Face to Face

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος στο BN Sports: «Δικαιώθηκα που πήγα στην Τουρκία - Είχα δεθεί με τον Παναθηναϊκό, αλλά...»

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος στο BN Sports: «Δικαιώθηκα που πήγα στην Τουρκία - Είχα δεθεί με τον Παναθηναϊκό, αλλά...»

Αγωνία μέχρι και το τελευταίο λεπτό, περιελάμβανε η τελευταία αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, το επιβεβαιώνει...

Η αγωνία χτυπούσε κόκκινο στην τελευταία στροφή του τουρκικού πρωταθλήματος. Τόσο στην κορυφή, όσο και στη ζώνη του υποβιβασμού, η διαφορά ήταν στο… νήμα. Η Μπεσίκτας ήταν εκείνη που για ένα γκολ (!) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της φετινής σεζόν, ενώ η Καϊσέρισπορ, με έναν πόντο διαφορά, έμεινε στη κατηγορία.

Η διαφορά με την τελευταία, είναι πως εκεί πρωταγωνίστησε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Στην πρώτη του σεζόν εκτός Ελλάδας, ο Έλληνας στόπερ ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση παραμονής. Ενδεικτικό το γεγονός, πως η άμυνα του συλλόγου ήταν η 6η καλύτερη της Λίγκας.

Εκείνος, έζησε από πολύ κοντά το «θρίλερ» των τελευταίων αγωνιστικών, αλλά και την ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου. Για αυτόν τον λόγο, μεταφέρει στο «BN Sports» όλες τις εμπειρίες που μάζεψε στην παρθενική του χρονιά στη γειτονική χώρα. Ο τρόπος που έφυγε από την Ελλάδα, αν δικαιώθηκε για αυτό και πως κύλησε η σεζόν.
5ffaf675ae298b32db978903.jpg

  • Είναι η πρώτη σεζόν που αγωνίζεσαι εκτός Ελλάδας; Πως σου φάνηκε η εμπειρία;

«Ήταν αρκετά καλά. Είναι μία καινούργια εμπειρία. Δεν είχα καθαρή εικόνα για το τουρκικό πρωτάθλημα. Μου βγήκε σε πολύ καλό και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Άρπαξα την ευκαιρία».

  • Το τουρκικό πρωτάθλημα έδειξε πως ήταν αρκετά πιο ανταγωνιστικό από άλλες χρονιές, αφού τόσο στις τελευταίες θέσεις, όσο και στην κορυφή, υπήρχε ένα θρίλερ μέχρι το τέλος. Πως αισθάνεσαι που έπαιξες σε μία τέτοια σεζόν εκεί; 

«Το καλό με το τουρκικό πρωτάθλημα είναι ότι πάντα είναι ανταγωνιστικό. Ουσιαστικά απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο. Ήταν συναρπαστική η τελευταία αγωνιστική. Όλα κρίθηκαν στο φινάλε. Βασικός στόχος της δικής μας ομάδας ήταν η παραμονή και είμαι χαρούμενος που το καταφέραμε, έστω και με αυτόν τον τρόπο».

  • Ποιο παιχνίδι μέσα στη χρονιά θεωρείς κλειδί για την έκβαση της σεζόν; 

«Τα τελευταία ματς θεωρώ. Κάποιες ισοπαλίες που εν τέλει, μας έδωσαν την παραμονή στην κατηγορία. Θεωρώ πως η ισοπαλία κόντρα στην Μπασακσεχίρ ήταν εκείνη που μας κράτησε στη Super Lig».
dimitrios-kolovetsios-cezali-13826533_amp.jpg

  • Έκανες γεμάτη χρονιά και πιστώνεσαι σε μεγάλο βαθμό, την επιτυχία της παραμονής. Είναι κατά κάποιο τρόπο μία δικαίωση για εσένα που άφησες το ελληνικό πρωτάθλημα; 

«Δεν το συζητώ. Ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμένα όταν αποχώρησα το περασμένο καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό. Έγιναν όλα ξαφνικά. Είχα δεθεί με το σύλλογο και ασχέτως των εξελίξεων, παραμένω φίλος του Παναθναϊκού. Ωστόσο, μου βγήκε σε πάρα πολύ καλό. Έχει πολλά θετικά εδώ. Υποδομές, γήπεδα, ρόστερ κλπ».

  • Πιστεύεις ότι αξίζεις μία ευκαιρία στην Εθνική Ελλάδος; 

«Δεν μπορώ να πω αν αξίζω μία θέση ή όχι στην Εθνική Ελλάδος. Εγώ θέλω να συνεχίσω να παίζω δυναμικά και να με εμπιστεύεται η ομάδα μου. Εννοείται πως θα ήθελα να έρθει η στιγμή μου».

  • Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία; 

«Πιστεύω πως είναι τα χρήματα. Όλες οι ομάδες είναι εύρωστες και αυτό φαίνεται από τις καινούργιες υποδομές, τα απίστευτα γήπεδα, τα μεγάλα ρόστερ. Πλέον τα χρήματα παίζουν τεράστιο ρόλο και για αυτό η Τουρκία εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα».
Enma7WLWMAYn_Ek.jpg

  • Ο δυσκολότερος αντίπαλος που συνάντησες στο φετινό πρωτάθλημα;

«Ήταν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, ξεχωρίζω τον Ραδαμέλ Φαλκάο της Γαλατασαράι. Απίστευτη εμπειρία και τρομερά χαρακτηριστικά για επιθετικός. Και ο Λάριν ήταν τρομερός. Της Μπεσίκτας. Είναι δυναμικοί ποδοσφαιριστές και μπορούν με την πρώτη επαφή να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά».

  • Σκέφτεσαι να επιστρέψει στην Ελλάδα ή προτιμάς να παραμείνεις στο εξωτερικό;

«Δύσκολα θα γυρνούσα. Απολαμβάνω την παρουσία μου εδώ και θέλω να μείνω. Δεν είναι στα πλάνα μου να επιστρέψω πίσω και θέλω να καθιερωθώ».

  • Στη Τουρκία αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν αναγεννηθεί. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Απλά είναι πιο κοντά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για αυτό προσαρμοζόμαστε εύκολα. Στην Τουρκία εκτιμάνε που δίνουμε πάθος και ψυχή για να αγωνιστούμε. Εκτιμούν την προσπάθειά μας και το στυλ παιχνιδιού μοιάζει πολύ με τα δεδομένα της Ελλάδας».


Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης