πάμε euro

Οι «τεσσάρες» της Αγγλίας υπό τον Σάουθγκεϊτ σε επανάληψη για… τρίτη φορά!

Οι «τεσσάρες» της Αγγλίας υπό τον Σάουθγκεϊτ σε επανάληψη για… τρίτη φορά!

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η επικράτηση της Αγγλίας, στην προημιτελική φάση του EURO επί της Ουκρανίας, με 4-0 στο Ολύμπικο, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να φτάνει στο συγκεκριμένο, ευρύ σκορ, με έναν τρόπο που μόνο… άγνωστος δεν είναι για τον ίδιο!

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, φρόντισε να καταστήσει σαφής η Αγγλία, η οποία μετέβη στην Ρώμη, πραγματοποίησε το καλύτερο της παιχνίδι, ως στιγμής, στο EURO, δεν δυσκολεύτηκε διόλου απέναντι στην Ουκρανία, και «τσέκαρε» το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του τουρνουά, για πρώτη φορά, έπειτα από το μακρινό 1968, σε κορυφαίες, διεθνείς διοργανώσεις!

Παράλληλα, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής των «Τριών Λιονταριών» που καθοδηγεί την χώρα του σε μία τέτοια ευρωπαϊκή πορεία, μετά τον Αλφ Ράμσεϊ, και μόλις ο πρώτος κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, που προβαίνει σε μία τεράστια επιτυχία, με έναν γνώριμο για αυτόν τρόπο, που βεβαίως φέρει την υπογραφή του Χάρι Κέιν.

Και αυτό διότι, τα τέσσερα γκολ που σημείωσε η Αγγλία στο Ολύμπικο (εκτός έδρας), σε συνδυασμό με το «μηδέν παθητικό» που διατήρησε για 5ο διαδοχικό παιχνίδι, αποτελούν την τρίτη φορά που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (σε 54 ματς) καθοδηγεί την ομάδα του σε μία τόσο μεγάλη επικράτηση, με τις δύο προηγούμενες να θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο διαμόρφωσης και του χθεσινού αποτελέσματος..

Κοινό χαρακτηριστικό των τριών αναμετρήσεων άλλωστε αποτελεί το γεγονός πως η Αγγλία είχε πάρει δύο γκολ από τον Χάρι Κέιν, ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν είχε συμπεριληφθεί στον πίνακα των σκόρερ, αλλά είχε μοιράσει τελική πάσα, πράγμα που συνέβη και απέναντι στην Ουκρανία, ενώ σκόρερ είχε αναδειχθεί και ο Μπέρτραντ, ο οποίος, όπως και ο Χάρι Μαγκουάϊρ (και οι δύο αμυντικοί), είχε βρει γκολ στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο!
E5bOtIJWEAEhybc_1_1.jpg

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως η Αγγλία, όπως και απέναντι στην Ουκρανία, έτσι και στις εν λόγω αναμετρήσεις, δεν είχε σκοράρει περισσότερα από ένα τέρματα σε κανένα από τα δύο εναρκτήρια ημίχρονα!

Ειδοποιός διαφορά παρόλα αυτά, είναι βεβαίως το πρώτο γκολ του Τζόρνταν Χέντερσον με την φανέλα της Εθνικής του ομάδας, αλλά και το γεγονός, πως κανένα από τα 8 τέρματα που είχε σκοράρει η Αγγλία μέχρι τα τέσσερα χθεσινά, δεν είχε προέλθει από κεφαλιά!
E5Z8NRsXEAISIQZ_1_1.jpg

Οι αναμετρήσεις της που είχαν ολοκληρωθεί με ανάλογο σκορ, υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι οι εξής:

  • Μάλτα – Αγγλία 0-4 (0-1 στο ημίχρονο)
  • Κόσοβο – Αγγλία 0-4 (0-0 στο ημίχρονο)

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης