Face to Face

Ο Χρήστος Αφρουδάκης στο BN Sports: «Τεράστια νίκη ψυχολογίας απέναντι στην Ουγγαρία – Υπάρχει το κατάλληλο υλικό για να έρθει το μετάλλιο»

Ο Χρήστος Αφρουδάκης στο BN Sports: «Τεράστια νίκη ψυχολογίας απέναντι στην Ουγγαρία – Υπάρχει το κατάλληλο υλικό για να έρθει το μετάλλιο»

Ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε στο BN Sports για τη μεγαλειώδη επικράτηση της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών απέναντι στην Ουγγαρία στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σχετικά Άρθρα

Μετά από 371 συμμετοχές με το εθνόσημο και δύο μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (Μόντρεαλ 2005, Καζάν 2015) , ο Χρήστος Αφρουδάκης έχει κατορθώσει να συνδέσει το όνομά του με το πόλο, όσο λίγοι στην Ελλάδα.

Η απουσία του από τις πισίνες, μετά την πρόσφατη απόσυρσή του από την ενεργό δράση, αποτελεί δεδομένα ένα μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται πως έχει αφήσει το μέλλον της Εθνικής σε καλά χέρια και τα όσα έχτισε η δική του γενιά αποδίδουν, πλέον, καρπούς.

Η ιστορική νίκη επί της Ουγγαρίας έδωσε τέλος σε ένα «μαύρο» σερί που κρατούσε η Ελλάδα απέναντι στους Μαγιάρους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, με οκτώ ήττες και μία ισοπαλία.

Το BN Sports επικοινώνησε με τον πλέον κατάλληλο για να δώσει τον απόηχο της επιτυχίας, Χρήστο Αφρουδάκη, και αυτός με τη σειρά του σχολίασε τόσο τη νίκη καθ’ αυτή, όσο και την επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας.

Τέλος από την Εθνική ομάδα ο Χρήστος Αφρουδάκης | SDNA


- Τι σηματοδοτεί αυτή η επιτυχία απέναντι στην Ουγγαρία;

«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας για τη συνέχεια. Προβλέψεις μακρινές δεν χωρούν, θα ήταν κάτι επικίνδυνο και για εμάς και για τα παιδιά. Ξεκινώντας, ωστόσο, με μία τόσο μεγάλη νίκη ίσως επιβεβαιωθεί το "τρώγοντας έρχεται η όρεξη". Σε πρώτη φάση πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο. Οχτάδα θα μπούμε, δεν χωρά αμφισβήτηση. Βεβαίως και είναι τεράστια νίκη, αλλά αν το δούμε καθαρά αυστηρά δεν προσφέρει κάτι περαιτέρω. Δεν μας οδήγησε στην πρόκριση στην τετράδα για παράδειγμα, αλλά παραμένει κάτι εξαιρετικά σημαντικό για να δώσει ώθηση στα χιαστί παιχνίδια όπου κρίνονται τα πάντα».

  

- Πιστεύετε πως είναι πιθανή μία ανάλογη πορεία με αυτή στο Καζάν πριν έξι χρόνια;

«Από το 2015 που κάναμε την επιτυχία στο Καζάν, η Εθνική μας ομάδα είχε τις βάσεις και το υλικό για να συνεχίσει με παρόμοιες επιτυχίες. Το υλικό αυτό υπάρχει ακόμη και οι παραστάσεις από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που έχουν κάποιοι παίκτες, φαίνεται πως συμπληρώνουν το κομμάτι του παζλ που λείπει, για να έρθει ένα νέο μετάλλιο. Μακάρι να είναι αυτή η στιγμή, γιατί αν έχουμε κάποιο απωθημένο οι προηγούμενες γενιές είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Οπότε ευελπιστούμε ότι είτε αυτή, είτε κάποια από τις επόμενες γενιές θα φέρει εις πέρας τον διακαή μας πόθο».


- Ποιο ήταν το σημείο-κλειδί της αναμέτρησης;

«Σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γεγονός πως παρότι η Ουγγαρία προηγήθηκε με 5-2, καταφέραμε όχι μόνο να αντιδράσουμε, αλλά να περάσουμε και μπροστά στο σκορ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Ήταν αυτό που μας έφερε ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Η άμυνα βοήθησε, όπως και κάποιες κρίσιμες επιθέσεις, αλλά για να έχεις καταφέρει να κερδίσεις την Ουγγαρία, είναι δεδομένο πως σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού ήσουν καλός».

- Βλέποντας τις εικόνες των πανηγυρισμών στο Τόκιο, ποια ήταν τα συναισθήματά σας;

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προφανώς δεν μου περνούν αδιάφοροι και τώρα που βλέπω τα παιδιά πώς το ζουν, είναι κάτι που το λησμονώ. Δόξα τω Θεώ, όμως, ήμουν τυχερός και έχω πάρει μέρος σε τέσσερις Ολυμπιάδες. Ως αθλητής όφειλα να γνωρίζω πως κάποια στιγμή θα έρθει το τέλος της καριέρας μου. Το γεγονός πως έχω συνεργαστεί με τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά και ξέρω πόσο έχουν προσπαθήσει, με κάνει να νιώθω ευτυχής και υπερήφανος για το επίτευγμά τους. Θέλω να πιστεύω πως τους έχω προσφέρει κι εγώ κάτι, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα».

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης