Football Talk

Ντόρτμουντ- Άιντραχτ, 5-2: Μία πεντάρα προσωπική υπόθεση για τον Χάαλαντ!

Ντόρτμουντ- Άιντραχτ, 5-2: Μία πεντάρα προσωπική υπόθεση για τον Χάαλαντ!
Η Ντόρτμουντ υποδέχτηκε την Άιντραχτ για την πρεμιέρα της Bundesliga και με μία «μεγαλοπρεπή» πεντάρα, που έφερε αποκλειστικά την υπογραφή του Χάαλαντ, έκανε το καλύτερο ξεκίνημα.

Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε την Άιντραχτ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Bundesliga και «έσβησε» από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση τον τίτλο του ντέρμπι.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Έρλινγκ Χάαλαντ που σημείωσε δύο γκολ, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ!

Χάαλαντ και Ρόις σε ένα ημίχρονο με γκολ, αυτογκόλ και ακυρωθέν

Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυναμικά στο ξεκίνημα του αγώνα, έχοντας διάθεση να τρέξει και να απειλήσει από πολύ νωρίς.

Στο 20ο λεπτό ο Μάρκο Ρόις επιχείρησε να γίνει επικίνδυνος πιέζοντας την άμυνα της Άιντραχτ, χωρίς αποτέλεσμα. Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε στην περιοχή και έγινε αποδέκτης της πάσας του Έρλινγκ Χάαλαντ, η οποία έγινε ασίστ για το 1-0 της Ντόρτμουντ.


Ψάχνοντας τα πατήματά της, η Άιντραχτ δέχθηκε το «δώρο» του Φέλιξ Πάσλακ, που σε ένα λάθος στο 27ο λεπτό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ισοφάρισε το παιχνίδι σε 1-1.


Ωστόσο ο Χάαλαντ, ήταν και πάλι εκεί για να δώσει ένα ακόμη προβάδισμα στην ομάδα του με τη 2η ασίστ του και ένα γκολ. Συγκεκριμένα, στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, μοίρασε στον Αζάρ, που με ένα χαμηλό πλασέ στο κέντρο της εστίας έκανε το 2-1.

Αλλά και 2 λεπτά αργότερα, ο Νορβηγός επιθετικός «τσιμπάει» τη μπάλα από την άμυνα της Άιντραχτ και διαμορφώνει το 3-1 με σουτ στη δεξιά γωνία του Τραπ. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού το δεύτερο γκολ του Μάρκο Ρόις στο 41’ ακυρώθηκε, με τη μπάλα να έχει περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου λίγο πριν.


Ο Χάαλαντ ήταν ασταμάτητος

Η Άιντραχτ παρουσιάστηκε με τρεις αλλαγές και έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μετά την ανάπαυλα, με σουτ του Μπορέ που σταμάτησε ο Κόμπελ με τρομερή επέμβαση στο 47’.

Στο 58ο λεπτό, ο Χάαλαντ έκανε μία έξοχη πάσα στον Τζιοβάνι Ρέινα, ο οποίος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μέσα στην περιοχή και χωρίς να κάνει λάθος, διεύρυνε το σκορ σε 4-1 για τη Ντόρτμουντ.


Βέβαια δεν αρκέστηκε σε αυτά… Στο 72’ δέχτηκε τη μπάλα σε πλάγια θέση, απέφυγε την άμυνα της Άιντραχτ και βρήκε δίχτυα για το 5-1.


Το ευρύ σκορ και η αυτοπεποίθηση του Ρόζε πως το παιχνίδι έχει… κλειδώσει, έφεραν και τη συμμετοχή του Αντώνη Παπαδόπουλου, αφού ο ομογενής αμυντικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή του Βίτσελ στο 73ο λεπτό.

Η αλλαγή του Γκλάσνερ, Ράγκναρ Άτσε, πέρασε μία πάσα στον Χάουγκε, ο οποίος μείωσε σε 5-2, ενώ κυλούσε το παιχνίδι βρισκόταν στο 86ο λεπτό.


Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε)
: Κόμπελ, Πάσλακ, Βίτσελ (78’ Παπαδόπουλος), Σουλτζ, Νταχούντ, Μπέλινγκχαμ (73’ Ντελάνεϊ), Ρέινα (87’ Τίγκες), Ρόις (87’ Μουκοκό), Αζάρ (73’ Μάλεν), Χάαλαντ

Άιντραχτ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Εντικά, Χιντερέγκερ, Ιλσάνκερ (46’ Λεντς) , Κόστιτς (86’ Άτσε), Ασεμπέ (69’ Χρούστιτς), Σο, Ντα Κόστα, Καμάντα (46’ Χάουγκε), Μπάρκοκ (46’ Λίντσρομ), Μπορέ

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης