πάμε euro

EURO 2020, Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Περίπατος στη Ρώμη για…ψώνια και επιστροφή στο Λονδίνο για ημιτελικό!

EURO 2020, Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Περίπατος στη Ρώμη για…ψώνια και επιστροφή στο Λονδίνο για ημιτελικό!

Προημιτελικά: Με άγριες διαθέσεις η Αγγλία συνέτριψε την Ουκρανία με 4-0 και σφράγισε με πανηγυρικό τρόπο την παρουσία της στα ημιτελικά του EURO 2020.

Ένας προημιτελικός που μετατράπηκε σε μονόλογος. Τα «Τρία Λιοντάρια» ήταν ασυγκράτητα και η ομάδα του Σεβτσένκο δεν μπόρεσε επουδενί να προβάλλει αντίσταση. Με τον Κέιν να σκοράρει δις (4', 50') και τους Μαγκουάιρ (46') και Χέντερσον (63') να συμπληρώνουν το σκορ, επικράτησαν με το επιβλητικό 4-0 και τσέκαραν το εισιτήριό τους για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του φετινού EURO.

Κατά αυτόν τον τρόπο, αποχαιρέτησε το Ολίμπικο με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πλέον επιστρέφει «σπίτι» της, στο Wembley, με στόχο να περάσει το εμπόδιο της Δανίας και να φτάσει ένα βήμα μακριά από το πολυπόθητο τρόπαιο.


Γκολ από νωρίς και … διαχείριση

Η Αγγλία δεν χρειάστηκε περισσότερα από τέσσερα λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να συνεχίζει από το σημείο που σταμάτησε το προηγούμενο ματς, τρύπησε την άμυνα των Ουκρανών με εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Χάρι Κέιν δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία που του δόθηκε γράφοντας το 1-0.


Η αντίδραση της Ουκρανίας ήρθε στο 17ο λεπτό, όταν ο Γιάρεμτσουκ έκανε την κούρσα, πάτησε την μεγάλη περιοχή των Άγγλων, αλλά ο Πίκφορντ έκλεισε σωστά τη γωνία του και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.


Χρειάστηκε να περάσουν δεκαέξι λεπτά παιχνιδιού για να σημειωθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Ο Ράις στο 33’ εξαπέλυσε έναν κεραυνό από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μπούστσαν απέκρουσε ενστικτωδώς και οι αμυντικοί των Ουκρανών έδωσαν τέλος στη φάση, απομακρύνοντας την μπάλα με υπερένταση.


Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, δεν υπήρξε κάτι περισσότερο από μερικές καλές προϋποθέσεις επιθέσεων και για τις δύο ομάδες, που πέρασαν, ωστόσο, ανεκμετάλλευτες. Το εκτός περιοχής σουτ του Σαπαρένκο στο 43ο λεπτό δεν βρήκε στόχο, ώστε να απειλήσει και με αυτόν τον τρόπο το πρώτο μέρος έληξε έχοντας ως σκορ το 1-0 που διαμορφώθηκε από το 4ο λεπτό.


Ξεκίνημα με την ίδια ορμή και τα γκολ «βροχή»!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο: με την Αγγλία να σκοράρει! Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Χάρι Κέιν κέρδισε το φάουλ, ο Λουκ Σο το εκτέλεσε και ο Χάρι Μαγκουάιρ με μία καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των «Τριών Λιονταριών».


Αν το γκολ του κεντρικού αμυντικού των Άγγλων ύψωσε ένα «βουνό» που έπρεπε να ανέβει η ομάδα του Σεβτσένκο, ο Χάρι Κέιν στο 50ο λεπτό σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του φετινού EURO. Ο Λουκ Σο μοίρασε ακόμα μία ασίστ με μία γλυκιά-συστημένη σέντρα, την οποία ο φορ της Τότεναμ αξιοποίησε στο έπακρο, γράφοντας το 3-0.


Δέκα
λεπτά αργότερα, ο Χάρι Κέιν παραλίγο να πετύχει χατ-τρικ όταν έπιασε το μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής με το κακό του πόδι, αλλά είδε τον Μπούστσαν να του λέει «όχι». Από το κόρνερ που παραχώρησε, ωστόσο, ο Χέντερσον εκμεταλλεύθηκε την εξαιρετική εκτέλεση του Μάουντ και ανέβασε την διαφορά των δύο ομάδων στα τέσσερα τέρματα.


Μετά το 4-0 ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προχώρησε σε πολλές αλλαγές για να δώσει ανάσες στην ομάδα του, αλλά και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που βρίσκονταν κατά κύριο λόγο στον πάγκο.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού όπως ήταν λογικό έπεσε και το σκορ δεν άλλαξε, με την Αγγλία να περνά στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με έναν υγιή περίπατο.

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Κριβτσόβ (35’ Τσιγκάνκοβ), Σίντορτσουκ (64’ Μακαρένκο), Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ, Σαπαρένκο, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Καραβάεβ, Ματβιγιένκο

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο (65’ Τρίπιερ), Ράις (57’ Χέντερσον), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Κέιν (73’ Κάλβερτ Λιούιν), Στέρλινγκ (65’ Ράσφορντ), Σάντσο, Μάουντ, Φίλιπς (65’ Μπέλινχαμ)


Φάση των «8»:

(02/07, 19:00): Ελβετία – Ισπανία 1-1 (πεν. 1-3)
(02/07, 22:00): Βέλγιο - Ιταλία 1-2
(03/07, 19:00): Τσεχία – Δανία 1-2
(03/07, 22:00): Ουκρανία – Αγγλία 0-4

Ημιτελική φάση

(06/07, 22:00) Ιταλία – Ισπανία

(07/07, 22:00) Αγγλία – Δανία  

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης