πάμε euro

EURO 2020: Η τελευταία ήττα της Αγγλίας στο Wembley ήταν από την Δανία και ο Έρικσεν ήταν ο σκόρερ!

EURO 2020: Η τελευταία ήττα της Αγγλίας στο Wembley ήταν από την Δανία και ο Έρικσεν ήταν ο σκόρερ!

Μπροστά από μία «ιστορική» πρόκληση θα βρεθεί η Αγγλία, απόψε, απέναντι στην Δανία, με το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να καλείται να αποφύγει το «στραπάτσο» που είχε υποστεί, πριν από οκτώ μήνες από την ίδια ομάδα!

Σχετικά Άρθρα

Ένας «πρόωρος τελικός» λαμβάνει χώρα, το βράδυ της Τετάρτης στο Wembley, με την Αγγλία και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να καλούνται να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του EURO, έχοντας 55 χρόνια να φθάσουν ως το τελευταίο παιχνίδι μίας κορυφαίας διοργάνωσης Εθνικών ομάδων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να στεφθεί ο στόχος τους από επιτυχία είναι να μπορέσουν να βρουν την λύση απέναντι στο σύνολο του Κάσπερ Γιούλμαν! Την Δανία, η οποία έχει αντιμετωπίσει κάθε είδους δυσκολία σε αυτή την διοργάνωση, αλλά έχει ανταπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία, ενώ είναι και η ομάδα που έχει κατορθώσει να επικρατήσει της Αγγλίας στο Wembley για τελευταία φορά!
E5ofsKhX0AE-jfK.jpg

Το εν λόγω παιχνίδι άλλωστε, είχε λάβει χώρα πριν από οκτώ μήνες, και αφορούσε την διοργάνωση του Nations League, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να παρατάσσει την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα, και τους Δανούς να φεύγουν ως νικητές από το αγγλικό έδαφος, χάρη σε ένα γκολ του Κρίστιαν Έρικσεν από το σημείο του πέναλτι!

Έκτοτε οι Άγγλοι μετρούν 10 νίκες και μία ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ δεν έχουν ηττηθεί ποτέ στην έδρα τους σε 15 αναμετρήσεις, είτε σε EURO, είτε σε Μουντιάλ, με την Δανία να «καυχιέται» πάντως πως… γνωρίζει την συνταγή και πως μπορεί να αναβιώσει ξανά εκείνο… το βράδυ του Oκτωβρίου!

Επρόκειτο άλλωστε για την 8η ήττα του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας σε 55 παιχνίδια, αλλά και για το μοναδικό ματς του Σάουθγκεϊτ που τα «Τρία Λιοντάρια» ολοκληρώνουν ένα ενενηντάλεπτο με 9 ποδοσφαιριστές!
fbl-eur-nations-eng-den.jpg

Τότε είχαν αποβληθεί ο Χάρι Μαγκουάϊρ και ο Ρις Τζέιμς, με τους δύο Άγγλους να αντικρύζουν την κόκκινη κάρτα, για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν, μην έχοντας βιώσει κάτι ανάλογο ξανά, μέχρι και σήμερα!

Παράλληλα οι Δανοί είχαν κρατήσει την Αγγλία στο «μηδέν» για δεύτερη διαδοχική φορά, ενώ ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έκρινε με το γκολ του την αναμέτρηση, είχε ευστοχήσει από την «άσπρη βούλα», διατηρώντας την παράδοση που τον θέλει, να μην αστοχεί από το σημείο του πέναλτι, απέναντι σε ευρωπαϊκή ομάδα, με την φανέλα της χώρας του!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης