πάμε euro

EURO 2020: Η «φτωχότερη» Δανία κάνει... πλάκα στους πλουσιότερους ανταγωνιστές της

EURO 2020: Η «φτωχότερη» Δανία κάνει... πλάκα στους πλουσιότερους ανταγωνιστές της
Το EURO 2020 ολοκληρώνεται και το «BN Sports» σκανάρει τα ρόστερ των τεσσάρων φιναλίστ με βάση τη χρηματιστηριακή τους αξία...

Το EURO 2020 έχει μπει στην τελική του ευθεία, με τους ποδοσφαιρόφιλους να αναμένουν με μεγάλη αγωνία την έναρξη της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.

Ιταλία-Ισπανία και Αγγλία-Δανία αναμετρώνται στους «4» και μονάχα δυο ομάδες θα μπορέσουν να περάσουν στο μεγάλο τελικό του «Wembley». Το «BN Sports» εξετάζει τη χρηματιστηριακή αξία των ρόστερ τους και αναδεικνύει τον ακριβότερο παίκτη τους, με... πολύτιμη βοήθεια από τον ιστότοπο transfermarkt.com.

england-national-team.jpg

1. Αγγλία-1.26 Δισεκατομμύρια Ευρώ

Το πιο ακριβό ρόστερ ανάμεσα στους τέσσερις φιναλίστ το έχει η Εθνική ομάδα της Αγγλίας. Μιλάμε για μια αποστολή 26 ποδοσφαιριστών, η οποία έχει μ.ο. ηλικίας τα 25 έτη και φτάνει να κοστίζει συνολικά τα 1.26 Δισεκατομμύρια ευρώ!

Το «αστέρι»: Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ των «λιονταριών» δεν είναι άλλος από τον Χάρι Κέιν. Σύμφωνα με το transfermarkt.com., η χρηματιστηριακή αξία του αρχηγού της Τότεναμ υπολογίζεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν οι Σάντσο (100 εκατ. ευρώ) και Στέρλινγκ (90 εκατ. ευρώ).

spain-national-team.jpg

2. Ισπανία-915 Εκατομμύρια ευρώ

Πρόκειται για τη δεύτερη πιο ακριβή ομάδα των ημιτελικών του φετινού EURO. Ο λόγος για την Ισπανία, με το ρόστερ της -που αποτελείται από 26 ποδοσφαιριστές- να έχει μ.ο. όρο που υπολογίζεται στα 26 έτη.

Από εκεί και έπειτα, η χρηματιστηριακή αξία της αποστολής της ομάδας του Λουίς Ενρίκε φτάνει τα 915 εκατομμύρια ευρώ.

Το «αστέρι»: Ακριβότερος ποδοσφαιριστής του ρόστερ είναι ο Γιορέντε της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον 26χρονο μεσοεπιθετικό να έχει χρηματιστηριακή αξία στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούν οι Πέδρι (70 εκατ. ευρώ), Μίκελ Ογιαρθάμπαλ (70 εκατ. ευρώ) και Κόκε (60 εκατ. ευρώ).

italy-national-team.jpg

3. Ιταλία-751 Εκατομμύρια ευρώ

Κάτι... εκατομμύρια παρακάτω θα συναντήσουμε την Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Το ρόστερ της έχει μέσο όρο ηλικίας τα 27 έτη, ενώ αξίζει χρηματιστηριακά περί τα 751 εκατομμύρια ευρώ!

Το «αστέρι»: Τον τίτλο του πιο ακριβού παίκτη στο ρόστερ της «squadra azzurra» παίρνει με 65 εκατομμύρια ευρώ ο 24χρονος μέσος της Ίντερ, Μπαρέλα. Ακολουθεί 22χρονος τερματοφύλακας Ντοναρούμα, ο 22χρονος σέντερ μπακ Μπαστόνι και ο 23χρονιος δεξιός εξτρέμ Κιέσα. Όλοι τους κοστολογούνται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

denmark-2_1.jpg

4. Δανία-311 Εκατομμύρια ευρώ

Αποτελεί κατά γενική ομολογία την ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης. Μιλάμε για τη Δανία, η οποία -παρά το γερό σοκ που υπέστη μετά το σοκαριστικό περιστατικό του Κρίστιαν Έρικσεν στο ματς με τη Φινλανδία- έχει καταφέρει να βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του EURO 2020.

Η αγωνιστική της επιτυχία είναι μεγάλη, αλλά την κάνει μεγαλύτερη και το γεγονός πως συγκριτικά με τους αντιπάλους της, διαθέτει και το μικρότερο σε αξία ρόστερ. Συγκεκριμένα, αυτό υπολογίζεται στα 311 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μ.ο. ηλικίας του αγγίζει τα 28 έτη.

Το «αστέρι»: Ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ των Δανών είναι ο μεγάλος άτυχος της διοργάνωσης, Κρίστιαν Έρικσεν με 40 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, λόγω του ότι δεν αγωνίστηκε -εκτός από την πρεμιέρα- στο τουρνουά, θα πρέπει να περάσουμε στον επόμενο, ο οποίος είναι ο 25χρονος μέσος της Τότεναμ, Πιέρ-Εμίλ Χόιμπιεργκ με 35 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν οι κεντρικοί αμυντικοί Αντρέας Κρίστενσεν και Γιοακίμ Άντερσεν με 30 και 22 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Ακριβότερη ομάδα: Αγγλία

Λιγότερο ακριβή ομάδα: Δανία

Γηραιότερη ομάδα: Δανία

Νεότερη ομάδα: Αγγλία

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης