πάμε euro

EURO 2020, Βέλγιο – Ιταλία 1-2: 5Χ5 και πανηγυρική επιστροφή στους «4»! (video)

EURO 2020, Βέλγιο – Ιταλία 1-2: 5Χ5 και πανηγυρική επιστροφή στους «4»! (video)

Προημιτελικά: Σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε η Ιταλία κόντρα στο Βέλγιο στην Allianz Arena του Μονάχου με σκορ 2-1. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» φτάνει σε ημιτελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, μετά από εννέα χρόνια!

«Ιστορική» πρόκριση για την Ιταλία και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο 56χρονος προπονητής και οι παίκτες του υπέταξαν το Βέλγιο, δίνοντας ραντεβού με την Ισπανία στα ημιτελικά του Euro 2020. 

Παράλληλα, οι "ατζούρι" παρέμειναν αήττητοι για 32ο παιχνίδι, ενώ ο Ντοναρούμα δεν δέχθηκε γκολ σε κανονική ροή αγώνα, στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, για 13η διαδοχική φορά!

Πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα, γκολ ο Μπονούτσι, παρενέβη ο VARκτη

Στην Allianz Arena οι τυπικά γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και πέρασαν σε δύο περιπτώσεις την μπάλα στο «κουτί». Αποδέκτης ο Λουκάκου. Κέρδισε τρία κόρνερ, δεν βρέθηκε, όμως, κοντά στο γκολ, κάτι που κατάφερε η Ιταλία. 

 

Φάουλ ο Ζορζίνιο στο 13ο λεπτό, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από παρέμβαση συμπαίκτη, αλλά δύο ποδοσφαιριστές της (Ντι Λορέντσο, Κιελίνι), βρέθηκαν εκτεθειμένοι, με άμεση συνέπεια το γκολ του Μπονούτσι να ακυρωθεί άμεσα από τον VAR.

Το δεκάλεπτο των ευκαιριών, ο πρωταγωνιστής Ντοναρούμα και το προβάδισμα της Ιταλίας

Το εικοσάλεπτο συμπληρώθηκε και η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία σημειώθηκε στο 21ο λεπτό. Πρωταγωνιστές οι Κέβιν Ντε Μπρόϊνε και Ντοναρούμα. Ο Βέλγος «ξεχύθηκε» στην αντεπίθεση, προέβη σε εξαιρετικό αριστερό σουτ, αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας διατήρησε ανέπαφη την εστία του σε ακόμη μία περίπτωση στην φετινή διοργάνωση.

Ανάλογη ήταν και η αντίδρασή του πέντε λεπτά αργότερα, στο αριστερό φαλτσαριστό πλασέ του Λουκάκου, ο οποίος και πάλι τροφοδοτήθηκε από τον επιτελικό μέσο της Μάντσεστερ Σίτι, με την κατάληξη να είναι η ίδια.


Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ξέφυγε από την πίεση της αντιπάλου της. Αρχικά, ο Κιέζα «προειδοποίησε» σε τρεις περιπτώσεις, για να έρθει ο Μπαρέλα να γράψει το 1-0 στο 31ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια, η οποία προήλθε από την πρώτη τελική πάσα του Βεράτι στο EURO!

 

Εκπληκτικό γκολ ο Ινσίνιε, απάντησε πριν από την λήξη του ημιχρόνου ο Λουκάκου

Το Βέλγιο δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να διαχειριστεί το απρόβλεπτο προβάδισμα της Ιταλίας. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ της αναμέτρησης και «διπλασίασε» τα γκολ της στο 44ο λεπτό. Γκολάρα όνομα και πράγμα από τον Λορέντσο Ινσίνιε, που άνοιξε λογαριασμό στη διοργάνωση!


Και ενώ όλα έδειχναν πως το 2-0 θα ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, ο Ντι Λορέντσο ανέτρεψε τον Ντοκού και το Βέλγιο κέρδισε πέναλτι. Ο Λουκάκου ευστόχησε, αποτελώντας τον πρώτο ποδοσφαιριστή που «νικά» τον Ντοναρούμα εντός ενός 90λέπτου, για πρώτη φορά από το Νοέμβριο και μετά, σε όλες τις διοργανώσεις!

 

Διαχείριση του αποτελέσματος οι Ιταλοί, μεγάλες ευκαιρίες για το Βέλγιο

Καλύτερη η Ιταλία στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έχοντας ως βασική πρόθεση να διαχειριστεί ορθά το υπέρ της αποτέλεσμα. 


Οι Βέλγοι απώλεσαν στο 60' την μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Ο Λουκάκου αστόχησε από τη μικρή περιοχή, με τον Σπινατσόλα να παρουσιάζεται ως «από μηχανής Θεός», έχοντας πραγματοποιήσει μία κομβική παρέμβαση. Σειρά του Μέρτενς να απειλήσει στο 71ο λέπτο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, αλλά δεν βρήκε δίχτυα!

Η παθιασμένη αντίδραση των Ιταλών αποτέλεσε και τον βασικότερο λόγο, που η ολοκλήρωση του ματς τους χάρισε το εισιτήριο για τους "4" του τουρνουά. 5 στις 5 νίκες για την Ιταλία. Απόλυτο και ραντεβού τα ημιτελικά κόντρα στην Ισπανία, στην αναβίωση του τελικού του ίδιου θεσμού, το 2012.


Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ)
: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ (69’ Τσαντλί, αντικαταστάθηκε στο 74’ από τον Πραέτ), Βίτσελ, Τίλεμανς (69’ Μέρτενς), Τοργκάν Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Ντοκού, Λουκάκου

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (80’ Έμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74’ Κριστάντε), Κιέζα (Τολόϊ), Ινσίνιε (79’ Μπεράρντι), Ιμόμπιλε (74’ Μπελότι)


Φάση των «8»
:

  • (02/07, 19:00): Ελβετία – Ισπανία 1-1 (πεν. 1-3)
  • (02/07, 22:00): Βέλγιο - Ιταλία 1-2
  • (03/07, 19:00): Τσεχία – Δανία
  • (03/07, 22:00): Ουκρανία – Αγγλία

 Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης