πάμε euro

Βουκουρέστι: Το Εθνικό Στάδιο της Ρουμανίας ξαναβάζει τα καλά του…

Βουκουρέστι: Το Εθνικό Στάδιο της Ρουμανίας ξαναβάζει τα καλά του…

Το πανέμορφο γήπεδο του Βουκουρεστίου δεν γινόταν να μην βρίσκεται στο φετινό Euro

9 Μαΐου του 2012. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που το Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, φόρεσε για τελευταία φορά τα καλά του. Ο τελικός του Europa League ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο, διαφήμισε το φανταχτερό γήπεδο της Ρουμανίας, όμως χρειάστηκε να περιμένει εννιά χρόνια για να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Το Euro 2020, το οποίο θα διεξαχθεί σε έντεκα χώρες σε όλη την Ευρώπη, δεν γινόταν να αφήσει εκτός το συγκεκριμένο στάδιο. Μιλάμε για ένα γήπεδο 5 αστέρων όπως το έχει χαρακτηρίσει η UEFA, μετά το 2008 όταν και χτίστηκε πάλι από την αρχή.

Η προηγούμενη μορφή του, υπήρχε από το 1953, όταν και «σηκώθηκε» για πρώτη φορά. Ακόμα, είναι αξιοσημείωτο πως στο ίδιο χορτάρι πατούν τόσο οι Ντιναμό Βουκουρεστίου και η Στεάουα, όσο και η εθνική ομάδα της Ρουμανίας.

Φυσικά, το ποσό για να ολοκληρωθεί αυτό το κόσμημα, ζαλίζει. Συνολικά βγήκαν από τα ταμεία του κράτους 234 εκατ. ευρώ ενώ θα χρειαστούν άλλα 100 (!) για τις απαραίτητες ανακαινίσεις ενόψει Euro. Η χωρητικότητά του είναι σχεδόν 55 χιλιάδων θέσεων και εκεί θα παρακολουθήσουμε τρία από τα έξι παιχνίδια του τρίτου ομίλου αλλά και τη φάση των «16».
arenanationala_top.jpg

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

  • 13 Ιουνίου – Αυστρία - Βόρεια Μακεδονία
  • 17 Ιουνίου – Ουκρανία - Βόρεια Μακεδονία
  • 21 Ιουνίου – Ουκρανία - Αυστρία
  • 28 Ιουνίου – Φάση των «16» (Ο 1ος του 6ου ομίλου - 3ος έναν εκ των 1ου/2ου/3ου ομίλου)
Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης