Face to Face

Ο Ιάκωβος Νεοφύτου του Αγίου Παντελεήμονα στο BN Sports: «Έχουμε πλάνο για τα επόμενα 15 χρόνια – Περήφανοι που θα παίξουμε στο FA Cup»

Ο Ιάκωβος Νεοφύτου του Αγίου Παντελεήμονα στο BN Sports: «Έχουμε πλάνο για τα επόμενα 15 χρόνια – Περήφανοι που θα παίξουμε στο FA Cup»

Στα άδυτα της 5ης κατηγορίας στην Αγγλία, μία ελληνική ομάδα ετοιμάζεται να παλέψει με τα «θηρία» του Νησιού, στο ερχόμενο FA Cup.

Σχετικά Άρθρα

Η Αγγλία έχει έναν πολύ μεγάλο λόγο για να καμαρώνει στον ποδοσφαιρικό τομέα. Δεν είναι άλλος από το FA Cup. Η αρχαιότερη διοργάνωση της Ευρώπης, με πρώτο παιχνίδι, πίσω στο μακρινό 1871. Μέχρι και σήμερα, αυτό το τουρνουά υποδέχεται ομάδες από όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε, δυναμικότητας, σύλλογο να διεκδικήσει μία έκπληξη.

Από του χρόνου, μέλος αυτής της τεράστιας λίστας αποτελεί και ο Άγιος Παντελεήμων. Ο αγγλικός σύλλογος πήρε την άδεια και από την επόμενη σεζόν, θα παίρνει μέρος στο FA Cup. Πρόκειται για μία ομάδα που υπάρχει στα ποδοσφαιρικά δρόμενα από το 2015 και έχει δημιουργηθεί από ελληνική ορθόδοξη κοινότητα του Λονδίνου.

Ένα κλαμπ με πολλές φιλοδοξίες και με ένα σταθερό πλάνο, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αίσθηση στο κοινό της Αγγλίας. Από το 2017/18 έχει κάνει την εμφάνισή του, ο Άγιος Παντελεήμων στις αγγλικές κατηγορίες και από τότε σαρώνει σε κάθε κατηγορία.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 5η τάξη του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως οι στόχοι, μετά το FA Cup, είναι για ακόμα ψηλότερα. Αυτός υποστηρίζει ένα από τα πρώτα μέλη του συλλόγου και μέλος της διοίκησης, Ιάκωβος Νεοφύτου. Ο Ελληνοκύπριος μίλησε στο «BN Sports» και μοιράστηκε τις φιλοδοξίες που έχει ο ίδιος αλλά και όλοι μέσα στον σύλλογο. Η παρθενική συμμετοχή στο κύπελλο, η πορεία έως τώρα και όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το κλαμπ.

E2bp_6LXEAsKAZf.jpg

  • Ας τα πάρουμε από την αρχή; Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα για την ίδρυση της ομάδας και τις σκέψεις υπήρχαν;

«Ήταν το 2015, όταν έρχονταν πολλοί Έλληνες, Κύπριοι, Αλβανοί και Ρουμάνοι στο Λονδίνο. Ορθόδοξοι. Και ζητούσαν βοήθεια από την εκκλησία μας του Αγίου Παντελεήμονα. Ήταν ο καιρός της κρίσης και ο Πάτερ Αναστάσιος Σαλαπατάς ίδρυσε την ομάδα, για να φέρει αυτούς τους νέους μαζί. Ταυτόχρονα, ο γιος του Πάτερ ήταν ποδοσφαιριστής»

  • Ποιο είναι το «νόημα» πίσω από αυτόν τον σύλλογο;

«Είναι μερικά πράγματα που μπορεί να είναι αυτονόητα αλλά θέλουμε να τα μεταφέρουμε. Πίστη, οικογένεια, ομογένεια, κοινότητα. Βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Να ενώνουνε τον λαό μας και την κοινότητα με άλλες κοινότητες»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σας για αυτή την ομάδα;

«Να προχωρήσουμε βήμα-βήμα στην αγγλική ποδοσφαιρική πυραμίδα. Οι κατηγορίες έχουν 7 επίπεδα. Το πρώτο είναι η Premier League και εμείς παίζουμε στην πέμπτη.   Έχουμε μπροστά μας άλλα 10 με 15 χρόνια έργο για να φτάσουμε στο επίπεδο που ονειρευόμαστε»

EZftLXDXQAEG_zo.jpg

  • Πως αισθάνεστε που του χρόνου θα παίζετε με στο FA Cup;

«Περηφάνια και ταπεινότητα. Το FA Cup άρχισε το 1871, οπότε είναι ένας διαγωνισμός 150 ετών. Αυτό από μόνο του σημαίνει κάτι. Αγάπη για τους παίχτες, μέλη και τους υποστηριχτές μας»

  • Υπάρχει στήριξη από Έλληνες της Αγγλίας;

«Μεγάλη. Και από της κοινότητας αλλά και γενικά βλέπουμε ότι μας έχει αγκαλιάσει το κοινό και του αρέσει η προσπάθεια μας. Μεταξύ αυτών και τους Ορθόδοξους Ρουμάνους»

  • Ποιο είναι το μυστικός αυτής της γρήγορης ανάπτυξης της ομάδας;

«Ο Θεός ξέρει. Έχουμε ένα τρομερό προπονητή, τον Γεώργιο Φραγκέσκου, ο οποίος είναι έμπνευση για εμάς και τους ποδοσφαιριστές. Από την πλευρά τους, οι παίχτες που θυσιάζουν ώρες για το έργο αυτό. Υπομονή. Δράση. Τόλμη»

  • Έχετε προσεγγίσει Έλληνες ποδοσφαιριστές να παίξουν; Αν ναι, είναι κάποιοι από τις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας μας;

«Σίγουρα. Μας έρχονται από τις κατηγορίες, αλλά δεν είμαστε επαγγελματική ομάδα. Όλοι είμαστε εθελοντές. Είμαστε μικρή κοινοτική ομάδα αλλά έρχονται παίχτες που έπαιξαν στις Β’ και Γ’ κατηγορίες της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αλβανίας. Έχουμε παίχτες από διάφορες χώρες, όπως Σαουδική Αραβία, Τζαμάικα, Τουρκία κλπ»

FB_IMG_1569198169076.jpg

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης