πάμε euro

EURO 2020: Να συνεχίσει την «απίστευτη παράδοση» που αφορά την… Γαλλία, επιθυμεί η Ελβετία!

EURO 2020: Να συνεχίσει την «απίστευτη παράδοση» που αφορά την… Γαλλία, επιθυμεί η Ελβετία!

Ένας οιωνός που μόνο θετικό αντίκτυπο είναι δυνατό να έχει στην ψυχολογία της Ελβετίας, έκανε την εμφάνισή του μετά την απρόβλεπτη πρόκριση που σημείωσε το σύνολο του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έναντι των Γάλλων!

Μια συγκλονιστική νίκη, της οποίας η εξέλιξη, την καθιστά ακόμη μεγαλύτερη, πέτυχε η Ελβετία, η οποία δεν πτοήθηκε από το 3-1 του Πολ Πογκμπά στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης, «ισοφάρισε» μέσα σε πέντε λεπτά, και πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση, στην διαδικασία των πέναλτι, όπου παρουσιάστηκε ψυχραιμότερη.

Πλέον, επόμενη αντίπαλος της είναι η Ισπανία, με τους Ελβετούς να στοχεύουν να δώσουν συνέχεια σε μία «απίστευτη» παράδοση που έχει διαμορφωθεί από το EURO του 2004 και έπειτα, έχει λάβει χώρα στις τρεις από τις τέσσερις πιο πρόσφατες διοργανώσεις, και η Ελλάδα ήταν αυτή που έκανε την αρχή!

Σύμφωνα με τους αριθμούς μάλιστα, η ομάδα που θα καταφέρει να αποκλείσει την Γαλλία, από τους 16 κάθε διοργάνωσης και μετά, είναι αυτή που εν τέλει θα καταλήξει να πάρει το τρόπαιο, με την τελευταία φορά που το συγκεκριμένο γεγονός δεν επιβεβαιώθηκε στο EURO, να είναι στην διοργάνωση του 1996, όπου η Τσεχία, αν και απέκλεισε τους «Τρικολόρ», έχασε το Κύπελλο στον τελικό από την Γερμανία!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων, που βρήκαν την Γαλλία ηττημένη:

  • Ελλάδα – Γαλλία 1-0: EURO 2004
  • Ιταλία – Γαλλία 1-1 (5-3 πεν.): Μουντιάλ 2006
  • Ισπανία – Γαλλία 2-0: EURO 2012
  • Γαλλία - Γερμανία 0-1: Μουντιάλ 2014
  • Γαλλία – Πορτογαλία 0-1: EURO 2016
  • Γαλλία – Ελβετία 3-3 (4-5 πεν.): EURO 2020

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης