πάμε euro

EURO 2020, Ιταλία-Ισπανία 1-1 (4-2 πεν.): Πέρασε σαν... Ιταλία υποφέροντας!

EURO 2020, Ιταλία-Ισπανία 1-1 (4-2 πεν.): Πέρασε σαν... Ιταλία υποφέροντας!
Στον μεγάλο τελικό του EURO 2020 βρίσκεται η Ιταλία, η οποία κατάφερε να κρατηθεί στο 1-1 μέχρι το τέλος και να επικρατήσει με 4-2 στα πέναλτι της Ισπανίας.
Σχετικά Άρθρα

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι πρόσφεραν Ιταλία και Ισπανία στον ημιτελικό του EURO 2020, με τους "ατζούρι" να δείχνουν πιο ψύχραιμοι στην διαδικασία των πέναλτι και να επικρατούν με 4-2. Μοράτα και Κιέζα τα γκολ της κανονικής διάρκειας (1-1), με τον πρώτο να είναι και ο μοιραίος στην "ρώσικη ρουλέτα".

Κυρίαρχη η Ισπανία και ισορροπημένο ματς…

Η Ισπανία μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και πίεσε ψηλά τους Ιταλούς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν το παιχνίδι τους. Γενικά, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τον ρυθμό τους από την αρχή, όμως η πίεση από τη μία μεριά στην άλλη, δεν το επέτρεπε.

Στο 12ο λεπτό, η Ισπανία έφτασε κοντά στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όμως ο Μικέλ Οργιαθαμπάλ δεν έκανε καλά το κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί τετ-α-τετ με τον Ντοναρούμα. Οι Ρόχας κρατούσαν αρκετά τη μπάλα στα πόδια τους και πίεζαν για να βρουν ένα γκολ.

Ο Φεράν Τόρες ήταν ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη τελική προσπάθεια στο 15ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι απέφυγε εντυπωσιακά τον Ζορζίνιο, όμως το σουτ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια των Ιταλών. Βέβαια, οι «ατζούρι» έφτασαν πιο κοντά στο πρώτο τέρμα.

Ο Ουνάι Σιμόν έκανε τραγική έξοδο, ο Έμερσον πρόλαβε να την τσιμπήσει, η μπάλα πήγε στον Ιμόμπιλε, εκείνος έδωσε στον Μπαρέλα, ο οποίος δεν κατάφερε να εκτελέσει σε κενή εστία. Η απάντηση ήρθε στο 25ο λεπτό, με τον Ντάνι Όλμο. Ο Ισπανός εξτρέμ βρέθηκε μπροστά από τον Ντοναρούμα, όμως ο νεαρός πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Έμερσον έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο έμπειρος μπακ κατάφερε να πατήσει περιοχή έπειτα από την πάσα του Ινσίνιε, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Φυσικά, αξιοσημείωτο είναι το εντυπωσιακό στατιστικό με τον Πέδρι. Ο 18χρονος άσος της Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε 31 πάσες στο πρώτο ημίχρονο και όλες ήταν εύστοχες.

Θέαμα και… παράταση!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σέρτζιο Μπούσκετς υποδέχθηκε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, εκτέλεσε κατευθείαν αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά πάνω από το δοκάρι της Ιταλίας, με το σκορ να παραμένει στο 0-0 στο 53ο λεπτό.

Το γκολ ήρθε στο 60ο λεπτό. Ο Ντοναρούμα έβγαλε γρήγορα την ομάδα στην αντεπίθεση, ο Ινσίνιε τροφοδότησε τον Ιμόμπιλε, εκείνος διεκδίκησε τη μπάλα, με αποτέλεσμα να γίνει λάθος στην άμυνα των Ισπανών. Ο Κιέζα υποδέχθηκε και με μία εντυπωσιακή εκτέλεση, έκανε το 1-0 για την Ιταλία.

Ο Οργιαθάμπαλ παραλίγο να απαντήσει πέντε λεπτά αργότερα. Ο Κόκε έβγαλε την σέντρα αλλά ο άσος της Σοσιεδάδ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά εξ επαφής. Το ίδιο πήγε να γίνει και με τον Ντάνι Όλμο, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.

Ο άσος της Γιουβέντους βρέθηκε και πάλι στην περιοχή της Ισπανίας, γύρισε άψογα στον Μπεράρντι, όμως το σουτ πέρασε σταμάτησε πάνω στον Ουνάι Σιμόν. Όλα αυτά, στο 68ο λεπτό, όπου ο ρυθμός είχε γίνει αρκετά γρήγορος.

Οι Ρόχας βρήκαν την ισοφάριση με τον νεοεισελθόντα Αλβάρο Μοράτα. Ο Ισπανός φορ συνεργάστηκε εντυπωσιακά με τον Ντάνι Όλμο και με άψογο πλασέ έκανε το 1-1 στο 80ο λεπτό και έφερε το ματς στα ίσια.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ματς στην παράταση, όπου οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους.

Από ένα 15λεπτο η κάθε ομάδα, χωρίς να αλλάξει κάτι

Στον έξτρα χρόνο, η Ισπανία είχε την πρώτη καλή προσπάθεια, στο 98ο λεπτό, όταν ο Ντάνι Όλμο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο Ντοναρούμα απέκρουσε και στο ριμπάουντ, το σουτ του Μοράτα βρήκε στα σώματα των Ιταλών αμυντικών. Ουσιαστικά, η Ισπανία είχε πάρει τον «αέρα» της Ιταλίας και κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Η κούραση ήταν εμφανή στους ποδοσφαιριστές και ο ρυθμός έπεσε αρκετά λόγω των αλλαγών. Στο δεύτερο 15λεπτο, οι «ατζούρι» ήταν καλύτεροι και προσπάθησαν να πιέσουν όσο περισσότερο γίνεται για να βρουν το γκολ της νίκης.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μάνουελ Λοκατέλι (απόκρουση) 0-0

Ντάνι Όλμο (άουτ) 0-0

Αντρέα Μπελότι (Γκολ) 1-0

Ζεράρ Μορένο (Γκολ) 1-1

Λεονάρντο Μπονούτσι (Γκολ) 2-1

Τιάγκο (Γκολ) 2-2

Φεντερίκο Μπερναντέσκι (Γκολ) 3-2

Αλβάρο Μοράτα (απόκρουση) 3-2

Ζορζίνιο (Γκολ) 4-2

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (73' Τολόι), Μπαρέλα (85' Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73' Πεσίνα), Κιέζα (107' Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62' Μπεράρντι), Ινσίνιε (85' Μπελότι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): 
Σιμόν, Αθπιλικουέτα (85' Γιορέντε), Λαπόρτ, Έρικ Γκαρθία, Άλμπα, Κόκε (70' Ρόδρι), Μπουσκέτς (115' Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Τόρες (62' Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70' Μορένο), Όλμο

Ημιτελικά:

  • Ιταλία-Ισπανία 1-1 (4-2 πεν.)
  • Αγγλία-Δανία
Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης