Face to Face

Ο Ναθαναήλ Λεμονάκης σκιαγραφεί τον Τόμας Βάτσλικ στο BN Sports: «Η μεταγραφή της δεκαετίας για τον Ολυμπιακό»

Ο Ναθαναήλ Λεμονάκης σκιαγραφεί τον Τόμας Βάτσλικ στο BN Sports: «Η μεταγραφή της δεκαετίας για τον Ολυμπιακό»

Η άφιξη του Τόμας Βάτσλικ στην Ελλάδα, αναπληρώνει ο κενό του Ζοσέ Σα και ο Έλληνας ατζέντης μιλάει αποκλειστικά στο «BN Sports» για την περίπτωσή του.

Σχετικά Άρθρα
Ώρα 14:45. Ο Τόμας Βάτσλικ πατάει ελληνικό χώμα και η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό απλά μπαίνει στην τελική ευθεία. Ένας ποδοσφαιριστής που μέχρι πριν λίγες μέρες, πρωταγωνιστούσε στα γήπεδα του EURO 2020 με τη φανέλα της Τσεχίας και με βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί.


Η αποχώρηση του Ζοσέ Σα αλλά και η επιμονή των «ερυθρολεύκων» ήταν αυτές που έφεραν τον Τσέχο άσο στη χώρα μας. Μίας μονάδας που είναι έτοιμη να κάνει την διαφορά. Αυτό, άλλωστε, λέει με μεγάλη σιγουριά στο «BN Sports» ο Ναθαναήλ Λεμονάκης.

Ο Έλληνας ατζέντης ήταν ένας από τους ανθρώπους που παρακολούθησαν στενά τον 32χρονο άσο, όταν εκείνος ήταν στα ραντάρ ολλανδικών ομάδων όπως του Άγιαξ και της Αϊντχόφεν. Οι διαφορές με τον Σα, το «πάντρεμα» με το στυλ του Πέδρο Μαρτίνς και πόσο νόημα έχει αυτή η μεταγραφή.

  • Πόσο πιστεύεις πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό ο Τόμας Βάτσλικ;

«Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό 100%. Είναι ένας τρομερός τερματοφύλακας και πιστεύω πως είναι μία από τις μεταγραφές της δεκαετίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έρχεται με απίστευτη εμπειρία και έχει παίξει σε κορυφαίο επίπεδο. Δεν τον νοιάζει οι έδρες και με την ποδοσφαιρική λογική που διαθέτει, μπορεί να κάνει την διαφορά»

  • Ποια χαρακτηριστικά ξεχωρίζεις;

«Είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Είναι εξαιρετικός και ξέρει να χειρίζεται τη μπάλα. Είναι ο τερματοφύλακας που θα ψάξει πρώτα την πάσα και μετά την μακρινή μπαλιά ενώ μέσα του, υπάρχει η ποδοσφαιρική φιλοσοφία της Ισπανίας. Έχει εντυπωσιακά αντανακλαστικά και έχει ισχυρή προσωπικότητα παρότι είναι χαμηλών τόνων. Μπορεί να φανεί χρήσιμος και στα αποδυτήρια»

  • Θα ταιριάξεις με τον τρόπο παιχνιδιού του Πέδρο Μαρτίνς;

«Θεωρώ πως ναι. Η σκέψη του και ο τρόπος που αγωνίζεται, είναι σχεδόν ίδιος με τα «θέλω» του Μαρτίνς. Μπορεί να βοηθήσει κάλλιστα στο build up του Ολυμπιακού, καθώς είναι ένας έξτρα ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει εύκολα πλευρά και να απελευθερώσει την κυκλοφορία της μπάλας. Τέλος, είναι μία εξαιρετική προσθήκη για μέσα στα αποδυτήρια. Εμψυχώνει, μιλάει και δίνει τις κατάλληλες οδηγίες»

  • Έχει κάποια αδυναμία;

«Είναι στις σέντρες από τα πλάγια. Εκεί έχει ένα θέμα, όμως με την εμπειρία του, έχει καταφέρει να καλύψει αυτή την αδυναμία. Προσπαθεί με τον τρόπο που θα βάλει το κορμί να κάνει μία καλύτερη επέμβαση και φυσικά, είναι τόσο επιβλητικός, που ένας επιθετικός θα το σκεφτεί και δεύτερη φορά για να τα βάλει μαζί του»

  • Οι διαφορές με τον Ζοσέ Σα αλλά και τον άλλο στόχο του Ολυμπιακού, Μάρκο Μπιζότ;

«Με τον Ζοσέ Σα θεωρώ είναι περισσότερο στην εμπειρία. Όταν ήρθε ο Πορτογάλος δεν είχε τις παραστάσεις που έχει τώρα ο Βάτσλικ. Το καλό είναι πως είναι έτοιμος. Το έδειξε στο EURO. Σήμερα τον φέρνεις, αύριο μπαίνει και παίζει που λέει ο λόγος. Η βασική διαφορά των δύο είναι με τη μπάλα στα πόδια περισσότερο. Τώρα, όσον αφορά τον Μπιζότ, μπορεί να είναι πολύ καλός τερματοφύλακας αλλά δεν έχει παίξει στο επίπεδο του Βάτσλικ. Εξελίξιμος αλλά οι παρουσίες του Τσέχου αρκούν για να φανεί η διαφορά»

  • Γενικά, τον έχεις παρακολουθήσει για ολλανδικές ομάδες. Ποιες ομάδες είχαν ενδιαφερθεί και γιατί ποτέ δεν βρέθηκε στη χώρα της τουλίπας;

«Το 2011 είχε φτάσει κοντά στη Ντε Χράαφσχαπ. Για την ακρίβεια είχε υπογράψει για τέσσερις μέρες, όμως στα ιατρικά είχε κοπεί με πρόβλημα στην καρδιά. Μετά, το 2019 τον είχαν δει ζεστά τόσο ο Άγιαξ, όσο και η Αϊντχόφεν. Μάλιστα, είχαν προσπαθήσει να τον αποκτήσουν αλλά η Σεβίλλη ζητούσε πάρα πολλά. Από αυτή την εξέλιξη, ο Αντρέ Ονάνα καθιερώθηκε στον Αίαντα»

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης