Face to Face

Η Νίκαια πανηγυρίζει: Οι Ματσούκας, Μάναλης και Σινγκ μιλούν στο BN Sports για την άνοδο του Ιωνικού!

Η Νίκαια πανηγυρίζει: Οι Ματσούκας, Μάναλης και Σινγκ μιλούν στο BN Sports για την άνοδο του Ιωνικού!

Το «αστέρι» της Νίκαιας επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια και τρεις ποδοσφαιριστές μοιράζονται στο «BN Sports» τα συναισθήματά τους για την τεράστια επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα

«Μεθυσμένη Πολιτεία». Αυτό θύμιζε το απόγευμα της Τετάρτης (19/05), η πόλη της Νίκαιας. Έπειτα από 14 χρόνια, ο Ιωνικός βρίσκεται και πάλι στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας. Σε μία αγωνιστική για γερά… στομάχια, οι Νικαιώτες ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος.

Μία τεράστια ανατροπή κόντρα στον Εργοτέλη και το «δώρο» της Ξάνθης, ήταν ο συνδυασμός που χρειαζόταν ο Ιωνικός για να πάρει την απευθείας άνοδο, με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. 

Βέβαια, η κανονική διάρκεια της Superleague 2 ολοκληρώθηκε με ένα σημαντικό προβάδισμα για τον Ιωνικό, όμως στα play off ακολούθησε ένα σερί κακών αποτελεσμάτων. Η ομάδα έφτασε σε σημείο να χάσει την πρωτιά, ακόμα και την 2η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου.

Όμως, δύο ανατροπές στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς, ήταν αρκετά για να σώσουν την κατάσταση. Από τη μία, το 0-2 του Διαγόρα Ρόδου, που εξελίχθηκε σε 5-3 (!) και από την άλλη, το 0-1 του Εργοτέλη μέσα στη Νίκαια, που έγινε 2-1. Για τους ρομαντικούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι κάτι που το περίμεναν από το 2007, οπότε και ο Ιωνικός υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, έχοντας τότε συγκομιδή μόλις 9 βαθμών.

Ωστόσο, είναι σίγουρα ανεκτίμητο για εκείνους που έζησαν την όλη προσπάθεια από κοντά. Που περίμεναν υπομονετικά λόγω κορωνοϊού, που μπήκαν από το πουθενά στους αγωνιστικούς χώρους και έδωσαν τη μία μάχη μετά την άλλη. Στο τέλος της ημέρας, όμως, άκουσαν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να συνοδεύεται με το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν.
5306680.jpg

Ο έμπειρος Λευτέρης Ματσούκας, ο ταλαντούχος Γκούρζιντερ Σινγκ και ο «ήρωας», Γιώργος Μάναλης, εξιστορούν στο «BN Sports» τα όσα έζησαν σ' αυτή την απίστευτη τελευταία αγωνιστική. Τα δραματικά λεπτά, το «κλειδί» που έφερε την άνοδο, οι κοινοί στόχοι για τη νέα σεζόν και η επόμενη μέρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΛΗΣ: «Κλειδί το παιχνίδι με τα Τρίκαλα, νιώθω υπέρηφανος»

  • Ο Ιωνικός είναι και πάλι στη Superleague, μετά το 2007. Πως αισθάνεσαι που είσαι μέλος αυτής της ομάδας;

«Το συναίσθημα είναι υπέροχο. Από μόνο του, το γεγονός να παίζεις στον Ιωνικό, είναι κάτι τεράστιο και τιμητικό. Ειδικά όταν είσαι μέλος αυτής της μεγάλης επιτυχίας, η οποία θα γραφτεί με τεράστια, «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της ομάδας. Είναι τιμητικό και είμαι πολύ χαρούμενος»

  • Η τελευταία αγωνιστική ήταν ακατάλληλη για όσους δεν αντέχουν την αγωνία. Εσύ πως έζησες αυτά τα 90 λεπτά;

«Όλη η χρονιά ήταν θρίλερ. Πάντα τα αποτελέσματα μιας ομάδας, έκρινε την πορεία της άλλης. Στην τελευταία αγωνιστική, όταν δεχθήκαμε το γκολ από τον Εργοτέλη, βρεθήκαμε σε μία ψυχρολουσία. Όμως, ευτυχώς κράτησε για δύο με τρία λεπτά. Το γεγονός πως μόλις ισοφαρίσαμε, έβαλε και το γκολ η Ξάνθη, μας έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση. Μόλις κάναμε το 2-1, πλέον δεν μας σταμάταγε τίποτα»

  • Ποιο πιστεύεις πως ήταν το «κλειδί» της φετινής σεζόν;

«Θεωρώ πως ήταν η δουλειά μας. Όλοι δουλεύαμε στο 100% και ήμασταν έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή να αγωνιστούμε. Δεν είναι υπερβολικό αυτό που λέω. Όντως ήμασταν σε φουλ ρυθμούς. Από αγώνες, πιστεύω το ματς στα Τρίκαλα. Που χάναμε με 2-0 και με δύο τέρματα στο 90’, το κάναμε 2-3. Μετά από αυτό, κάναμε ένα τεράστιο σερί νικών, το οποίο ήταν και βαρόμετρο για την άνοδο»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου ενόψει της νέας σεζόν;

«Για αρχή, θέλω να χαρώ αυτή τη στιγμή. Ήταν τεράστια η πιέση και αυτή την περίοδο θέλω να ηρεμήσω και έπειτα θα δούμε τη νέα σεζόν. Προσωπικά, θα ήθελα να σκοράρω, να βοηθήσω την ομάδα και να έχουμε μία καλή σεζόν»

  • Ήσουν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Με τα γκολ σου, χάρισες αρκετούς βαθμούς στην ομάδα σου. Ποιο από αυτά, ξεχωρίζεις;

«Κάθε γκολ είναι ξεχωριστό, όμως αυτό που θα θυμάμαι για πάντα, είναι κόντρα στον Λεβαδειακό. Πάλι χάναμε στο πρώτο ημίχρονο, ισοφαρίσαμε στο δεύτερο και στο 81ο λεπτό πέτυχε το 2-1. Ήταν η νίκη που, εν τέλει, έκανε τη διαφορά στο τέλος».


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ
: «Δικαιωμένος που ήρθα στον Ιωνικό»

  • Πόσο χαρούμενο σε κάνει το γεγονός πως είσαι ένα κομμάτι αυτής της τρομερής ανόδου;

«Αισθάνομαι πραγματικά περήφανος. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή που έκανα να έρθω στον Ιωνικό και εγώ και κάποιοι συμπαίκτες μου και πραγματικά νιώθουμε ευλογημένοι»

  • Η στιγμή της ανόδου και γενικά αυτά τα 90 λεπτά πριν την απόλυτη λύτρωση, πως τα έζησες;

«Σίγουρα ένα παιχνίδι με πάρα πολύ μεγάλες εντάσεις και πάρα πολύ μεγάλες συγκινήσεις. Ήταν πολύ δύσκολο το να βρίσκεσαι στο τελευταίο ματς της χρονιάς το οποίο κρίνει την άνοδο και να είσαι πίσω στο σκορ αλλά δείξαμε για ακόμη αφορά τα ψυχικά αποθέματα και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει και τα καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας το στόχο μας»

  • Για εσένα, ποιος είναι ο βασικός λόγος αυτής της μεγάλης επιτυχίας;

«Το κλειδί της επιτυχίας προσωπική άποψη για μένα ήταν η αγάπη που υπήρχε ανάμεσα στους παίκτες και το προπονητικό τιμ και το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε με την διοίκηση. Θεωρώ ότι όλα ξεκινάνε από την κεφαλή τον πρόεδρο τον κύριο Τσιριγώτη που αυτός έδειξε το δρόμο της αγάπης και της φιλίας μέσα στα αποδυτήρια»

  • Οι σκέψεις και οι στόχοι ενόψει της νέας σεζόν;

«Πραγματικά ακόμα δεν έχω σκεφτεί κάτι. Μόλις προχθές τελειώσαμε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια και θέλω πάρα πολύ να ξεκουραστώ, να περάσω χρόνο με τους φίλους μου και στο πίσω μέρος στο μυαλό μου έχω ότι δεν θέλω να φύγω από την ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος της και να παλεύω για τους στόχους της»

  • Πως αισθάνεσαι που επιστρέφεις στη Superleague;

«Σίγουρα είναι ένας στόχος όποιος ήταν πάρα πολύ υψηλός. Ένας στόχος με μεγάλες θυσίες, μεγάλη κούραση και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην μεγάλη κατηγορία γιατί θεωρώ ότι αυτός είναι ο στόχος όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην χώρα μας»

  • Έχεις δεθεί με τον Ιωνικό, περισσότερο από τις προηγούμενες ομάδες σου;

«Σίγουρα ο Ιωνικός είναι μία ομάδα με μεγάλη ένταση, με μεγάλη τρέλα σε εισαγωγικά και μου ταιριάζει πάρα πολύ και σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή. Είναι μία ομάδα με την οποία έχω δεθεί πάρα πολύ και θέλω να συνεχίσω να φοράω τα χρώματα της»


ΓΚΟΥΡΖΙΝΤΕΡ ΣΙΝΓΚ
: «Αξίζαμε να ανέβουμε και θέλω να βοηθήσω και του χρόνου την ομάδα»

  • Είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθείς στη Superleague. Πως νιώθεις για αυτό;

«Νιώθω τεράστια υπερηφάνεια γιατί κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία»

  • Πόσο σημαντική είναι η επιστροφή του Ιωνικού στη μεγάλη κατηγορία;

«Έχω τεράστια χαρά καθώς κάναμε υπερήφανους, όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους φιλάθλους μας. Εκείνοι που μας στήριζαν σε κάθε παιχνίδι και προσπάθεια που κάναμε. Ο τρόπος τους ήταν απλά συγκινητικός και η αξία του Ιωνικού είναι να βρίσκεται μόνο στη μεγάλη κατηγορία»

  • Οι εικόνες που έχεις όταν άκουσες το σφύριγμα της λήξης και ταυτόχρονα, έμαθες πως ηττήθηκε ο Λεβαδειακός;

«Εκείνη τη στιγμή δεν πολύ άκουγα τι γινόταν στο άλλο ματς γιατί μας ένοιαζε να κερδίσουμε πρώτα εμείς. Όταν ήρθε η ώρα της λήξης και άκουσα πως ηττήθηκε, η συγκίνηση και η χαρά ήταν τεράστια»

  • Τι κρατάς από φέτος και ποιοι είναι οι στόχοι για την ερχόμενη σεζόν;

«Από τη φετινή σεζόν, κρατάω το γεγονός πως είμασταν οικογένεια. Αυτό ήταν και το μυστικό της επιτυχίας. Είχαμε τα καλά και τα κακά μας, όμως δεν σταματήσαμε να είμαστε δεμένοι. Για του χρόνου, απλώς θέλω να παίξω και να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται».
5262415.jpg

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης