πάμε euro

Ελβετία: Αρχηγού απόντος, «γύρισε» τρία χρόνια πίσω…

Ελβετία: Αρχηγού απόντος, «γύρισε» τρία χρόνια πίσω…

Σοβαρή φάνηκε πως ήταν η απουσία του Γκρανίτ Τσάκα από την αναμέτρηση της Ελβετίας απέναντι στην Ισπανία, με το σύνολο του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς να αδυνατεί να διαχειριστεί στο ξεκίνημα της συνάντησης, την έλλειψη του αρχηγού του!

Σχετικά Άρθρα

Εξαιρετική ήταν για ακόμη μία φορά η παρουσία της Ελβετίας στο φετινό EURO, με την ομάδα των Γκρανίτ Τσάκα και Σέρνταν Σακίρι να «πέφτει» μαχόμενη, έχοντας πραγματοποιήσει μία αξιέπαινη υπερπροσπάθεια απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού, μαζί με τους Γερμανούς, Ισπανία.

Παρά ταύτα, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αν ο μέσος της Άρσεναλ ήταν παρών, πιθανώς η ιστορία στο τέλος να ήταν διαφορετική, πράγμα που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αν αναλογιστεί κανείς το γκολ που δέχθηκε η Ελβετία στο 8ο λεπτό της συνάντησης.

Αναλυτικότερα, το αυτογκόλ του Ζακάρια, το οποίο ήταν το 10ο που επιτυγχάνεται στην φετινή διοργάνωση, αποτέλεσε το πρώτο γκολ που δέχονται οι Ελβετοί πριν από την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, την τελευταία διετία, και το τρίτο συνολικά που λαμβάνει χώρα από την τελευταία, μεγάλη διοργάνωση που είχαν πάρει μέρος!
E5T6RoVWEAU2BfF_1.jpg

Πρόκειται βεβαίως για το Μουντιάλ του 2018, όπου η Ελβετία έμεινε πίσω στο σκορ, απέναντι στην Σερβία, με ένα γκολ του Μίτροβιτς στο 5’, αλλά κατόρθωσε να φέρει «τούμπα» το ματς, χάρη σε δύο γκολ των Γκρανίτ Τσάκα και Σέρνταν Σακίρι.

Των δύο αρχηγών της δηλαδή, οι οποίοι χθες δεν ήταν παρόντες στην χθεσινή αναμέτρηση, σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Ο πρώτος απουσίαζε, όντας τιμωρημένος, ενώ ο δεύτερος σκόραρε, αλλά αντικαταστάθηκε, μιας και πρωταρχικός στόχος της ομάδας του ήταν να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, και να οδηγήσει το ματς στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Αρχηγού απόντος λοιπόν η Ελβετία επέστρεψε τρία χρόνια πίσω, και δεν κατόρθωσε να συνεχίσει το «παραμύθι» της φετινής διοργάνωσης. Ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στην επική πρόκριση με την Γαλλία, δεν… ίδρωσε απέναντι στην Ισπανία, για δεύτερη φορά, στα πιο πρόσφατα 34 παιχνίδια της χώρας του, και ο Ζόμερ με τον Σακίρι, φάνταζαν απελπιστικά μόνοι, μην μπορώντας να κάνουν ό,τι έπραξαν το 2018!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης