Face to Face

Ο Βασίλης Παυλίδης στο BN Sports: «Χαρούμενος για το ντεμπούτο μου στην Bundesliga - Zήσαμε πολύ έντονα τον υποβιβασμό»!

Ο Βασίλης Παυλίδης στο BN Sports: «Χαρούμενος για το ντεμπούτο μου στην Bundesliga - Zήσαμε πολύ έντονα τον υποβιβασμό»!

Ένα «αστέρι» της Ελλάδας σε γερμανικά γήπεδα, που κυνηγά το μέλλον του στο εξωτερικό και «βλέπει» Αγγλία - Γαλλία στον τελικό του Euro2020. O Βασίλης Παυλίδης της Σάλκε πήρε φέτος για πρώτη φορά... άρωμα από τη μεγάλη κατηγορία.

Ένα δικό μας παιδί που θέλησε από μικρή ηλικία να μυηθεί στον γερμανικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Είχε, βέβαια, τον αδερφό του που έκανε πρώτος το βήμα και συνέβαλε αρκετά σε αυτή την απόφαση.

Ο λόγος για τον 18χρονο Βασίλη Παυλίδη, που αγωνίζεται στις ακαδημίες της ιστορικής Σάλκε και πρόσφατα κατάφερε να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα. Η τελευταία αγωνιστική της Bundesliga έκρυβε για εκείνον το πολυπόθητο ντεμπούτο, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Γραμμόζη.

Δεν σταματά να έχει επαφές με την Ελλάδα, έχει συμμετοχές στις μικρές Εθνικές της χώρας μας, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν ολοκληρώσει την πορεία του στο εξωτερικό.

Aπό τους Μπέμπηδες, στη μεγάλη Σάλκε το 2017 και παραμένεις «πιστός» μέχρι τώρα. Πόσο δύσκολο ήταν να φύγεις στα 15 σου χρόνια για μία άλλη χώρα;

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήταν κάπως δύσκολο να αφήσω τους φίλους μου, το σχολείο μου, την οικογένειά μου και να πηγαίνω στα ξένα…που δεν γνώριζα κανέναν, με μία άγνωστη γλώσσα. Χρειάστηκα 2-3 μήνες προσαρμογής και σε αυτό βοήθησε και ο αδερφός μου. Όταν πήγα στην Γερμανία, ήταν ήδη στο Μπόχουμ, μόλις 20 χλμ. από εκεί που έπαιζα, οπότε είχα και ένα οικείο πρόσωπο συνέχεια κοντά μου.»

Γνώριζε εκείνος την γλώσσα για να σε βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι;

«(Γέλια) Και εκείνος δυσκολευόταν είναι η αλήθεια, αλλά εντάξει, την μάθαμε μαζί στην ουσία και τώρα είμαστε πολύ καλά!!»

Ποιο είναι το δικό σου πρότυπο ποδοσφαιριστή;

«Ως πρότυπα έχω δύο παίκτες και μάλιστα τελείως διαφορετική θέση και τελείως διαφορετικό στυλ. Ο ένας είναι ο Σέρχιο Ράμος, γιατί εγώ είμαι μαθημένος στόπερ. Αυτή είναι η θέση μου. Αλλά μπορώ να πω ότι ένας παίκτης που μου άρεσε πάρα πολύ μικρός, ήταν ο Ρικάρντο Κακά, που ήταν στη Μίλαν και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μου άρεσε πολύ να τον βλέπω και ας μην έχει σχέση με εμένα και το παιχνίδι μου.»

Την φετινή σεζόν είχες 3 συμμετοχές στην Κ19 και το ντεμπούτο σου στη Bundesliga. Πώς το βίωσες; Σου έλειψε το γεμάτο γήπεδο;

«Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω κορονοϊού. Ξεκίνησα και έπαιζα σε μία τελείως διαφορετική θέση. Είχα μάθει στόπερ και μπακ και ξαφνικά έπαιζα στην Κ19 σέντερ φορ, χωρίς να ξέρω καν τον λόγο. Μέχρι τον Μάρτιο, δεν είχα ανέβει στην πρώτη ομάδα και όταν προωθήθηκα, με τον κ.Γραμμόζη που ήρθε σαν προπονητής, εννοείται χάρηκα πολύ. Με το που άκουσα ότι πηγαίνω πρώτη φορά αποστολή, έλεγα ότι επιτέλους θα κάνω το όνειρό μου, να παίξω στη Μπουντεσλίγκα, πραγματικότητα. Άργησε λιγάκι, αλλά ήρθε τουλάχιστον στο τέλος και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό… Σίγουρα θα ήθελα να είμαι με την ομάδα σε γεμάτο γήπεδο, αλλά εφόσον έγινε αυτό που ήθελα δεν το σκέφτηκα και τόσο πολύ.»

Με τον Δημήτρη Γραμμόζη πως ήταν η συνεργασία σου; Σου έδωσε συμβουλές;

 «Όταν ανέλαβε ο κ.Γραμμόζης, μπήκα και εγώ για προπονήσεις στην πρώτη ομάδα, γιατί είχε κάποιες ελλείψεις, τραυματισμούς κτλ και πήρε αρκετούς παίκτες από την Κ19 για δοκιμή. Έκανα πολύ καλές προπονήσεις από την αρχή που πήγα. Βέβαια, δεν τον ήξερα, μιλούσαμε στα γερμανικά, ειδικά μπροστά σε όλους και μία φορά μόνο προσωπικά στα ελληνικά.»

Είναι κάτι που είχε ζητήσει ο ίδιος;

«Βασικά δεν τον είχα ρωτήσει ποτέ (γέλια). Εγώ του μιλούσα γερμανικά γιατί ήξερα ότι είναι ένας γερμανοθρεμμένος προπονητής, αλλά ναι μπορώ να πω ότι με βοήθησε πολύ. Μου έδινε συνέχεια οδηγίες για το τι πρέπει να βελτιώσω και μου χάρισε και το ντεμπούτο μου.»

Περίεργη χρονιά για την ομάδα, δεδομένου και του υποβιβασμού. Υπήρξαν αντιδράσεις από τον κόσμο και κατά πόσο το αντιληφθήκατε εσείς οι ποδοσφαιριστές;

«Εννοείται… Το καταλάβαμε και πολύ έντονα. Η Σάλκε είναι από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Γερμανίας και το να υποβιβάζεται με τέτοιο τρόπο και τόσες αγωνιστικές πριν το τέλος, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Και για τους οπαδούς και για εμάς τους παίκτες. Οι περισσότεροι έπαιζαν για χρόνια σε τοπ επίπεδο, Champions League και κυνηγούσαν τίτλους. Οπότε η ψυχολογία της ομάδας ήταν πεσμένη και δεν υπήρχε αυτοπεποίθηση. Ωστόσο τον τελευταίο μήνα της σεζόν, τα πράγματα βελτιώθηκαν και για αυτό πήραμε και τις δύο νίκες.»

Το επόμενο βήμα ποιο είναι για εσένα; Θα συνεχίσεις στην δεύτερη κατηγορία ή αναζητάς τον επόμενο σταθμό;

«Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να παίξω στην 2η κατηγορία με την πρώτη ομάδα. Το πιο σημαντικό για μένα αυτή τη στιγμή είναι να έχω μία γεμάτη σεζόν. Λόγω της πανδημίας είχα ελάχιστα παιχνίδια αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Άρα ο πρώτος μου στόχος είναι να πάω σε μία ομάδα ή να μείνω στην Σάλκε, με το σκεπτικό να έχω τουλάχιστον 15-20 συμμετοχές μέσα σε μία σεζόν.»

Παρακολουθείς καθόλου το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Παρακολουθώ… Όχι πάρα πολύ, αλλά τα μεγαλύτερα παιχνίδια, όπως ντέρμπι και όσα έχουν βαθμολογική σημασία τα παρακολουθώ.»

Θα σε ενδιέφερε να γυρίσεις και να παίξεις στην Ελλάδα;

«Φυσικά θα με ενδιέφερε να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα κάποια στιγμή. Βέβαια, προς το παρόν, δεν το σκέφτομαι καθόλου και επικεντρώνομαι στο εξωτερικό. Δεν έχω ολοκληρώσει την πορεία μου εδώ.»

Μετράς ήδη κάποιες εμφανίσεις με τις μικρές Eθνικές. Είναι κύρια σκέψη σου το να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο;

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί για την Eθνική του ομάδα, είτε αυτή είναι η Κ19, είτε η Ελπίδων, είτε η πρώτη. Είναι τεράστια τιμή και σίγουρα αποτελεί από τους βασικούς μου στόχους.»

Μπορείς να μας κάνεις μία πρόβλεψη για το Euro που ξεκινάει σε λίγες μέρες επίσημα; Ζευγάρι τελικού ίσως;

«Θεωρώ ότι θα έχουμε έναν πολύ δυνατό τελικό ανάμεσα σε Αγγλία και Γαλλία!»

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης