Πρόσωπα

Ο Ρόμπεν του... Euro 2021; (video)

Ο Ρόμπεν του... Euro 2021; (video)

Τι κι’ αν είναι 37 ετών; Ο Arjen Robben επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με 2 ασίστ σε δέκα λεπτά και ήταν αδύνατον να μην ρωτηθεί για το Euro 2021.

Σχετικά Άρθρα

Σε περίπτωση που ξεχάσατε τον Arjen Robben, εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο στην ολλανδική Groningen όπου ξεκίνησε και την επαγγελματική του καριέρα το 2000. Ο Ολλανδός είχε αποσυρθεί το 2019 αφού κέρδισε τον όγδοο τίτλο του στην Bundesliga με την Μπάγερν Μονάχου, σε ηλικία 35 ετών.

Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην ενεργό δράση για να βοηθήσει τον σύλλογο στον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του, FC Groningen, να ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως είναι φυσικό, για έναν παίκτη σαν τον Robben η σχέση με την στρογγυλή θεά είναι δύσκολο έως αδύνατον να κοπεί..

Την Κυριακή (9/5), ο θρυλικός Ολλανδός έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε αφήνοντας τον εκτός για 7 μήνες - και σημείωσε 2 ασίστ στη νίκη 4-0 κόντρα στην Emmen.

 

Ο 37χρονος μιλώντας στο ESPN μετά τη λήξη του αγώνα ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στις κάμερες. Μάλιστα η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του συνοδεύτηκε με το βραβείο Man of the Match.

«Έχω διανύσει πολύ δρόμο, αυτό ήθελα. Θέλω να βοηθήσω αυτόν τον σύλλογο και θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Εάν μπορώ και επιτύχω, τότε είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένας μακρύς και σκληρός δρόμος. Ήταν σκληρό και δύσκολο, αλλά συνέχισα να αγωνίζομαι. Η ανταμοιβή έπρεπε να έρθει κάποια στιγμή», ενώ συμπλήρωσε: «Το διασκέδασα, σαν παιδί, και ήταν επίσης σημαντικό για την ομάδα σήμερα».

Μετά από αυτό, ο πρώην σταρ της Μπάγερν Μονάχου ρωτήθηκε αν θα δεχόταν την πιθανή κλήση του Frank de Boer για το επερχόμενο Euro.

«Τότε θα έρθω! Όταν ξεκίνησα το περασμένο καλοκαίρι, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν στα πιο τρελά μου όνειρά. Πρώτον, θέλω να παραμείνω ρεαλιστής και να δω πώς θα πάνε τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες. Τότε θα δούμε», απάντησε ο Robben.


Θα φτάσει ο Ρόμπεν τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Ολλανδίας;

Ο Arjen Robben έχει συμμετάσχει 3 φορές σε Euro και 3 φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την φανέλα της Ολλανδίας, ενώ κατέκτησε τη 2η και 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και 2014 αντίστοιχα. Επιπλέον τα στατιστικά του πρώην επιθετικού της Τσέλσι και της Ρεάλ Μαδρίτης, φορώντας το εθνόσημο, είναι εκπληκτικά με τον αριστεροπόδαρο μάγο να μετράει 37 γκολ σε 96 παιχνίδια.



Ευτυχία Γιαπουτζή

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης