Face to Face

Η Πένυ Καραγκούνη στο BN Sports: «Στόχος ήταν η πρόκριση, πολύ ευχαριστημένη με το χρυσό»

Η Πένυ Καραγκούνη στο BN Sports: «Στόχος ήταν η πρόκριση, πολύ ευχαριστημένη με το χρυσό»

Για τις εντυπώσεις της από το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής μας και τον επόμενο στόχο της ομάδας, μίλησε στο BN Sports, η Πένυ Καραγκούνη, δίνοντας και μία συμβουλή στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το Beach Volley.

Σχετικά Άρθρα
Πρόκειται για μία από τις καλύτερες αθλήτριες στο είδος της. Ξεκίνησε να ασχολείται με το Beach Volley στα 19 της, δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, όπου αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, απέχοντας από το αγαπημένο της άθλημα εξαιτίας του τραυματισμού της φίλης και συναθλήτριάς της, Βίκυς Αρβανίτης, και πλέον έφτασε στην κορυφή, προσθέτοντας ακόμη μία διάκριση στις ήδη υπάρχουσες (4 Πανελλήνια πρωταθλήματα, 5η θέση στην Ευρώπη το 2013, 1η θέση στο Παγκόσμιο Τουρνουά Καμποτζή, 1η θέση σε Βαλκανικό πρωτάθλημα).

Ο λόγος για την Πένυ Καραγκούνη, η οποία μίλησε στο BN Sports για τις φετινές τις εντυπώσεις, τον λόγο που συνηθίζει να αγωνίζεται παθιασμένα, για την σχέση της με την Αρβανίτη αλλά και για την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι νέοι, στην προσπάθειά τους να ασχοληθούν επαγγελματικά με το Beach Volley. Ας την απολαύσουμε:


Καλησπέρα Πένυ. Αρχικά θα θέλαμε να σου δώσουμε συγχαρητήρια για την πρόσφατη νίκη της ομάδας και να σε ρωτήσουμε, ποια ήταν η σημασία αυτής της νίκης και αν η εξέλιξη του ματς (βρεθήκαμε πίσω στο σκορ), σας έκανε να πιστεύετε ή όχι στην τελική επικράτηση;

«Η αλήθεια είναι ότι στόχος μας για το τουρνουα ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση. Αφού ήρθε το χρυσό μετάλλιο μπορώ να πω ότι είμαστε κάτι παραπάνω από χαρούμενες. Το να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ στο άθλημα μας δε σημαίνει κάτι. Γίνονται παρά πολλές ανατροπές και πρέπει να έχεις πολλή υπομονή, καθώς όλες οι ομάδες έχουν καλές και κακές στιγμές και αυτές εναλλάσσονται συνεχώς».

Σε είδαμε πολλές φορές να πανηγυρίζεις παθιασμένα τόσο τους δικούς σου πόντους, όσο και αυτούς της Βίκυς. Ήταν αυτό ένα από τα σημαντικότερα ματς που έχεις αγωνιστεί;


«Πάντα πανηγυρίζω παθιασμένα γιατί θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος να συνεχίσουμε το καλό μας παιχνίδι (όταν έχουμε ρυθμό) ή και να ανατρέψουμε μια κακή απόδοση. Κάθε ματς είναι σημαντικό, ιδιαίτερα στο Κοντινένταλ που τελικός στόχος είναι η ολυμπιακή πρόκριση».

Τι να περιμένουμε στην συνέχεια από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα;

«Αυτό που θελουμε σαν ομάδα είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις στο World Tour για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στην τελική φάση του Continental Cup στη Χάγη. Είναι πολύ δύσκολος στόχος αλλά όχι ανέφικτος».

4832989_1.jpg

Σε μία παλαιότερη δήλωσή σου είχες πει πως στόχος σου είναι η διαρκής βελτίωση, μέσω της οποίας θα έρθουν και οι διακρίσεις. Είσαι ευχαριστημένη πλέον;

«Προσπαθώ να μην κρίνω την απόδοση μου από την επίδοση μου. Όταν δουλεύεις πάνω σε κάτι, πρέπει να έχεις την υπομονή να κανείς λάθη, για να καταφέρεις τελικά να αποκτήσεις τη βελτίωση που επιθυμείς. Έχω δουλέψει παρά πολύ το τελευταίο διάστημα και θέλω να βγει στο γήπεδο».

Έχοντας πλέον αρκετά χρόνια στην κορυφή του γυναικείου Beach Volley, τι θα συμβούλευες τα μικρότερα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό;

«Το Beach volleyball είναι ένα τελείως διαφορετικό από το βόλεϊ Σάλας. Και τα περισσότερα παιδιά προτιμούν το βόλεϊ Σάλας. Ο λόγος είναι ότι στο Beach volley δεν υπάρχουν αγώνες όλο το χρόνο για να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών. Αν αποφασίσει ένα παιδί να ασχοληθεί με το άθλημα μας σίγουρα πρέπει να ξέρει ότι ο δρόμος είναι πιο δύσκολος και για να φτάσεις ψηλά πρέπει να οπλιστεί με υπομονή, επιμονή και πειθαρχία σε όλους τους τομείς».

Τέλος, θα ήθελες να μας πεις κάτι για την Βίκυ Αρβανίτη;

«Η Βίκυ είναι αυτή που με έφερε στο άθλημα και με βοήθησε να εξελιχθώ. Είναι πραγματική αγωνίστρια εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό που κατάφερε να κάνει με τον τραυματισμό της, να επανέλθει μετά από δυο χειρουργεία και να ξανά παίξει σε υψηλό επίπεδο είναι άθλος. Όσον αφορά την ομάδα μας, έχουμε εξαιρετική χημεία εντός γηπέδου και περνάμε καλά και εκτός».

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης