πάμε euro

EURO 2020: Η «ιστορική» ευκαιρία της Αγγλίας να τελειώσει το παραμύθι της Δανίας!

EURO 2020: Η «ιστορική» ευκαιρία της Αγγλίας να τελειώσει το παραμύθι της Δανίας!

Την μεγαλύτερή της ευκαιρία να παραστεί σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης διεκδικεί η Αγγλία απέναντι στην Δανία, με τα «Τρία Λιοντάρια» να καλούνται να χαρακτηριστούν συνεπείς στο ραντεβού τους με την ιστορία.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται αναμφίβολα για δύο από τις καλύτερες ομάδες του EURO. Η Αγγλία και η Δανία συναντιούνται στο Wembley με φόντο την πρόκρισή τους στον τελικό της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης των Εθνικών ομάδων, έχοντας πραγματοποιήσει την καλύτερη τους πορεία στο εν λόγω τουρνουά, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα.

Οι Άγγλοι  άλλωστε δεν έχουν ηττηθεί σε καμία από τις αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι τώρα, μετρώντας μόλις μία «λευκή» ισοπαλία, στο βρετανικό ντέρμπι απέναντι στην Σκωτία, ενώ οι Δανοί αποτελούν την μοναδική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που κατόρθωσαν να προκριθούν από την φάση των ομίλων, έχοντας ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους με δύο ήττες!

Η άμυνα της Αγγλίας… οδηγός για τον ημιτελικό

Αναλυτικότερα, η Αγγλία αποδίδει εξαιρετικά, η ανασταλτική της λειτουργία παρουσιάζεται αλάνθαστη, ούσα η μοναδική ομάδα στην διοργάνωση που δεν έχει δεχθεί γκολ σε πέντε ενενηντάλεπτα, η πρόκρισή της επί της Γερμανίας, πιστοποίησε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και ο τελικός φαντάζει πλέον, μόλις δύο βήματα μακριά.
england.jpg

Η προσέγγιση των αναμετρήσεων από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι απόλυτα επιτυχημένη, και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας έχει δικαιωθεί στο ακέραιο, με τον Πίκφορντ να διατηρεί το «μηδέν» σε επτά διαδοχικά ενενηντάλεπτα, «γράφοντας» ιστορία, έχοντας μάλιστα κληθεί να αντιμετωπίσει μόλις 10 τελικές προσπάθειες στον στόχο!

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με την θετική παραγωγικότητα στο δικό της επιθετικό τρίτο, και με την αισθητή βελτίωση της απόδοσης του Χάρι Κέιν (3 γκολ σε 2 ματς), είναι δυνατό να αντιληφθεί την επίδραση που λαμβάνει χώρα τόσο από το Wembley, όσο και από τον προπονητή της, στον τρόπο που οι Άγγλοι επιθυμούν να αναβιώσουν τις στιγμές του 1966!

Το παραμύθι της Δανίας που έρχεται σε αντίθεση με τις αμυντικές επιδόσεις των «Τριών Λιονταριών»

Από την άλλη πλευρά, κάθε κατόρθωμα της Αγγλίας, έρχεται σε κόντρα με την υπέροχη ποδοσφαιρική ιστορία που βιώνουν οι Δανοί κατά την διάρκεια του EURO, σε μία διοργάνωση που τα… έχουν δει όλα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το συγκλονιστικό περιστατικό που συνέβη στην πρεμιέρα της στο τουρνουά με τον Κρίστιαν Έρικσεν.
E5iJme5XwAI5s-_.jpg

Η εικόνα της επηρεάστηκε, οι δύο διαδοχικές ήττες λειτούργησαν, αν και οξύμωρα, με θετικό τρόπο, η Δανία πήρε την πολυπόθητη νίκη επί της Ρωσίας, και εν συνεχεία παρουσίασε το καλύτερο της ποδόσφαιρο απέναντι στην Τσεχία, παίρνοντας «εκδίκηση» για τον προημιτελικό του 2004, όπου οι Τσέχοι της είχαν στερήσει την ημιτελική φάση της διοργάνωσης!

Πλέον όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η άμυνα της Αγγλίας θα συναντήσει τον Ντόλμπεργκ και τον Πόουλσεν, και οι δύο Δανοί θα κληθούν να «νικήσουν» την εντυπωσιακή ανασταλτική τετράδα των «Τριών Λιονταριών», στοχεύοντας στην επανάληψη της επικράτησης στο Nations League που είχαν σημειώσει πριν από οκτώ μήνες, στο ίδιο γήπεδο!
E5fMz6mWEAENZoK.jpg

Θα σπάσει η παράδοση του Wembley, όπου οι Άγγλοι δεν έχουν ηττηθεί σε 15 ενενηντάλεπτα, σε κορυφαίες διοργανώσεις Εθνικών ομάδων ή το «Its Coming Home» θα είναι και η βασική αιτία που το ποδοσφαιρικό παραμύθι της Δανίας θα ολοκληρωθεί; Οψόμεθα…

Πιθανή ενδεκάδα Αγγλίας: Πικφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάϊρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν

Πιθανή ενδεκάδα Δανίας: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Χόϊμπιεργκ, Μέλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντάμσγκααρντ, Ντόλμπεργκ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

06/07

ΛΟΝΔΙΝΟ

Ιταλία - Ισπανία

 1-1 (4-2 πεν.)

07/07

ΛΟΝΔΙΝΟ

Αγγλία - Δανία

 22:00

Δημήτρης Μανάκος

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης