Face to Face

ΑΟ Κηφισιά: Οι πρωταγωνιστές της ανόδου ακόμα... πανηγυρίζουν στο «BN Sports»

ΑΟ Κηφισιά: Οι πρωταγωνιστές της ανόδου ακόμα... πανηγυρίζουν στο «BN Sports»

Μία ομάδα που χτίστηκε μέσα σε μία χρονιά, κατάφερε να αφήσει τον ιστορικό Πανιώνιο στα άδυτα της Γ’ Εθνικής και εκείνη, να κρατήσει μία θέση για τη Superleague 2.

Σχετικά Άρθρα

Σπουδαία νίκη - κόντρα σε ιστορικό αντίπαλο - και αρχή μίας νέας σελίδας για την Κηφισιά. Η ομάδα της Αθήνας θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στην Superleague 2, καθώς επικράτησε με 1-0 μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του ιστορικού Πανιώνιου, υπό δύσκολες συνθήκες (κόσμος στα κάγκελα του γηπέδου, εκτός έδρας ματς κ.α.).

Χρειάστηκαν να στηθούν εξ' αρχής οι βάσεις το περασμένο καλοκαίρι. Νέος προπονητής, αρκετές μεταγραφές, νεαρό ρόστερ, αλλά και μία πανδημία που στάθηκε εμπόδιο σε όλες τις ομάδες των κατώτερων κατηγοριών. Όχι, όμως και στην Κηφισιά.

 
3214042.jpg

Δεν είχε ξεφύγει ποτέ από τα τοπικά πρωταθλήματα. Η Γ’ Εθνική έμοιαζε ως το ταβάνι της. Το φετινό ρόστερ, όμως, ήταν πλούσιο σε ταλέντο, εμπειρία και ποιότητα. Η πανηγυρική άνοδο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Νίκο Κούστα. Τον 37χρονο προπονητή του συλλόγου, ο οποίος έχει αποδείξει πως είναι το μέλλον της ελληνικής προπονητικής. Πρώτη σεζόν στην Κηφισιά, πρώτη άνοδο. Με νέο υλικό, μεγάλες απαιτήσεις αλλά και αντιπάλους με παρουσίες ακόμα στην Superleague.


5337973.jpg

Ο ίδιος αλλά και οι Βαγγέλης Παπαγγελής και Θανάσης Μιχελής, εξιστορούν στο «BN Sports» τη μεγάλη επιτυχία. Ο πρώτος, αποτελεί ένας ταλαντούχος δεξιός οπισθοφύλακας, ο οποίος έφτασε μία «ανάσα» από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και φέτος ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Από την άλλη, ο 31χρονος τερματοφύλακας, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς έκανε τρεις πολύ καλές και καίριες επεμβάσεις. Στο παρελθόν αγωνίστηκε με Καλλιθέα και Βύζα Μεγάρων.

Νίκος Κούστας: «Ιστορική στιγμή για τον σύλλογο – Στόχος μου να την κρατήσω στην Superleague 2»

  • Κάνατε μία τρομερή σεζόν και δείξατε πως έχετε όλα τα φόντα για την άνοδο. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Πραγματικά έγινε μία τεράστια προσπάθεια. Στόχος ήταν η άνοδος στις επαγγελματικές χώρες. Δώσαμε από το καλοκαίρι βάρος στον προγραμματισμό. Στο ρόστερ προστέθηκαν παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Κάθε μεταγραφική επιθυμία έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό, αλλά πολλές μικρές λεπτομέρειες στις οποίες η διοίκηση, το προπονητικό τιμ αλλά και οι ποδοσφαιριστές, έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα»

  • Τι σημαίνει αυτή η άνοδο για την Κηφισιά;

«Νομίζω πως είναι μία ιστορική στιγμή για τον σύλλογο και θα έλεγα πως επιτέλους η διοίκηση δικαιώθηκε για τους κόπους της. Μην ξεχνάμε ότι η Κηφισιά έχει σταθερή διοίκηση για σχεδόν 15 χρόνια, κάτι που σπάνια συναντάς στο ποδόσφαιρο»

  • Είσαι ένας νέος προπονητής, ο οποίος έχεις καταφέρει να κάνει αρκετά πράγματα στο τοπικό του Πειραιά και στην πρώτη σου σεζόν στην Κηφισιά, την ανέβασες στη Superleague 2;

«Πράγματι είμαι νέος προπονητής και κάνω τα πρώτα μου βήματα. Η συνεργασία μου με την Κηφισιά άρχισε την προηγούμενη σεζόν και είμαι πραγματικά ικανοποιημένος και χαρούμενος για τους στόχους που πετύχαμε. Φυσικά υπάρχει η δίψα για περισσότερα πράγματα, καθώς οι φιλοδοξίες δεν σταματούν εδώ»

  • Κόντρα στον Πανιώνιο, τι είπες στους ποδοσφαιριστές σου και κατάφεραν να επικρατήσουν επί μίας τόσο ιστορικής ομάδας;

«Έχω την τύχη και την χαρά να έχω στο ρόστερ της ομάδας παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα και με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη παρακίνηση και ψυχολογική ετοιμασία, καθώς όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό παιχνίδι ήταν για την ιστορική άνοδο, ειδικά κόντρα στον Πανιώνιο»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου ενόψει της νέας σεζόν;

«Ο βασικός μου στόχος είναι να μπορέσω σαν προπονητής να σταθεροποιηθώ σε μία τόσο δύσκολη κατηγορία όπως η Superleague 2 και θα ήταν ιδανικό αυτό να συμβεί με την ομάδα της Κηφισιάς»

Koustas-1.jpg

Βαγγέλης Παπαγγελής: «Είχαμε οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια»

  • Όταν αποκτήθηκες από την Κηφισιά, πίστευες ότι η ομάδα θα κατάφερνε να φτάσει σε μία τόσο ιστορική άνοδο;

«Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή η ομάδα είχε θέσει ως στόχο την άνοδο. Από την πρώτη μέρα όποιος συμμετείχε στην ομάδα, πίστευε σε αυτό. Έχουμε οργάνωση. Μόνο εμείς που το ζήσαμε καταλάβαμε ότι δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από μια επαγγελματική ομάδα».

  • Ποιος θεωρείς πως είναι ο βασικός λόγος που ήρθε αυτή η επιτυχία;

«Ο βασικός λόγος είναι το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε μέσα στα αποδυτήρια».

  • Το επίπεδο αλλάζει τη νέα σεζόν. Θεωρείς πως θα μπορέσει η Κηφισιά να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες;

«Νέο πρωτάθλημα, ιστορικές ομάδες, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει μια καλή πορεία».

  • Πως ένιωσες όταν άκουσες το τελευταίο σφύριγμα κόντρα στον Πανιώνιο;

«Το συναίσθημα ήταν μοναδικό. Δεν το έχω ξαναζήσει σε τέτοιο βαθμό. Οι κόποι μιας χρονιάς βγήκαν. Μίας δύσκολης χρονιάς και λόγω του κορωνοϊού. Ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα που σίγουρα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ένας λόγος παραπάνω, έτσι όπως έγινε, σε μια έδρα σαν αυτή του Πανιώνιου».

4087e4852173cf184dde7845b484de88_XL.jpg

Θανάσης Μιχελής: «Από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου»

  • Έχεις μεγάλη εμπειρία στα ελληνικά γήπεδα. Πιστεύεις πως αυτή η στιγμή, είναι η κορυφαία της καριέρας σου;

«Έχουμε νικήσει ΠΑΟΚ και Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας όταν έπαιζα στην Καλλιθέα. Αυτή, όμως, η στιγμή συγκαταλέγεται χωρίς αμφιβολία στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπόρεσα να συμβάλω και εγώ με τη σειρά μου στην επίτευξη του στόχου. Σε όσα ματς αγωνίστηκα, δεν δέχτηκα γκολ, ειδικά στο φινάλε με τον ιστορικό Πανιώνιο».

  • Έκανες τρεις καθοριστικές επεμβάσεις κόντρα στον Πανιώνιο. Πως αισθάνθηκες όταν έληξε το ματς και είχες κρατήσει το μηδέν;

«Είναι μεγάλο επίτευγμα να πηγαίνεις σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα μέσα στην έδρα του Πανιωνίου και να καταφέρνεις καταρχήν να πάρεις τη νίκη και κατά δεύτερον να κρατάς το μηδέν με καθοριστικές επεμβάσεις! Ένιωσα ικανοποίηση και τεράστια χαρά».

  • Για εσένα, τι πιστεύεις σας έφερε στην ιστορική άνοδο;

«Θεωρώ ότι η προσήλωσή μας στο στόχο, το άριστο κλίμα εντός αποδυτηρίων, η διοίκηση που μας στηρίζει και φυσικά οι προπονητές και ο Τεχνικός Διευθυντής, συνέβαλαν στην άνοδο».

  • Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να είστε σε τόσο καλή φόρμα παρά την πανδημία;

«Η αλήθεια είναι πως ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δούλευε ο καθένας ατομικά σύμφωνα με το πρόγραμμα των προπονητών μας. Στη συνέχεια, μετά την επανέναρξη των προπονήσεων, έγινε εξαιρετική δουλειά τόσο από τους προπονητές μας όσο και από τον γυμναστή μας. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή τερματοφυλάκων, τον κύριο Παναγιώτη Πομώνη, για την συνεισφορά του και τις ατελείωτες ώρες δουλειάς του».

5337972.jpg

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης