Πρόσωπα

Κουν Αγουέρο: Επιστροφή στην Ισπανία για την Μπαρτσελόνα, με στόχο να κερδίσει για πρώτη φορά την Ρεάλ!

Κουν Αγουέρο: Επιστροφή στην Ισπανία για την Μπαρτσελόνα, με στόχο να κερδίσει για πρώτη φορά την Ρεάλ!

Επίσημη έγινε η μεταγραφή του Κουν Αγκουέρο στην Μπαρτσελόνα, με τον Αργεντίνο να επιστρέφει στην Ισπανία, έπειτα από 10 χρόνια!

Την απόκτηση του Κουν Αγουέρο έκανε γνωστή με κάθε επισημότητα η Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να ανακοινώνουν το απόγευμα της Δευτέρας την ολοκλήρωση της μεταγραφής του «ελεύθερου» Αγκουέρο στην ομάδα τους.

Οι όροι του συμβολαίου και το αντίο στην Μάντσεστερ Σίτι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα, ο Αργεντίνος επιθετικός βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ισπανία, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και κάθε είδους τυπική διαδικασία που προηγείται της υπογραφής του συμβολαίου και πλέον ανήκει και επίσημα στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα.
E2uTN4eWUAQXGpS.jpg

Η διάρκεια του συμβολαίου του τοποθετείται στα δύο έτη, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσης αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, σε περίπτωση που κάποιο άλλο club θέλει να τον κάνει δικό του, πριν από την τυπική ολοκλήρωση της διετούς συνεργασίας με την Μπαρτσελόνα.

Πρόκειται βεβαίως για μία μετακίνηση που ήταν σχεδόν δεδομένη. Ο Κουν Αγουέρο αποχαιρέτησε το ‘Ετιχαντ πριν από μία εβδομάδα, στην εντός έδρας ευρεία επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι επί της Έβερτον (5-0), όπου σκόραρε δις προερχόμενος από τον πάγκο και αποθεώθηκε από ολόκληρη… την Premier League.


Παρόλα αυτά, ο κύκλος του στην Αγγλία δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να αποτυγχάνει να κατακτήσει το Champions League απέναντι στην Τσέλσι και να επιστρέφει στο Μάντσεστερ με άδεια χέρια, στον πρώτο της τελικό έπειτα από 51 χρόνια.
E2ucFyfXEAMSE4a.jpg

Η «αήττητη» Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον Κουν Αγουέρο

Το κεφάλαιο για τον Κουν Αγκουέρο έκλεισε και πλέον έχει δρομολογηθεί ένα άλλο, που λαμβάνει χώρα στην Ισπανία και έχει ως φόντο την La Liga, με βασικό στόχο να οδηγήσει με τα γκολ του την Μπαρτσελόνα ξανά στην κορυφή.

Βεβαίως απαραίτητη προϋπόθεση για τον σύλλογο είναι να κερδίσει τα ντέρμπι και κυρίως να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην Ρεάλ από την οποία ηττήθηκε φέτος και στα δύο παιχνίδια!

Η συγκεκριμένη συγκυρία πιθανώς δίνει ένα μεγαλύτερο κίνητρο στον Αγουέρο, καθώς ο ίδιος δεν έχει κερδίσει την ομάδα του Ζιντάν ποτέ! Έχει σταθεί 14 φορές απέναντί της σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν έχει μπορέσει να αναδειχθεί ποτέ νικητής και πρωταγωνιστής.

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως από το 2006 και έπειτα, που την συνάντησε για πρώτη φορά με την φανέλα της Ατλέτικο, μόνο μία φορά κάποιος σύλλογος που εκπροσωπούσε ο Αγουέρο κατόρθωσε να την κερδίσει. Αυτή σαφώς ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, με τον Αργεντίνο σταρ να είναι τραυματίας και να απουσιάζει και από τα δύο νικηφόρα ενενηντάλεπτα.
E2uSTA_WQAQvwvG_1.jpg

Η παράδοσή του απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η προσωπική του παράδοση είναι καλύτερη απέναντι στη νυν ομάδα του. Και αυτό διότι, έχει συναντήσει την Μπαρτσελόνα 16 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και 10 φορές στο πρωτάθλημα Ισπανίας, στις οποίες μετρά 10 βαθμούς αθροιστικά.

Απέναντι στους Καταλανούς μάλιστα, σε αγώνες πρωταθλήματος, έχει συνολικά 6 γκολ και 2 ασίστ, πράγμα που μετουσιώνεται σε συμμετοχή στο 50% των τερμάτων που είχε σκοράρει η Ατλέτικο συνολικά (16).

Τέλος, τελευταίο του γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα αποτελεί το γκολ του με την Μάντσεστερ Σίτι, πριν από έξι χρόνια στην Αγγλία, όπου είναι και το μοναδικό του απέναντι στη νυν ομάδα του, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πλέον του δίνεται η δυνατότητα να «πάρει το αίμα του» πίσω. Να κερδίσει την Ρεάλ και να προσθέσει στο κάδρο ακόμη ένα επίτευγμά. Η παρουσίαση του θα γίνει σε λίγη ώρα από τώρα και ο Κουν Αγουέρο θα αποτελέσει και με την «βούλα», ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και συμπαίκτης για πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο, με τον φίλο του από την Αργεντινή, Λιονέλ Μέσι.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης