πάμε euro

EURO 2020, Τσεχία – Δανία 1-2: Συνεχίζουν την επέλαση οι «Βίκινγκς» όπως το 1992! (video)

EURO 2020, Τσεχία – Δανία 1-2: Συνεχίζουν την επέλαση οι «Βίκινγκς» όπως το 1992! (video)
Πανηγυρική πρόκριση για τους Δανούς στους «4» του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου!

Στα ημιτελικά του EURO 2020 προκρίθηκε η Δανία, καθώς επικράτησε 2-1 της Τσεχίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού. Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού ήταν μια… ρωσική ρουλέτα, σε αντίθεση με το δεύτερο που οι ρυθμοί είχαν εμφανώς πέσει.

Πλούσιο θέαμα και… ζωηρή Δανία
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι συνδυάστηκε με ένα γκολ για τη Δανία! Στο 5ο λεπτό κι έπειτα την εκτέλεση του κόρνερ ο Ντιλέινι έπιασε μια σκαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έγραψε το 0-1. Οι Τσέχοι λανθασμένα άφησαν τον Δανό αμαρκάριστο κι εκείνος τους «τιμώρησε» με τον έσχατο τρόπο.

Οι Τσέχοι κατάφεραν να απαντήσουν στο 21ο λεπτό με μια εξαιρετική συνεργασία Μάσοπουστ και Χόλες. Ο πρώτος έβγαλε την καταπληκτική κάθετη στον δεύτερο, εκείνος προσπάθησε να νικήσει τον Σμάιχελ αλλά ο τερματοφύλακας της Λέστερ του έβαλε στοπ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Σούτσεκ απείλησε με κεφαλιά, όμως κι εκείνη κατέληξε άουτ.

Στη συνέχεια οι Δανοί απείλησαν ξανά! Με μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 33ο λεπτό Μπρέιθγουεϊτ, Ντάαμσγκαρντ, Ντόλμπεργκ συνεργάστηκαν εξαιρετικά όμως η μπάλα δεν κατάφερε να φτάσει στον Λάρσεν, αφού η τσέχικη άμυνα πρόλαβε να διώξει πριν μπει σε μπελάδες.






Η πίεση απέφερε καρπούς για τη Δανία, αφού κατάφερε πολύ γρήγορα να φτάσει και σε δεύτερο γκολ! Στο 42’ ο Ντόλμπεργκ έγινε αποδέκτης μιας τρομερής σέντρας του Μάλε από αριστερά με το εξωτερικό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Τσεχίας.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Τσέχοι ξεκίνησαν να ψάχνουν και το γκολ. Στο 47’ ο Κρμέντσικ έκανε το χαμηλό σουτ από το όριο της περιοχής, αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε για ακόμη μία φορά.
Το τέρμα τελικά δεν άργησε να έρθει, δίνοντας ελπίδες πρόκρισης στους Τσέχους. Στο 49’ ο Τσούφαλ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σικ νίκησε τον αντίπαλό του και με κοντινό σουτ μείωσε σε 1-2.

Από τη στιγμή της μείωσης του σκορ κι έπειτα η Δανία προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, αν και αμφότερες ομάδες είχαν την ευκαιρία να βρουν κάποιο γκολ και να αλλάξουν τα δεδομένα στο ματς.

 

Τσεχία: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσέλουστκα (65' Μπράμπετς), Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (46' Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (46' Κρμέντσικ), Μπάρακ, Σέβτσικ (80' Ντάριντα), Σικ (79' Βίντρα)

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81' Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (71' Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81' Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59' Πόουλσεν), Ντάμσγκααρντ (60' Νέργκαρντ)

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Μπακού

Φάση των «8»:

(02/07, 19:00): Ελβετία – Ισπανία 1-1 (πεν. 1-3)
(02/07, 22:00): Βέλγιο - Ιταλία 1-2
(03/07, 19:00): Τσεχία – Δανία 1-2
(03/07, 22:00): Ουκρανία – Αγγλία 0-4

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης