πάμε euro

Το όνειρο του Βελγίου «έσβησε», αλλά ο Ντοκού έλαμψε και θα συνεχίσει!

Το όνειρο του Βελγίου «έσβησε», αλλά ο Ντοκού έλαμψε και θα συνεχίσει!

Σύντομη αποδείχθηκε η πορεία του Βελγίου στο EURO 2020, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να αποκλείεται από νωρίς, αλλά να «κερδίζει» τον Τζέρεμι Ντοκού!

Μία διαφορετική πορεία από αυτήν που είχε στο μυαλό του εν’ όψει του EURO, έλαβε χώρα τελικά για το Βέλγιο και τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην επικείμενη διοργάνωση, με τον πρώην προπονητή της Έβερτον να οδηγεί την ομάδα του σε μία εύκολη πρόκριση από τον όμιλό της, έχοντας πραγματοποιήσει και τρεις νίκες, αλλά να έχει την… ατυχία να συναντήσει την Ιταλία στην φάση των «16».

Μία διαφορετική Ιταλία από αυτήν που είχαμε συνηθίσει, με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να διπλασιάζει από το πρώτο κιόλας μέρος τα τέρματά της, και να μην επηρεάζεται από το πέναλτι-γκολ του Ρομέλου Λουκάκου στο «νεκρό χρόνο» του πρώτου μέρους, διατηρώντας την πρόκριση μέχρι τέλους!
E4cC3H5WEAcXO1n.jpg

Κάπως έτσι, οι υψηλές βλέψεις του Βελγίου, προς απογοήτευση των φίλων του, έφθασαν σε ένα τέλμα. Όχι όμως και οι προσωπικές φιλοδοξίες του Τζέρεμι Ντοκού!

Του 19άχρονου επιθετικού της Ρεν, ο οποίος έχοντας πραγματοποιήσει 30 συμμετοχές στην Ligue 1 (2 γκολ και 3 ασίστ), έπεισε τον Βέλγο προπονητή να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της χώρας του, ρίχνοντας τον και στην «μάχη» με την Ιταλία, στο πρώτο ενενηντάλεπτο που κλήθηκε να ολοκληρώσει με την φανέλα του Βελγίου, σε μεγάλη διοργάνωση.

Εκεί ο Ντοκού ήταν εξαιρετικός. Αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου, κέρδισε το πέναλτι που έβαλε ξανά στο ματς το Βέλγιο, όντας και ο νεότερος ποδοσφαιριστής τα τελευταία 17 χρόνια που προβαίνει σε ένα τέτοιου είδους κατόρθωμα, μετά το EURO του 2004 και τον Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ δικαιολόγησε και στον απόλυτο βαθμό, τον λόγο που αποτέλεσε έναν από τους έξι Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν την τρέχουσα σεζόν για την ικανότητά τους σε συνθήκες ένας εναντίον ενός!

Πρόκειται λοιπόν για ένα αστείρευτο ταλέντο, το οποίο η Ρεν διέκρινε από νωρίς, μπαίνοντας στην διαδικασία να πληρώσει 26 εκατομμύρια ευρώ στην Άντερλεχτ και να τον φέρει στην Γαλλία, στα 18 του χρόνια! Πλέον, ένα έτος μετά, ο Ντοκού μοιάζει έτοιμος για το βήμα παραπάνω.
E5XzioOXoAAdTW-.jpg

Η συμβολή του, στην αναμέτρηση που το Βέλγιο αποκλείστηκε, φάνταζε κομβική, με το νεαρό να είχε πιθανότητες, αν η έκβαση της αναμέτρησης ήταν διαφορετική, να αναδειχθεί και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ματς, στην 10η συμμετοχή του με την Εθνική του ομάδα.

Όπως και να έχει όμως, το μέλλον όμως δεδομένα του ανήκει. Το όνειρο της ομάδας του «έσβησε» από νωρίς στο φετινό EURO, αλλά ο Ντοκού «έλαμψε», διακρίθηκε και δουλεύει ήδη… για τον επόμενο εργοδότη του!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης