πάμε euro

Εθνική Αγγλίας: O «μάγος» Χάρι σταμάτησε την κατάρα!

Εθνική Αγγλίας: O «μάγος» Χάρι σταμάτησε την κατάρα!
H Αγγλία πέρασε...αέρα από τα προημιτελικά και έσπασε την κατάρα του γρήγορου γκολ με τον Χάρι Κέιν.

H Αγγλία έκανε «βασιλική» είσοδο στο χορτάρι του Ολίμπικο, επικράτησε της Ουκρανίας με 4-0 και βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια… ημιτελικών! Για το ευρύ σκορ ευθύνονται το πρώτο γκολ του Χέντερσον με την Εθνική, η κεφαλιά του Μαγκουάιρ και ο καλός εαυτός του Χάρι Κέιν.

Ο 27χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα στα 3 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ για χάρη των «Τριών Λιονταριών» στο EURO, μετά το 2004 και το παιχνίδι ανάμεσα σε Αγγλία και Πορτογαλία. Ειδικότερα, 17 χρόνια πριν ο Μάικλ Όουεν έγινε αποδέκτης ενός γεμίσματος από τον τερματοφύλακά του και με ένα πανέμορφο γυριστό με το δεξί εξωτερικό έγραψε το 1-0 στον φωτεινό πίνακα στο 2:25’.

Ωστόσο, το γκολ αυτό δεν είχε την σημασία που, τελικά, απέκτησε το 1-0 κόντρα στην Ουκρανία, του Χάρι Κέιν. Οι Άγγλοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ισοπαλία (2-2) και αργότερα αποκλείστηκαν από τους Πορτογάλους στα πέναλτι με 6-5.

Η ιστορία του «Νησιού», μάλιστα, δεν αναφέρει θετική κατάληξη για την Εθνική Αγγλίας, στις περιπτώσεις που έχει προηγηθεί στα 4 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση ακόμη 5 φορές (μαζί με το ματς του 2004) και μετρά 2 ισοπαλίες, ενώ άλλες 3 φορές έχει ηττηθεί!

Στη Ρώμη τέθηκε η αφετηρία για την ανατροπή αυτής της… κατάρας και με τη συγκεκριμένη εμφάνιση το «it’s coming home» φαντάζει όλο και πιο κοντά.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης