Face to Face

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο στο BN Sports για Copa America: «Αξίζει το τρόπαιο η Αργεντινή, το άγχος θα το έχει η Βραζιλία»

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο στο BN Sports για Copa America: «Αξίζει το τρόπαιο  η Αργεντινή, το άγχος θα το έχει η Βραζιλία»

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο μίλησε στο BN Sports για τον μεγάλο τελικό του Copa America ανάμεσα σε Αργεντινή και Βραζιλία, αποκάλυψε την «αχίλλειο πτέρνα» της Σελεσάο και αποθέωσε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ένας λατινοαμερικάνικος τελικός βγαλμένος από τα όνειρα κάθε ποδοσφαιρόφιλου θα λάβει χώρα τα χαράματα της Κυριακής (11/07, 3:00) ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή. Δύο χώρες που τροφοδότησαν την Ελλάδα με πολύ ταλέντο, στιγμές μαγείας, αλλά και πολλά γκολ.

Όπου γκολ, δίπλα υπάρχει το όνομα του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Ο αγαπημένος «Ζορό» των ελληνικών γηπέδων -και λίγο παραπάνω των φίλων της ΑΕΚ- έγραψε τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, πήρε το δικό μας «Χρυσό Παπούτσι» για δύο σερί σεζόν (2007-08, 2008-09) και ακόμη «υπηρετεί» το ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς να παραμελεί τα τεκταινόμενα της χώρας του.

Το BN Sports επικοινώνησε μαζί του και ο Αργεντίνος φορ κατέθεσε τη δική του ματιά γύρω από τον μεγάλο τελικό, αλλά και τα ως τώρα πεπραγμένα της «αλμπισελέστε».

blanco.jpg

-Πώς κρίνετε την έως τώρα πορεία της Αργεντινής στη διοργάνωση;

«Η παρουσία της στον τελικό είναι πλήρως δικαιολογημένη. Έχει κατορθώσει να μετατρέψει τις εξαιρετικές μονάδες που διαθέτει, σε ένα εξαιρετικό σύνολο και αυτό είναι έργο που πιστώνεται στον προπονητή της, τον Λιονέλ Σκαλόνι».

-Έφτασε η στιγμή να σπάσει η «κατάρα» των 28 χρόνων χωρίς Copa America;

«Θέλω να πιστεύω πως ναι. Η ομάδα παίζει καλά, έχει αστείρευτο ταλέντο στο ρόστερ της, ο Μέσι βρίσκεται σε τρομακτική κατάσταση και δείχνει πως μπορεί να ηγηθεί. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη».

-Ποιον παίκτη έχετε ξεχωρίσει ως τώρα στη διοργάνωση;

«Η Αργεντινή μπορεί να προχωρά γιατί λειτουργεί πολύ καλά ως σύνολο, ωστόσο αν έπρεπε να διαλέξω τον πολυτιμότερο, αυτός θα ήταν ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ. Ειδικά απέναντι στην Κολομβία ήταν φανταστικός. Καταλυτικός είναι και ο Λαουτάρο Μαρτίνες επίσης. Για τον Μέσι δεν χρειάζεται να πω κάτι, είναι εκτός συναγωνισμού».

-Ποια είναι τα τρωτά σημεία της Βραζιλίας;

«Η Βραζιλία είναι υποχρεωμένη να κερδίσει το τρόπαιο. Είναι κάτοχος του Copa America, είναι η ‘’οικοδέσποινα’’ της διοργάνωσης, οπότε οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Η Αργεντινή οφείλει να εκμεταλλευτεί την πίεση που δέχεται ο αντίπαλος εξωαγωνιστικά και τους ανοιχτούς χώρους που θα αφήσει εντός των τεσσάρων γραμμών, ώστε να κατακτήσει ξανά το τρόπαιο που αναζητά από το 1993».

-Μία ενδεχόμενη κατάκτηση θα σταματούσε την κριτική προς τον Μέσι;

«Δεν νομίζω πως πρέπει να τον απασχολεί. Γνωρίζουμε και γνωρίζει και ο ίδιος πόσο σημαντικός είναι για την Αργεντινή και πόσα της έχει προσφέρει. Άλλωστε, είναι δεδομένα πως είτε κερδίζεις είτε χάνεις, η κριτική του κόσμου πάντα θα υπάρχει».

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης