Football Talk

Άρσεναλ: Κακό ξεκίνημα στην Premier League, με μία παράδοση που δεν «λέει» να σπάσει! (video)

Άρσεναλ: Κακό ξεκίνημα στην Premier League, με μία παράδοση που δεν «λέει» να σπάσει! (video)

Μία ήττα που σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν εντός προγράμματος, γνώρισε η Άρσεναλ στην πρώτη αγωνιστική της Premier League από την Μπρέντφορντ (2-0), με τους «κανονιέρηδες» να μην δικαιώνουν τον τίτλο του φαβορί που δικαιολογημένα τους ακολουθούσε, και να μην καταφέρνουν να «σπάσουν» μία αρνητική παράδοση που συνεχίζεται εδώ και μία διετία.

Σχετικά Άρθρα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η Άρσεναλ την προσπάθειά της στο νέο πρωτάθλημα της Premier League, με τους «κανονιέρηδες» να μην συνεχίζουν με το εξαιρετικό μομέντουμ που είχαν «χτίσει» στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος, όπου μετρούσαν πέντε διαδοχικές επικρατήσεις, αλλά να θυμίζουν περισσότερο την… αποκαρδιωτική εικόνα που τους χαρακτήριζε, την προηγούμενη χρονιά, μέχρι και τον Δεκέμβρη.

Δεν μπόρεσαν ποτέ τα επιβάλλουν τον ρυθμό τους απέναντι στην Μπρέντφορντ, δεν διαχειρίστηκαν σε καμία περίπτωση την αναμέτρηση, όπως την πρεμιέρα με τη «νεοφώτιστη» Φούλαμ, πριν από 365 ημέρες, και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έπειτα από δύο συνεχόμενα λάθη του Κάλουμ Τσέιμπερς, και ένα σουτ του Κάνιος, που κατέληξε στην δεξιά, κλειστή, γωνία του Μπερντ Λένο.
newFile-2_1.jpg

Κάπως έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, και η… κακή παράδοση της Άρσεναλ, σε συνδυασμό με τους αριθμούς, άρχιζε να «στοιχειώνει» ξανά τους Λονδρέζους. Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα άλλωστε, με αυτόν στον πάγκο, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανένα από τα 16 τελευταία ματς που βρίσκεται να χάνει στην ανάπαυλα (12 ήττες), με την τελευταία ανατροπή του να σημειώνεται το 2019, και προπονητής της Άρσεναλ να είναι ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ!

Τότε μάλιστα, οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει εκτός έδρας, της Γουέστ Χαμ με 3-1, με τους Νικολά Πεπέ και Γκάμπριελ Μαρτινέλι που παραβρέθηκαν και στην βασική ενδεκάδα απέναντι στην Μπρέντφορντ, να έχουν σκοράρει,  και τους Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ να αποτελούν σαφώς, ηχηρές απουσίες.

Η εξέλιξη του δεύτερου μέρους ήταν μία… συνέχεια του πρώτου, η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, παρά τις καλές προσπάθειες των Γκρανίτ Τσάκα και Έμιλ Σμιθ Ρόου, και αντιθέτως δέχθηκε και γκολ από το Νόργκααρντ, επιβεβαιώνοντας πως το σύστημα ζώνης που αρέσκεται να υιοθετεί ο Μικέλ Αρτέτα στις στημένες φάσεις, μόνο θετικό αντίκτυπο δεν είναι δυνατό να διαδραματίσει.

Το τελικό 2-0 λοιπόν ήταν γεγονός και η πρώτη ήττα της Άρσεναλ σε πρεμιέρα, μετά από τρία χρόνια, ήρθε να επιβεβαιώσει τα αγωνιστικά προβλήματα που δεδομένα αντιμετωπίζει. Η κακή παράδοση συνεχίστηκε, και ο Μικέλ Αρτέτα καλείται άμεσα να βρει λύσεις, με το πρόγραμμα των επόμενων αναμετρήσεων (Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι), να μοιάζει επικίνδυνο

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης