Football Talk

Μπαρτσελόνα: Αντίο Μέσι ή μήπως ένα μέσο πίεσης προς τη La Liga;

Μπαρτσελόνα: Αντίο Μέσι ή μήπως ένα μέσο πίεσης προς τη La Liga;

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως ο Λιονέλ Μέσι αποχωρεί από τον σύλλογο και τα θεμέλια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σείονται. Είναι, όμως, ένα πρόωρο αντίο ή ένα μέσο πίεσης στη La Liga για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανανέωση;

Σχετικά Άρθρα

Η στιγμή που κάθε ποδοσφαιρόφιλος στον πλανήτη δεν ήθελε να φανταστεί, φαίνεται πως έφτασε. Η τελευταία σημαία, ο ύστατος ταυτισμένος με έναν σύλλογο ποδοσφαιριστής, ο Λιονέλ Μέσι, φέρεται να είναι ένα «βήμα» από το να αποχωριστεί την ομάδα στην οποία γαλουχήθηκε, την Μπαρτσελόνα.

Είναι, όμως, έτσι ή οι «μπλαουγκράνα» παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, στην άτυπη σκληρή παρτίδα πόκερ που έχουν ανοίξει με τη La Liga;

Το timing γεννά ερωτηματικά

Έχουν παρέλθει μόλις λίγα 24ωρα από τη στιγμή που η εταιρία-κολοσσός στη διαχείριση ιδιωτικών κεφαλαίων, CVC, ανακοίνωσε πως επενδύει 2.7 δισεκατομμύρια ευρώ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, παρά το πλατύ χαμόγελο που έφερε η είδηση στα δύο στρατόπεδα που καίγονται οικονομικά -Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης- ξεκαθαρίστηκε από νωρίς, πως τα χρήματα του αμερικάνικου επενδυτικού fund δεν θα δοθούν στις μεγάλες δυνάμεις για να σπαταλήσουν ανάλογα με τις ορέξεις τους. Αντιθέτως, θα μοιραστούν στους συλλόγους με τέτοιο τρόπο, ώστε το προϊόν να αναβαθμιστεί συνολικά.

Το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα διάλεξε να ανακοινώσει πως τα αυστηρά οικονομικά δεδομένα του πρωταθλήματος την ωθούν ουσιαστικά στη μη ανανέωση του συμβολαίου λίγες μέρες μετά από την προαναφερθείσα εξέλιξη, άραγε, αποτελεί τυχαίο γεγονός;

Ο «άσος» στο μανίκι
Η Μπαρτσελόνα γνωρίζει τη δυναμική της, η οποία ξεπερνά κατά πολύ τα ισπανικά σύνορα.

Μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μία σπουδαία ποδοσφαιρική αλλαγή. Αν κουνηθεί αυτό το κομμάτι του παζλ στη Βαρκελώνη, θα επηρεαστεί ολόκληρο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα του πλανήτη.

Οι «μπλαουγκράνα» το γνωρίζουν και δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο, η σημερινή (05/08) τους τοποθέτηση, να ήθελε να εξασφαλίσει πως θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση ή και διευκόλυνση, στην κανονική παρουσία του Μέσι, με νέο συμβόλαιο, την καινούργια σεζόν.

Λύση άμεση, είναι δύσκολο να υπάρξει, οπότε ο χρόνος θα δώσει την οριστική απάντηση, στο που αποσκοπούσε η σημερινή ανακοίνωση.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης