Face to Face

Ο ρεπόρτερ της Λίβερπουλ, Τζέιμς Πιρς στο BN Sports για τον Κώστα Τσίμικα: «Πάντα τον πίστευε ο Κλοπ – Ευκαιρία να δείξει την αξία του»

Ο ρεπόρτερ της Λίβερπουλ, Τζέιμς Πιρς στο BN Sports για τον Κώστα Τσίμικα: «Πάντα τον πίστευε ο Κλοπ – Ευκαιρία να δείξει την αξία του»

Βγάζει μάτια στην προετοιμασία και ετοιμάζεται για την δική του σεζόν στην Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας πετάει «φωτιές» και ο δημοσιογράφος του «The Athletic» το επιβεβαιώνει…

Σχετικά Άρθρα

Έχει συμπληρωθεί ένα χρόνος (10 Αυγούστου) από την επισημοποίηση της μεταγραφής του Κώστα Τσιμίκα στην Λίβερπουλ. Μία μεταγραφή που άγγιξε τα 13 εκατ. ευρώ και ήταν μία προσωπική επιλογή του Γιούργκεν Κλοπ.

Μπορεί η παρθενική του σεζόν στο Νησί να μην ήταν όπως την περίμενε, με τον Άντριου Ρόμπερτσον να δείχνει και με το παραπάνω, την κλάση, ενώ παράλληλα, ο ίδιος είχε περιόδους τραυματισμών. Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Έλληνας μπακ έχει βρει τον καλό του εαυτό στα φιλικά προετοιμασίας και όλα δείχνουν πως φέτος είναι η χρονιά του. Ο ποδοσφαιριστής που απολαύσαμε με τα χρώματα του Ολυμπιακού, έχει επιστρέψει με τη φανέλα της Λίβερπουλ και ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον του δίνει την ευκαιρία που χρειάζεται.

Η αλλαγή κλίματος προς το πρόσωπο του διεθνή αμυντικού, επιβεβαιώνεται από τα λόγια του Τζέιμς Πιρς. Ο Άγγλος δημοσιογράφος του «The Athletic» και ρεπόρτερ της Λίβερπουλ, παραδέχθηκε αποκλειστικά στο BN Sports, πως ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ από την πρώτη στιγμή.

Δεν εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας μόνο φέτος αλλά ήταν γενικά ένας ποδοσφαιριστήςπου μπορεί να σταθεί εξαιρετικά στην θέση του Ρόμπερτσον. Όσα έχει αντιληφθεί τον τελευταίοχρόνο ο έμπειρος δημοσιογράφος, η ευκαιρία που περιμένει τον Έλληνα άσο και οι φήμες περί δανεισμού.

  • Ο Κώστας Τσιμίκας είχε μία πολύ καλή παρουσία στα ματς της προετοιμασίας της Λίβερπουλ. Πιστεύεις πως είναι ευκαιρία για τον ίδιο να δείξει την αξία του την ερχόμενη σεζόν;

«Ο τραυματισμός του Άντι Ρόμπερτσον σημαίνει πως ο Τσιμίκας θα κάνει το ντεμπούτο του στην Premier League σε αρχική εντεκάδα, κόντρα στη Νόριτς το Σάββατο. Ο Ρόμπερτσον είναι πιθανό να είναι εκτός μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε ο Τσιμίκας έχει μια φανταστική ευκαιρία τις επόμενες εβδομάδες για να δείξει τι είναι ικανός να κάνει. Φαίνεται πως είναι έτοιμος να προχωρήσει και να αποδώσει για τη Λίβερπουλ όσα περιμένουν στην ομάδα, μετά από μια πραγματικά εντυπωσιακή προετοιμασία»

  • Μόλις έκλεισε ένα χρόνο στον σύλλογο. Ως ρεπόρτερ της Λίβερπουλ, ποια είναι η άποψη που έχεις σχηματίσει για εκείνον;

«Είχε μια πολύ δύσκολη πρώτη χρονιά. Κόλλησε Covid 19 στην αρχή και στη συνέχεια είχε τραυματισμούς στο μηρό και το γόνατο, κάτι που εμπόδισε την πρόοδό του. Δυσκολεύτηκε επίσης να προσαρμοστεί σε αυτό που του ζήτησε τακτικά ο Κλοπ. Έπαιξε μόνο έξι λεπτά στην Premier League όλη τη σεζόν. Θα έπαιζε περισσότερο, αλλά με τόσους τραυματισμούς στα στόπερ, ήταν δύσκολο ο Κλοπ να ξεκουραστεί τον Ρόμπερτσον καθώς ήθελε την εμπειρία του στον αγωνιστικό χώρο»

  • Είναι αλήθεια πως ο Γιούργκεν Κλοπ ήθελε να τον στείλει δανεικό το φετινό καλοκαίρι και αν είχε ακουστεί ο Ολυμπιακός;

«Όχι δεν ισχύει. Τα μηνύματα από τη Λίβερπουλ όλο το καλοκαίρι ήταν πολύ ξεκάθαρα. Ο Τσιμίκας δεν θα πήγαινε πουθενά. Υπέγραψε για πέντε χρόνια και ο Κλοπ πάντα πίστευε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετική επιλογή για μπακ-απ του Ρόμπερτσον αυτή τη σεζόν. Πάντα τον πίστευε ο προπονητής. Άπαντες μέσα από την ομάδα, είπαν ότι ήταν ενθουσιασμένοι με το πώς ο Τσιμίκας τελείωσε την περασμένη σεζόν όσον αφορά το επίπεδό του στις προπονήσεις και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας συνέχισε σε αυτά τα υψηλά επίπεδα. Όσο για τον Ολυμπιακό, δεν έχω ακούσει κάτι, οπότε δεν θα υπήρχε κάτι επίσημο»

  • Πιστεύεις πως είναι ευκαιρία για εκείνον να διεκδικήσει στα ίσια την θέση βασικού με τον Ρόμπερτσον;

«Είναι υπέρ του Τσιμίκα ότι έχει παίξει τόσο πολύ σε όλα τα φιλικά παιχνίδια. Αυτό είναι καλύτερο από το να σε ρίξουν στην ομάδα τον Νοέμβριο, μετά από μερικούς μήνες χωρίς παιχνίδι. Επιθετικά, μοιάζει πολύ με τον Ρόμπερτσον και δημιούργησε ένα λαμπρό γκολ στη φιλική νίκη επί της Οσασούνα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να βοηθήσει τη Λίβερπουλ να ξεκινήσει γρήγορα και να διασφαλίσει ότι ο Ρόμπερτσον δεν θα λείψει πολύ»

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης