πάμε euro

Από την Ευρώπη στο Τόκιο: Οι έξι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο EURO και «πετάνε» για Ολυμπιακούς!

Από την Ευρώπη στο Τόκιο: Οι έξι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο EURO και «πετάνε» για Ολυμπιακούς!
Έξι Ισπανοί είναι αυτοί που θα έχουν γεμάτο το αγωνιστικό τους καλεντάρι αυτό το καλοκαίρι.
Σχετικά Άρθρα
Έπειτα από έναν χρόνο ταλαιπωρίας λόγω των εμποδίων που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, σφύριξε τελικά η λήξη του EURO 2020. Μια διοργάνωση γεμάτη εκπλήξεις, θέαμα και πάρα πολλά συναισθήματα.

Το ενδιαφέρον του κόσμου έχει πλέον στραφεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με όλους τους αθλητές να αναμένουν με ανυπομονησία την έναρξή τους. Μπορεί σε γενικές γραμμές το ποδόσφαιρο στο πλαίσιο των Αγώνων να μην προσελκύει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, όμως δεν παύει να είναι μέρος ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα παγκοσμίως.

Συνολικά 16 χώρες συμμετάσχουν στο Τόκιο με τα ξεκάθαρα φαβορί να είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Αργεντινή και η Βραζιλία. Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι αποτελούνται από τις εξής:

  • Α' Όμιλος: Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Μεξικό, Γαλλία

  • Β' Όμιλος: Νέα Ζηλανδία, Δημοκρατία της Κορέας, Ονδούρα, Ρουμανία

  • Γ' Όμιλος: Αίγυπτος, Ισπανία, Αργεντινή, Αυστραλία

  • Δ' Όμιλος: Βραζιλία, Γερμανία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σαουδική Αραβία
Όπως είναι λογικό οι ομάδες που αγωνίστηκαν στο EURO τις προηγούμενες ημέρες και έχουν προκριθεί και στους Ολυμπιακούς (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία), δεν θα κατέβουν στους Αγώνες με την ίδια αποστολή ποδοσφαιριστών. Από τις τρεις αυτές χώρες Γερμανοί και Γάλλοι δεν θα πάρουν μαζί τους κανέναν από τους παίκτες που συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό Κύπελλο, σε αντίθεση με τους Ισπανούς οι οποίοι θα έχουν μαζί τους 6 απ’ αυτούς.

Ο Ολυμπιακός προπονητής, Λουίς ντε λα Φουέντε, ανακοίνωσε την αποστολή των 22 ποδοσφαιριστών για το Τόκιο, συμπεριλαμβανομένων των Ουνάι Σιμόν, Έρικ Γκαρθία, Πάου Τόρες, Πέδρι, Μικέλ Ογιαρθάμπαλ και Ντάνι Όλμο. Οι έξι αυτοί ποδοσφαιριστές ακολούθησαν και την Εθνική Ισπανίας μέχρι και τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού, όπου η ομάδα αποκλείστηκε από την αντίστοιχη της Ιταλίας.
Ο Ντε λα Φουέντε είπε ότι ορισμένοι διεθνείς σύλλογοι αρνήθηκαν το αίτημα για απελευθέρωση παικτών, όπως είναι το δικαίωμά τους. Ωστόσο, η τοπική νομοθεσία αναγκάζει τους ισπανικούς συλλόγους να το κάνουν.

«Είμαστε τυχεροί που οι ισπανικοί σύλλογοι έχουν την υποχρέωση να απελευθερώσουν παίκτες», τόνισε ο 60χρονος τεχνικός.

Συνολικά οι έξι τους μετράνε 1 γκολ και 5 ασίστ σε όλους τους αγώνες του φετινού EURO (Ογιαρθάμπαλ 1 γκολ, Τόρες 2 ασίστ, Όλμο 3 ασίστ), ενώ ο Σιμόν ήταν ο μόνος παίκτης που αγωνίστηκε σε ολόκληρες τις αναμετρήσεις του τουρνουά με τον απολογισμό του να φτάνει τα 630 αγωνιστικά λεπτά.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης