πάμε euro

Η Τσέλσι μετά το Champions League, είναι η μεγάλη νικήτρια και του EURO 2020!

Η Τσέλσι μετά το Champions League, είναι η μεγάλη νικήτρια και του EURO 2020!

Την καλύτερη περίοδο της καριέρας τους φαίνεται πως διανύουν οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, οι οποίοι μετά την κατάκτηση του Champions League, διαδραματίζουν κομβικό ρόλο και στο EURO 2020!

Τι και αν μιλάμε για μία διοργάνωση Εθνικών ομάδων; Τι και αν οι σύλλογοι όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, έχουν ολοκληρώσει τις δικές τους υποχρεώσεις για κάτι περισσότερο από ένα μήνα; Η Τσέλσι φαίνεται πως είναι «έμμεσα» κερδισμένη από το φετινό EURO, με τους ποδοσφαιριστές της να διακρίνονται στον απόλυτο βαθμό και να είναι αυτοί που θα καθορίσουν εν πολλοίς και την κατάληξη του τουρνουά, που συμπληρώνει 60 χρόνια υπόστασής του και «γιορτάζεται» σε 11 πόλεις της Ευρώπης.

Αναλυτικότερα ήταν δεδομένο εξαρχής, πως η Premier League αποτελεί το πρωτάθλημα, που τροφοδοτεί σε μεγαλύτερο βαθμό τις Ευρωπαϊκές ομάδες, σε σχέση με τα υπόλοιπα, μιας και διαθέτει τεράστια ποικιλία ποδοσφαιριστών που εκπροσωπούν τις χώρες τους σε μεγάλες διοργανώσεις.
1314218732.0_1.jpg

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και φέτος. Το αγγλικό πρωτάθλημα ώθησε στο EURO 2020, 116 ποδοσφαιριστές του, με τις ομάδες που θα συμμετέχουν την καινούργια σεζόν σε αυτό, να έχουν επίσης διεθνείς ποδοσφαιριστές στις τάξεις τους, αλλά την Τσέλσι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Και αυτό διότι, το σύνολο του Τόμας Τούχελ αντιπροσωπεύεται στην διοργάνωση από 17 ποδοσφαιριστές, τους περισσότερους δηλαδή από κάθε άλλο αγγλικό club, ενώ αποτελεί και τον μοναδικό σύλλογο που ακόμη και στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης διαθέτει 7 παίκτες, με έναν τουλάχιστον εξ΄ αυτών να βρίσκεται στο ρόστερ κάθε ομάδας που έχει απομείνει!

Αυτοί είναι οι:

  • Ιταλία: Έμερσον Παλμιέρι, Ζορζίνιο
  • Δανία: Αντρέας Κρίστενσεν
  • Αγγλία: Ρις Τζέιμς, Μπεν Τσίλγουελ, Μέισον Μάουντ
  • Iσπανία: Σέζαρ Αθπλικουέτα

Βλέποντας τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της Τσέλσι, αντιλαμβάνεται κανείς πως όλοι, πλην των δύο ακραίων μπακ της (Ρις Τζέιμς και Τσίλγουελ), έχουν ή αναμένεται να διατελέσουν κομβικό ρόλο.
1312341917_1.jpg

Ο Ζορζίνιο πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό τουρνουά, όντας πρώτος σε κάθε στατιστική κατηγορία που δεν περιλαμβάνει τα γκολ, και την δημιουργία των φάσεων, ο Σέζαρ Αθπλικουέτα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Ισπανία, και ως στιγμής είναι σταθερότατος, ο Μέισον Μάουντ έχει προσαρμοστεί πλήρως στα «θέλω» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, και συμμετέχει ιδιαίτερα στις επιθετικές προσπάθειες της Αγγλίας, ενώ ο Έμερσον Παλμιέρι καλείται πλέον να αναλάβει τον ρόλο του Σπινατσόλα, και να καλύψει το κενό του Ιταλού αριστερού μπακ, με ανάλογη επιτυχία.

Αν σε όλα αυτά, προστεθεί και το πιο σημαντικό γκολ που σκόραρε μέχρι τώρα κάποιος ποδοσφαιριστής της, όπως αυτό του Αντρέας Κρίστενσεν, στην αναμέτρηση της Δανίας απέναντι στην Ρωσία, όπου «εξασφάλισε» με το εκπληκτικό του σουτ την συνέχεια του… παραμυθιού για την ομάδα του Χιούλμαντ, γίνεται φανερή η επίδραση που έχουν διαδραματίσει οι ποδοσφαιριστές των «μπλε».
i_1.jpg

Κάπως έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η Τσέλσι, ναι μεν προέβη σε μία «ιστορική» κατάκτηση του Champions League, επιστρέφοντας στην κορυφή της Ευρώπης, μετά από 9 χρόνια, αλλά είναι και η ομάδα που έχει κρατήσει ψηλά την σημαία της Premier League στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση των Εθνικών ομάδων, αποδεικνύοντας τον λόγο που το ρόστερ της χαρακτηρίστηκε από τόσο μεγάλη πληρότητα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε λοιπόν πως η Τσέλσι «κατακτά» και το EURO, και με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, καλείται να βάλει «μπροστά» τις μηχανές, για να ολοκληρώσει το… τρεμπλ, με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος της Premier League.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης