Face to Face

Ο ρεπόρτερ της Μπράιτον Τσάρλι Χάφεντεν στο BN Sports για τον Μιχάλ Καρμπόβνικ: «Είναι αναμφίβολα ατόφιο ταλέντο – Αυτά είναι τα δυνατά του σημεία»

Ο ρεπόρτερ της Μπράιτον Τσάρλι Χάφεντεν στο BN Sports για τον Μιχάλ Καρμπόβνικ: «Είναι αναμφίβολα ατόφιο ταλέντο – Αυτά είναι τα δυνατά του σημεία»

Τα δυνατά και αδύναμα σημεία του Πολωνού wonderkid που πιάνει «λιμάνι», μέσα από τα μάτια του ρεπόρτερ της Μπράιτον, Τσάρλι Χάφεντεν.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα του Ολυμπιακού, ήταν η ενίσχυση των δύο ακραίων μπακ. Η κατάλληλη περίπτωση για την κάλυψη και των δύο θέσεων, δείχνει να είναι ο Μιχάλ Καρμπόβνικ.

Ο Πολωνός μπακ είναι ο νέο μεταγραφικό απόκτημα του ελληνικού συλλόγου και έρχεται από το Μπράιτον για να αναβαθμίσει τόσο το δεξί (βασική θέση) όσο και το αριστερό άκρο. Πρόκειται για ένα wonderkid της Πολωνίας και σε αυτό συμφωνεί ο Τσάρλι Χάφεντεν.

Ο ρεπόρτερ της Μπράιτον μίλησε αποκλειστικά στο «BN Sports» και αναφέρθηκε στο ταλέντο αλλά και τις σημαντικές βοήθειες που θα μπορούσε να δώσει ο νεαρός άσος. Το δυνατό και αδύναμο σημείο, τι πήγε στραβά στον αγγλικό σύλλογο, στον οποίο κόστισε πέντε εκατ. ευρώ και το πόσο θα βοηθήσει τους «ερυθρολεύκους».

Αναλυτικά είπε:

  • Ποιο είναι το αγωνιστικό προφίλ του Μιχάλ Καρμπόβνικ;

«Είναι ένα παιδί 20 ετών που το 2019/20 ήταν στην 40άδα του Golden Boy. Έχει εξαιρετικές επιθετικές αρετές, και αυτό φαίνεται από τις ασίστ που έχει μοιράσει. Είναι ένα επιθετικό μπακ ενώ έχει καλές τοποθετήσεις στην άμυνα»

  • Πόσο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

«Πιστεύω πως θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Μπορεί να ξεσηκώσει το κοινό με τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Στην Μπράιτον δεν πήρε λεπτά συμμετοχής, όμως όσες φορές έπαιξε, έδειξε πως είναι ατόφιο ταλέντο.»

  • Υπήρχε εμπιστοσύνη στην Μπράιτον και γιατί δεν παρέμεινε;

«Ο προπονητής της ομάδας, ο Γκράχαμ Πότερς είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια για εκείνον. Τον θεωρεί εξαιρετικό ταλέντο όμως δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Δεν μπόρεσε να βρει χώρο στο ρόστερ αλλά δεν σημαίνει πως δεν είναι ποδοσφαιριστής που θα απασχολήσει στο μέλλον»

  • Ποια είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία του στον αγωνιστικό χώρο;

«Δεν τον είδαμε και πολύ στο Νησί. Όμως, σίγουρα, έχει τρομερή ταχύτητα και αντοχή. Μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο και έχει απίστευτη ευελιξία. Ακόμα, η συνολική αμυντική του λειτουργία είναι καλοδουλεμένη, όπως και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον χώρο. Στα αρνητικά, θα βάλω τις εναέριες μονομαχίες. Δεν είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και αυτό φαίνεται έντονα λόγω της θέσης»

  • Σε ποια θέση αποδίδει καλύτερα;

«Είναι πολυθεσίτης. Εγώ κατάλαβα πως είναι καλύτερο να παίζει στο αριστερό άκρο, παρότι είναι δεξιοπόδαρος. Και δεξιά, βέβαια, αποδίδει πολύ καλά ενώ μπορεί να ανταπεξέλθει και στον άξονα ως αμυντικό χαφ»


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης