πάμε euro

Δυνατό «μπρα ντε φερ» Αγγλίας και Γερμανίας - Όλα «παίζονται» ανάμεσα σε Σουηδία και Ουκρανία!

Δυνατό «μπρα ντε φερ» Αγγλίας και Γερμανίας - Όλα «παίζονται» ανάμεσα σε Σουηδία και Ουκρανία!

Η αυλαία της φάσης των «16» πέφτει απόψε με τις προσδοκίες, τόσο για το Αγγλία – Γερμανία όσο και για το Σουηδία – Ουκρανία, να είναι αυξημένες εάν αναλογιστεί κανείς το πλούσιο θέαμα των χθεσινών αναμετρήσεων!

Σχετικά Άρθρα

Με φόρα για την πρόκριση και το γόητρο!

Αγγλία και Γερμανία έχουν δώσει ραντεβού απόψε στις 19:00 στο Wembley, για τη φάση των «16» του EURO 2020 και με τους πρώτους να κουβαλούν ένα σημαντικό ρεκόρ στην πλάτη τους. Συγκεκριμένα οι Άγγλοι δεν έχουν ηττηθεί ποτέ σε παιχνίδι μεγάλου τουρνουά που διεξήχθη σε αυτό το γήπεδο, με τα στατιστικά να αναγράφουν 9 νίκες και 5 ισοπαλίες!

Η Αγγλία μαζί με την Ιταλία ήταν οι μοναδικές ομάδες που δεν δέχτηκαν γκολ στη φάση των ομίλων, γεγονός που αποδίδεται στην καλή αμυντική της λειτουργία και ρυθμό. Επιθετικά όμως τα «λιοντάρια» δεν εντυπωσιάζουν καθώς σκόραραν μόνο δύο γκολ σε τρία ματς, αμφότερα απ’ τον Στέρλινγκ!

Στην πρεμιέρα των ομίλων κέρδισε την Κροατία με 1-0 ενώ στη δεύτερη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Σκωτία, συνοδευόμενη από μια πολύ κακή εμφάνιση. Τέλος, πριν περίπου μια εβδομάδα, πήρε το τρίποντο από την Τσεχία ξανά με 1-0, σ’ ένα ματς στο οποίο δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ. Στα τελευταία 9 ματς οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκειτ έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ, στατιστικό που τελευταία φορά επαναλήφθηκε το 1989!

Διαθέσιμοι είναι πλέον οι Μάουντ και Τσίλγουελ, οι οποίοι έλειπαν στην τελευταία αναμέτρηση καθώς παρέμεναν σε καραντίνα, ενώ «παίζονται» ακόμα οι θέσεις Φόντεν και Ράσφορντ στην αρχική ενδεκάδα.

E45_nABWEAAdjCT.jpg

Τα παιχνίδια στον όμιλο που κληρώθηκε η Γερμανία δεν είχε καμία σχέση με τον «κλειστό» της Αγγλίας. Στα τρία ματς που έπαιξε σημειώθηκαν συνολικά 11 γκολ, μ’ εκείνη να σκοράρει τα 6 και να δέχεται τα υπόλοιπα 5. Τα «πάντσερ» είναι αήττητα στα τελευταία 12 ματς επί αγγλικού εδάφους (9-3-0), ενώ έφτασαν τουλάχιστον στα ημιτελικά στα τρία τελευταία EURO και μετά το 1996 πήγαν τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά σε όλα τα Ευρωπαϊκά που μπήκαν στα νοκ-άουτ

Στην πρεμιέρα των ομίλων ναι μεν ηττήθηκε από τους Γάλλους με 1-0, όμως η εικόνα που παρουσίασε ήταν ικανοποιητική. Στη δεύτερη αγωνιστική «ξέσπασε» πάνω στην Πορτογαλία την οποία διέσυρε με 4-2, ενώ στο φινάλε «κόλλησε» στο 2-2 με την Ουγγαρία.

Τις υπηρεσίες τους θα μπορέσουν να προσφέρουν ξανά Ρούντιγκερ και Γκουντογκάν, ενώ η παρουσία του Γκορέτσκα στη βασική ενδεκάδα είναι ακόμα αμφίβολη.

 

Θα πέσουν… κορμιά στο πιο ισορροπημένο ματς των «16»!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα κλείνει με την αναμέτρηση της Σουηδίας κόντρα στην Ουκρανία στο Hampden Park της Γλασκώβης, προκειμένου να δοθούν τα τελευταία εισιτήρια για τους «8». Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν άλλες 4 φορές, με τους Ουκρανούς να μετρούν 3 νίκες και του Σουηδούς μόλις 1.

Η Σουηδία αγωνίστηκε «χαλαρή» στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων καθώς είχε ήδη την πρόκριση στο τσεπάκι, όμως δεν θέλησε να χαριστεί στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και την Πολωνία επικρατώντας με 3-2. Στην πρεμιέρα έμεινε στο 0-0 με την Ισπανία, ενώ στη δεύτερη πήρε το τρίποντο από τη Σλοβακία με 1-0.

Όλσεν και Φόρσμπεργκ έχασαν την προπόνηση του Σαββάτου, όμως ακολούθησαν κανονικά την τελευταία και η παρουσία τους στην αναμέτρηση είναι σίγουρη.

E4_Tb93WQAsZ82t.jpg

Οι Ουκρανοί συμμετέχουν για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση EURO και πρώτη σε νοκ άουτ φάση. Η παρουσία της στους ομίλους ήταν κάθε άλλο παρά ικανοποιητική. Στην πρεμιέρα πάλεψε αλλά δεν κατάφερε απέναντι στην Ολλανδία καθώς ηττήθηκε με 3-2, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική επικράτησε 2-1 της Βόρειας Μακεδονίας. Στην τελευταία ηττήθηκε με 1-0 από την Αυστρία, σ’ ένα ματς που πραγματοποίησε μια πολύ κακή εμφάνιση.

Ο Ποπόφ έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της διοργάνωσης, ο Ζουμπκόφ θέλει να προλάβει το ματς, ενώ ο Γιάρεμτσουκ θα αγωνιστεί κανονικά.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης