πάμε euro

Τζουντ Μπέλινγκχαμ: Το τέλειο… wonderkid έσπασε ρεκόρ 140 χρόνων με την Εθνική Αγγλίας

Τζουντ Μπέλινγκχαμ: Το τέλειο… wonderkid έσπασε ρεκόρ 140 χρόνων με την Εθνική Αγγλίας
Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ είναι αδιαμφησβήτητα το πρόσωπο του ερχόμενου Euro αλλά και της χρονιάς που πέρασε...

«Έχει αγωνιστεί ως κεντρικός μέσος, ως εξτρέμ και ως επιθετικός. Μπορώ να τον βάλω παντού. Όταν είναι στην ενδεκάδα ο αντίπαλος προπονητής δεν ξέρει πού να τον περιμένει πως θα παίξει. Ο τρόπος που τον χειριστήκαμε ήταν καλός όχι μόνο για την ομάδα, αλλά γενικά για το αγγλικό ποδόσφαιρο».

Κάπως σύστησε τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ο προπονητής Πεπ Κλοτέτ όταν ακόμα βρισκόταν στη Μπέρμιγχαμ. Στο φιλικό κόντρα στην Αυστρία, ο ίδιος ποδοσφαιριστής κατάφερε να γράψει ιστορία και προετοίμασε το έδαφος ενόψει… Euro.

Ρεκόρ ετών… 140!

Ο 17χρονος μέσος βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ενόψει του Euro και έτσι, τον χρησιμοποίησε στο φιλικό απέναντι στην Αυστρία. Μάλιστα, ο νεαρός όχι απλώς ξεκίνησε βασικός αλλά ολοκλήρωσε όλο το ματς στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα, να γράψει (ξανά) ιστορία.

Συγκεκριμένα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είναι 17 ετών και παίζει ολόκληρο 90λεπτο με την εθνική ομάδα των «λιονταριών». Το αξιοσημείωτο, είναι πως η τελευταία φορά που συνέβη, είχαμε ακόμα… 19ο αιώνα. Ο Θέρστον Ρόστρον έπρεπε να «περιμένει» από το 1881 (!) κάποιον Άγγλο ποδοσφαιριστή να πετύχει αυτό που έκανε κόντρα στην Σκωτία.

Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία σε συλλογικό επίπεδο και ήρθε η ώρα για το εθνικό…

Ουκ ολίγοι οπαδοί του αθλήματος, όταν άκουσαν για την ανακοίνωση της μεταγραφής του από τη Ντόρτμουντ, έκαναν λόγο για μία «απότομη» κίνηση από τον Βρετανό χαφ. Εν τέλει, ο ίδιος τους διέψευσε όλους. Όχι απλώς προσαρμόστηκε, αλλά πήρε και θέση βασικού σχεδόν αμέσως.

Ο 17χρονος άσος έγινε αναπόσπαστό κομμάτι των Βεστφαλών και σχεδόν αμέσως έγραψε ιστορία. Μέτρησε συνολικά 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε ως απολογισμό τέσσερα τέρματα και ισάριθμες ασίστ. Τα στατιστικά του, από την άλλη, ήταν εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα να μην αφήνει περιθώρια στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να τον αφήσει εκτός.

Στο φιλικό απλώς έδειξε πως το ερχόμενο Euro του ανήκει δικαιωματικά. Ένα από τα πολλά που βρεθεί στην καριέρα του…

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης