πάμε euro

Λεονάρντο Σπινατσόλα: Ένας ιδιαίτερος «αριστερός μπακ», ο μεγάλος άτυχος του φετινού EURO!

Λεονάρντο Σπινατσόλα: Ένας ιδιαίτερος «αριστερός μπακ», ο μεγάλος άτυχος του φετινού EURO!

Σοκ έχει προκληθεί στις τάξεις της Ιταλίας, μετά την ενημέρωση για τον τραυματισμό που έχει υποστεί ο Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος δεν θα παραβρεθεί στο «ιστορικό» βράδυ της χώρας του σε πέντε ημέρες από τώρα, απέναντι στην Ισπανία, όντας ο μεγάλος… άτυχος της φετινή διοργάνωσης!

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που πιθανώς θα αποτελεί ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» των προπονητών που έχει συνεργαστεί. Έναν παίκτη «πολυεργαλείο», του οποίου η τεχνική κατάρτιση, του επιτρέπει να αγωνιστεί οπουδήποτε του ζητηθεί, έχοντας ως «όπλο» το απαράμμιλο πάθος που διαρκώς τον διέπει.

Αυτός είναι ο Λεονάρντο Σπινατσόλα. Αυτός είναι ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής του φετινού EURO, καθώς στη νικηφόρα αναμέτρηση της Ιταλίας απέναντι στο Βέλγιο, ένιωσε μετά τον 70ο λεπτό, πως κάτι δεν πήγαινε καλά…

Η αντικατάστασή του ήταν άμεση, και οι πανηγυρισμοί των συμπαικτών του μετά το σφύριγμα της λήξης, «κόπασαν», όταν έγινε γνωστό πως ο τραυματισμός του δεν είναι τόσο απλός όσο τον περίμεναν.
E5UpRxuX0AIR_Ir_1.jpg

Τα πεπραγμένα του Σπινατσόλα ως αριστερός οπισθοφύλακας

Η ρήξη του αχιλλείου τένοντα στερεί δεδομένα από τον Σπινατσόλα την συμμετοχή του στις εναπομείναντες (αν είναι δύο) αναμετρήσεις της Ιταλίας, με τον δεξιοπόδαρο, αριστερό οπισθοφύλακα να παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες, με το ακριβές διάστημα να μην έχει ακόμη γίνει γνωστό.

Κάπως έτσι η Ιταλία έχασε έναν εκ των κορυφαίων της στην φετινή διοργάνωση. Ο ιδιαίτερος αριστερός οπισθοφύλακάς της, ο οποίος αν και αρέσκεται να χρησιμοποιεί το δεξί του πόδι, αγωνίζεται στην απέναντι πλευρά, δεν θα μπορέσει να στηρίξει τις προσπάθειές της χώρας του στην αναμέτρηση απέναντι στην «Φούριας Ρόχας».
E5UZ6NAXIAUznlg_1.jpg

Οι 161 εμφανίσεις που μετρά στην αριστερή πτέρυγα, και τα ατελείωτα χιλιόμετρα που έχει διανύσει θα παραμείνουν στάσιμα, ενώ η δυνατότητά του να αναδειχθεί και πάλι πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης, όπως και στο εναρκτήριο ματς της «Σκουάντρα Ατζούρα» απέναντι στην Τουρκία εξανεμίστηκε.

Κάπως έτσι η Ιταλία δεν χάνει μόνο έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή, αλλά και έναν ιδιόρρυθμο «τύπο» που θα μπορούσε να την βοηθήσει, αγωνιζόμενος παντού, εκτός από την… κανονική του θέση.

Εντυπωσιακό είναι άλλωστε πως η τελευταία φορά που ξεκινούσε τις προσπάθειές του από την θέση του δεξιού μπακ χρονολογείται πριν από μία διετία, ενώ έκτοτε ο Λεονάρντο Σπινατσόλα έχει λάβει μέρος σε 80 αναμετρήσεις, είτε με την Ρόμα είτε με την Ιταλία.

Το σοκ που υπέστη και η Ρόμα με τον τραυματισμό του Σπινατσόλα και το… κίνητρο της Ιταλίας

Ανάλογο βεβαίως είναι το «σοκ» που έχει προκαλέσει το εν λόγω περιστατικό και στην ιταλική ομάδα, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να αναμένει να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημίας. Μένει να δούμε αν οι Ιταλοί θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν γρήγορα, στον επικείμενο ημιτελικό, ή αν θα επιχειρήσουν να τα «δώσουν όλα» για να του αφιερώσουν τη νίκη.
E5UjAGDVUAY8TAX_1.jpg

Πιθανότερο άλλωστε ακούγεται το δεύτερο σενάριο. Οι ιαχές που πρόεκυψαν από το πούλμαν της Ιταλίας, με το όνομα του Σπινατσόλα να γίνεται σύνθημα μετά την πρόκριση, αυτό μαρτυρούν.

Όπως και να έχει όμως, ο μεγάλος… άτυχος του φετινού EURO είναι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, ο οποίος παραδόξως μετρά μόλις μία ήττα με την χώρα του στις 18 αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί. Αυτή ήταν από την Ισπανία (3-0), πριν από τέσσερα χρόνια… Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που η ανάγκη πρόκρισης της Ιταλίας αποκτά «ζωτική σημασία».

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης