Football Talk

Άρσεναλ: Οι αριθμοί που λένε την αλήθεια και η διαχείριση του ρόστερ που αναδεικνύει την ψυχολογική αστάθεια που επικρατεί στο Λονδίνο!

Άρσεναλ: Οι αριθμοί που λένε την αλήθεια και η διαχείριση του ρόστερ που αναδεικνύει την ψυχολογική αστάθεια που επικρατεί στο Λονδίνο!

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Άρσεναλ, καλείται να διαχειριστεί στην διακοπή του πρωταθλήματος ο Μικέλ Αρτέτα, με τον Ισπανό να βλέπει την ομάδα του να ηττάται για τρεις διαδοχικές φορές, δίχως μάλιστα να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, επιστρέφοντας σε εποχές, που ούτε ο ίδιος δεν έζησε ως… παιδί!

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο «καυτά» θέματα των ημερών. Η ιδιαίτερα κακή εικόνα της Άρσεναλ, οι αριθμοί που προκύπτουν από τις αποκαρδιωτικές της εμφανίσεις, η διαχείριση του υπάρχοντος υλικού από τον Μικέλ Αρτέτα, και οι δαπανηρές κινήσεις που κατέστησαν τους «κανονιέρηδες» την πιο πολυδάπανη ομάδα κατά την μεταγραφική περίοδο, και την… τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα.

Το 0/3, η τελευταία θέση και οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν την εικόνα της Άρσεναλ

Διότι έτσι είναι… Η Άρσεναλ, όσο πρωτόγνωρο και αν μοιάζει, είναι στον «πάτο» της βαθμολογίας, και αποτελεί μαζί με τη Νόριτς και την Γουλβς, τις μοναδικές ομάδες που έφτασαν στην διακοπή για τις υποχρεώσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών, με «μηδέν εις το πηλίκο».

Η κατάσταση μάλιστα γίνεται χειρότερη αν αναλογιστεί κανείς πως η Άρσεναλ δεν έχει καν πετύχει γκολ!

Ηττήθηκε με 2-0 στην πρεμιέρα από την Μπρέντφορντ που δεν έχει «γευτεί την πικρία της ήττας» ως στιγμής, αλλά επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία ύστερα από 74 χρόνια, έχασε από την Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου με 2-0 στο Εμιρέιτς, με το σκορ να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο κιόλας μισάωρο, και δεν προέβαλλε καμία αντίσταση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, όπου στο 10ο λεπτό έχανε με 2-0, και κατέληξε να ηττάται με 5-0, και δίχως τον Γκρανίτ Τσάκα που αποβλήθηκε για τέταρτη φορά σε μία πενταετία στο πρωτάθλημα!

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την μόλις μία τελική προσπάθεια που είχε στο Έτιχαντ, αλλά και το 17% ποσοστό κατοχής μπάλας με το οποίο ολοκλήρωσε το δεύτερο μέρος (με παίκτη λιγότερο), τοποθέτησαν τον Μικέλ Αρτέτα στο κάδρο, με τους φίλους της ομάδας να πιέζουν για την λύση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι λόγοι είναι πολλοί, και το μακρινό 1954 που αναβίωσε (αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Άρσεναλ είχε χάσει και τα τρία ματς στο ξεκίνημα), αποτελεί τον βασικότερο. Βρίσκεται στην τελευταία θέση, για πρώτη φορά μετά το 1975 και η συμπολίτισσά της Τότεναμ φιγουράρει στην κορυφή, για πρώτη φορά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, σε μία τόσο μεγάλη απόσταση, ανάμεσα στις δύο «μισητές» αντιπάλους.

Η διαχείριση του ρόστερ, η διορία στον Αρτέτα και ο «οιωνός» του λονδρέζικου ντέρμπι

Και κάπου εδώ μπαίνει στην συζήτηση η διαχείριση του ρόστερ. Ο Αρτέτα ήθελε να απομακρύνει τον Τσάκα, αλλά εν τέλει η Άρσεναλ ανανέωσε το συμβόλαιό του  και τον έθεσε αρχηγό της στα δύο εναρκτήρια ματς της σεζόν.

Ο Σεντ Κολάσινατς είναι με το… ένα πόδι στην Φενερμπαχτσέ αλλά βρέθηκε στο αρχικό σχήμα τόσο στο Λιγκ Καπ όσο και απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, οι Σέντρικ Σοάρες και Γουίλιαν αποκτήθηκαν ως βασικοί και ο πρώτος αγωνίστηκε ως… λύση ανάγκης με τους «πολίτες», την στιγμή που ο δεύτερος αναχώρησε για την Βραζιλία και την Κορίνθιανς, ενώ ο Γουίλιαμ Σαλιμπά αποκτήθηκε πρόπερσι ως ένα ιδανικό μελλοντικό project, και δεν έχει καν ολοκληρώσει προετοιμασία με τους «κανονιέρηδες».

Φταίει λοιπόν στον απόλυτο βαθμό ο Μικέλ Αρτέτα; Έχει απλώς μερίδιο ευθύνης ο Ισπανός ή η εικόνα της ομάδας επηρεάστηκε από την απρόβλεπτη ήττα στο Brentford Community Stadium και παραμένει απλώς δυσλειτουργική στα «μεγάλα» ματς; Η απάντηση θα δοθεί στις επικείμενες αναμετρήσεις απέναντι σε Νόριτς και Μπέρνλι, πριν από την συνάντηση με την Τότεναμ.

Η καριέρα του Αρτέτα στην Άρσεναλ άλλωστε, ξεκίνησε με λονδρέζικο ντέρμπι (Άρσεναλ – Τσέλσι 1-2), και πολλοί δεν θα ήταν αντίθετοι ως προς την ολοκλήρωση της εν λόγω… παρένθεσης, με τον ίδιο τρόπο, μιας και οι φήμες περί διορίας πέντε παιχνιδιών αναδιαμόρφωσης της εικόνας, συμπίπτει με την άφιξη των Κέιν και Σον στο Βόρειο Λονδίνο…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης