Football Talk

Τα 5+1 πράγματα που κρατάμε από το σαββατοκύριακο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων! (video)

Τα 5+1 πράγματα που κρατάμε από το σαββατοκύριακο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων! (video)

Ένα γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην επιστροφή του στο Ολντ Τράφορντ, ένας κυνικός Γιούλιαν Νάγκελσμαν που «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του χωρίς οίκτο και ο 100άρης στην Premier League, πλέον, Μοχάμεντ Σαλάχ! Αυτές -μεταξύ άλλων- ήταν οι 5+1 στιγμές που ξεχώρισαν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το BN Sports σας τις παρουσιάζει!

Μετά από 43 παιχνίδια και 122 γκολ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα -έστω κι αν απομένουν τέσσερις αγώνες συνολικά για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σε Premier League, La Liga και Serie A απόψε (13/09)- προσφέρεται αρκετό και… ασφαλές υλικό για να το κρατήσει κανείς, ως το «απόσταγμα» των αναμετρήσεων.

Το BN Sports συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα 5+1 σημεία που κέντρισαν το ενδιαφέρον αυτό το σαββατοκύριακο (11-12/09) στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το dejavu δώδεκα χρόνων του Κριστιάνο Ρονάλντο, έως τις αντίθετες πορείες των Ρόμα-Γιουβέντους και το ξεχωριστό επίτευγμα του Μοχάμεντ Σαλάχ!

 

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μετά από 4507 ημέρες ξανά στο «σπίτι» του, ξανά με γκολ!

Δεν μπορούσε να ξεκινήσει αλλιώς η δεύτερη θητεία του Πορτογάλου στο Όλντ Τράφορντ!

Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μα πάνω από όλα ο ίδιος ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, περίμεναν αυτό το γκολ στο δεύτερο ντεμπούτο, και η μοίρα εκπλήρωσε το πιο ρομαντικό ποδοσφαιρικό σενάριο!

Στην «εκπνοή» του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στη Νιούκαστλ, το «Siuuu», ο εμβληματικός πανηγυρισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο «σκέπασε» το Ολντ Τράφορντ, για να καταστήσει σαφές πως ο Πορτογάλος επέστρεψε!


Τόσο στην ομάδα που ξεκίνησαν όλα, όσο και στα γκολ με τη φανέλα της, μετά από 4507 ημέρες, όταν σκόραρε για τελευταία φορά απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, στις 10 Μαΐου του 2009.

 

Η κυνικότητα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν συμπλέει με το DNA της Μπάγερν Μονάχου

Ανέκαθεν η επιστροφή ενός προπονητή ως αντίπαλος στο γήπεδο που μεγαλούργησε ήταν ιδιαίτερη, ίσως και δύσκολα διαχειρίσιμη και για αυτό το λόγο η ανατροπή της Ντόρτμουντ επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν έμεινε «εκτός λίστας».

Η επιστροφή του Γιούλιαν Ναγκελσμαν στη Red Bull Arena δεν φάνηκε να τον επηρεάζει. Ούτε αυτόν, ούτε το νέο του σύνολο!

Απλά, κυνικά και απέριττα, δίχως οίκτο, αλλά αντιθέτως, με απόλυτο σεβασμό στον αντίπαλο έχοντας τις «μηχανές στα κόκκινα», η Μπάγερν Μονάχου του Νάγκελσμαν πέρασε σαν «σίφουνας» από το γήπεδο της Λειψίας, μετατρέποντας ένα ματς που αναμενόταν ως ντέρμπι, σε παράσταση για έναν ρόλο!


Άλλωστε, ορθά θεωρήθηκε ντέρμπι, αφού οι «ταύροι» έκλεισαν την περσινή σεζόν στη δεύτερη θέση. Φέτος, όμως, με την αύρα του 34χρονου προπονητή σε άλλον πάγκο, ίσως εξελιχθούν αλλιώς τα πράγματα.


Ο αντίθετος «βίος» Ρόμα και Γιουβέντους!

Από τη μία το απόλυτο «ζενίθ» για τους Ρωμαίους και από την άλλη το «ναδίρ» για τη Γιουβέντους!

Την ώρα που η «Γηραιά Κυρία» του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι διάγει πορεία… υποβιβασμού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αγνοώντας τη χαρά της νίκης, η Ρόμα μοιάζει μεθυσμένη από την παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο!Italian boss in frame to replace Jose Mourinho at Manchester United

Με την ορμή του Ολίμπικο και καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, οι «τζιαλορόσι» έφτασαν στο απόλυτο νικών κερδίζοντας τη Σασουόλο (12/09, 2-1) και βρίσκονται στην πρώτη θέση, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Μίλαν και τη Νάπολι.

Η Serie A μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρόωρο στάδιο, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής μίας πρόσληψης προπονητή που δέχθηκε έντονη κριτική το καλοκαίρι, είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά!

Και πώς να μην είναι, όταν βλέπει κανείς τον Μουρίνιο να πανηγυρίζει έτσι;

 

Σολέρ «λαμπρός» οδηγεί τη Βαλένθια

Η Βαλένθια του Χοσέ Μπορδαλάς ζει ημέρες… Έκτορ Κούπερ και αυτό το εκρηκτικό ξεκίνημα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εκπληκτική απόδοση ενός προσώπου: του Κάρλος Σολέρ!

Οι «νυχτερίδες» μοιάζουν να βαδίζουν στον αστερισμό του Ισπανού χαφ που σε τέσσερις αναμετρήσεις μετρά τρία γκολ και δύο ασίστ, έχοντας συνεισφέρει, εν ολίγοις, στα πέντε από τα εννιά γκολ της ομάδας του!

Απέναντι στην Οσασούνα (12/09) δεν έριξε τον ρυθμό του και με δύο ασίστ, βοήθησε την ομάδα του να ανοίξει το σκορ στο 26’ και να διαμορφώσει το τελικό 4-1 στο 73’!

Αν συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλήθεια, ποιος μπορεί να ορίσει το «ταβάνι» της ομάδας του;Carlos Soler looking up with Valencia and dreaming of La Roja - Football  Espana


Λιλ: Έκπτωτη «βασίλισσα» και με τη βούλα!

«Πυροτέχνημα» φαίνεται πως ήταν η περσινή χρονιά της Λιλ και πάει!

Η αποχώρηση του Κριστόφ Γκαλτιέ, του αρχιτέκτονα της περσινής Πρωταθλήτριας Γαλλίας, άφησε δυσαναπλήρωτο κενό. Μόνος ο «γερόλυκος» Μπουράκ Γιλμάζ παλεύει να την κρατήσει όρθια, αλλά με πέντε βαθμούς στα πέντε πρώτα παιχνίδια, μάλλον δεν τα καταφέρνει. Το έδειξε, άλλωστε, και η εκτός έδρας ήττα από τη Λοριάν με 2-1 (10/09).

Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πρόωρο στάδιο και ο δρόμος προς τις πρώτες θέσεις παραμένει ανοιχτός, αλλά το repeat που ονειρεύτηκαν οι «λιλουά», όταν κατέκτησαν στις αρχές της σεζόν το γαλλικό Super Cup επικρατώντας με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν (01/08), δεν μοιάζει εφικτό.

Η διαφορά δέκα βαθμών από τους φετινούς Παριζιάνους, δεν καλύπτεται. Κι ας είναι ακόμη Σεπτέμβριος.3945659-2021-09-10T191641Z_81142559_UP1EH9A1HJR8K_RTRMADP_3_SOCCER-FRANCE-LOR-LIL-REPORT.jpg

 

Ο Σαλάχ τα έχει πλέον… 100 στην Premier League!

Η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Λιντς, μπορεί να επισκιάστηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Χάρβεϊ Έλιοτ, αλλά υπάρχουν και πιο χαρμόσυνοι λόγοι για να τη θυμούνται τόσο οι φίλοι της ομάδας, όσο και ο Μοχάμεντ Σαλάχ!

Ο Αιγύπτιος επιθετικός στο 20ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ, στον δρόμο προς την επικράτηση με 3-0, ωστόσο, το συγκεκριμένο τέρμα δεν θα μνημονεύεται, επειδή έδωσε απλά το προβάδισμα σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος!


Υπήρξε το 100ο γκολ του Σαλάχ στην Premier League και το 98ο με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο θεσμό, με τα άλλα δύο να τα έχει πετύχει με τη φανέλα της Τσέλσι τη σεζόν 2013-14, απέναντι στην Άρσεναλ (22/03/2014, 6-0) και τη Στόουκ (05/04/2014, 3-0).

Το επίτευγμά του κρίνεται ως ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις τέσσερις από τους τριάντα ποδοσφαιριστές που έχουν φτάσει τα 100 γκολ στην Premier League, το έχουν κάνει σε λιγότερα από τα 162 παιχνίδια που χρειάστηκε ο Σαλάχ!

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης