πάμε euro

Ο μαγικός αριθμός «8» που κάνει την Αγγλία να πιστέψει στο «It’s Coming Home»…

Ο μαγικός αριθμός «8» που κάνει την Αγγλία να πιστέψει στο «It’s Coming Home»…

Όσο η διοργάνωση κυλάει και η Αγγλία παραμένει μέσα σε αυτήν, οι φίλοι της δείχνουν να το πιστεύουν ακόμη περισσότερο. Πλέον, μετά την πρόκριση επί της Γερμανίας έχουν δύο λόγους περισσότερους να παραμείνουν αισιόδοξοι…

Είναι γεγονός πως κάθε πρόκριση δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη νίκη. Πόσο μάλλον όταν αυτή επιτυγχάνεται επί του «κακού δαίμονα» της Αγγλίας, την Γερμανία. Όταν αντίπαλος είναι τα «πάντσερ» που τόσες και τόσες φορές έχουν βρεθεί στον δρόμο των «Τριών Λιονταριών» και έχουν αποτελέσει την βασικότερη αιτία, που το όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου δεν έφτανε ποτέ σε ένα τέλμα.

Πλέον όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Αγγλία, στην φάση των «16» του EURO, απέναντι στην Γερμανία, στο Wembley, ήταν εξαιρετική, διατήρησε για 4η διαδοχική φορά το μηδέν στην εστία της, για πρώτη φορά έπειτα από 55 χρόνια, βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Στέρλινγκ, και «κλείδωσε» την πρόκριση, έπειτα από το πρώτο τέρμα του Χάρι Κέιν στην επικείμενη διοργάνωση, με τον Άγγλο να αποτελεί και επίσημα τον τρίτο σκόρερ στην ιστορία της χώρας του, στις μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις.
E5EcXXzWYAgqxaU_1.jpg

Δεν είναι όμως μόνο τα στατιστικά επιτεύγματά της, αλλά και ένας ακόμη αριθμός, ο οποίος επιβεβαιώθηκε ξανά, και έδωσε στους φίλους της το δικαίωμα να ελπίζουν πως η γνωστή και μη εξαιρετέα φράση, του «Its coming Home», επιτέλους θα επιβεβαιωθεί!

Είναι άλλωστε η τέταρτη φορά που ο αριθμός αυτός κάνει την εμφάνισή του. Ο λόγος για τις προκρίσεις της Αγγλίας στο EURO, τουλάχιστον μέχρι και την φάση των προημιτελικών, κάθε οκτώ χρόνια!

Συνέβη το 1996, συνεχίστηκε στο EURO του 2004 που πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ελλάδα, παρατηρήθηκε ξανά στην διοργάνωση του 2012, και πλέον και στο EURO του 2020, το μαγικό «8» έκανε ξανά την εμφάνισή του, με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Το συγκεκριμένο γεγονός σε συνδυασμό με την φανταστική παράδοση που συνηθίζει να έχει η Αγγλία στο Wembley, στο οποίο θα διεξαχθούν ο ημιτελικός και ο τελικός, έχουν προσδώσει στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έναν… διαφορετικό «αέρα» και μία νοοτροπία νικητή, που δεδομένα απουσίαζε από το λεξιλόγιό της.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στο εν λόγω γήπεδο, δηλαδή στην έδρα της, οι Άγγλοι είναι αήττητοι σε 14 ματς που έχουν λάβει χώρα είτε σε EURO είτε σε Μουντιάλ, ενώ συνολικά περνούν πλέον στην 301η εμφάνισή τους εκεί, μετρώντας 149 περισσότερες επικρατήσεις, από όσες είναι οι ήττες τους (187 νίκες, 73 ισοπαλίες, 39 ήττες)!

Αν η παράδοση συνεχιστεί, η Αγγλία θα δώσει επιτέλους ρεαλιστική υπόσταση στο όνειρο των φίλων της. Η «κατάρα» της αποτυχίας στις μεγάλες διοργανώσεις θα «σπάσει» και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα εξιλεωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για το χαμένο, τελευταίο πέναλτι που είχε εκτελέσει, το 1996, στον ημιτελικό απέναντι στην Γερμανία!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης