Κίμιχ!

kimmich.jpg

Ο 26χρονος μέσος της Μπάγερν Μονάχου, παρέα με τον Γκουντογκάν, αναμένεται να αποτελέσει τον «εγκέφαλο» του κέντρου για την εθνική ομάδα της Γερμανίας κι έχοντας την ευθύνη να οργανώσει απόλυτα το σχέδιο του Γερμανού τεχνικού στο «τερέν», είναι άξια το απόλυτο «όπλο» των Γερμανών όχι μόνο στην αποψινή «μονομαχία» αλλά σε όλη την διοργάνωση.

Και κάπως έτσι, όλα τα παραπάνω οδηγούν και στην αναμέτρηση των δύο ανθρώπων που καλούνται να σηκώσουν ένα ολόκληρο έθνος ποδοσφαιρικά... στις πλάτες τους και παράλληλα να αποδείξουν για ποιον λόγο βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

Mr. Εθνική Γαλλία VS Mr. Εθνική Γερμανία

Όλος αυτός ο πρόλογος, για την κόντρα των δύο προπονητών, του Ντιντιέ Ντεσάμπ ενάντια του Γιόακιμ Λεβ!

Ο πρώτος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο Mr. Εθνική Γαλλίας, μιας και όντας αιώνιος αρχηγός των «μπλε» ως παίκτης, από το 2012 βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και έχοντας στην «πλάτη» του μια κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 κι έναν χαμένο τελικό Euro το 2016, φέτος καλείται να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε το 2016 και λόγω της Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος δεν κατάφερε να τελειοποιήσει.

desha.jpg

Από την άλλη πλευρά, βρίσκεται ο Mr. Εθνική Γερμανίας, ο οποίος συμπληρώνοντας 15 χρόνια στο «τιμόνι» των «πάντσερ», φέτος αναζητά ένα «ονειρικό» κλείσιμο στην προπονητική καριέρα του με την εθνική ομάδα, ο οποίος απαρτίζεται από μια κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 κι έναν χαμένο τελικό στην διοργάνωση του Euro το 2008, πράγμα που ίσως φέτος υλοποιηθεί με την κατάκτηση του φετινού ευρωπαϊκού τροπαίου.

lev.jpg

Όπως και να 'χει λοιπόν, όλα θα «λυθούν» στις 22:00 στο Μόναχο και στο «Allianz Arena», εκεί όπου Γάλλοι και Γερμανοί θα αναζητήσουν την δικιά τους επιβεβαίωση ή την επανεγκαθίδρυση τους αντίστοιχα.

Μαρίνος Πάντζης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης