πάμε euro

Η Γαλλία το ακλόνητο φαβορί - Η Ισπανία κόντρα στην ορμή της Κροατίας!

Η Γαλλία το ακλόνητο φαβορί - Η Ισπανία κόντρα στην ορμή της Κροατίας!
Η φάση των «16» συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον, με τη Γαλλία να αντιμετωπίζει την Ελβετία ούσα το απόλυτο φαβορί και την Ισπανία να καλείται να διαχειριστεί την επικίνδυνη Κροατία που φαίνεται να ξαναβρήκε το καλό της πρόσωπο.

Με ορμή από τους ομίλους Ισπανία και Κροατία
Στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης θέτει την αφετηρία της η τρίτη ημέρα της φάσης των «16» με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Κροατία και Ισπανία (19:00), με τις δύο ομάδες να επιθυμούν συνέχεια στην εμφάνιση του τελευταίου παιχνιδιού τους.

Η Κροατία αγωνίστηκε με αντίπαλο την Σκωτία στο παιχνίδι…λήξης των ομίλων και έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Μόντριτς κατάφερε να περάσει νικηφόρα (3-1), αλλά και να «εξιλεωθεί» για την ισοπαλία με την Τσεχία (1-1) και την ήττα της πρεμιέρας από μια Αγγλία που δεν έπειθε(1-0).
croatia_1.jpg

Ο Ντάλιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λόβρεν που συγκέντρωσε κάρτες, ενώ «έχασε» και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του μέχρι στιγμής, αφού ο Πέρισιτς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Από την άλλη, η Ισπανία έκανε…νωθρά την είσοδό της στην φετινή διοργάνωση. Το κλασικό αγωνιστικό πλάνο της κυκλοφορίας της μπάλας δεν απέδωσε στις ισοπαλίες των πρώτων αγωνιστικών με αντίπαλο την Σουηδία (0-0) και την Πολωνία (1-1). Μέχρι που ο Λουίς Ενρίκε «επιστράτευσε» τον Μπουσκέτς, ο οποίος είχε αναρρώσει πλήρως από τον κορονοϊο.
spain.png

Ο έμπειρος μέσος έδωσε ουσία στις συνεχόμενες πάσες και απλοποιώντας αρκετά το σύστημα πάνω στο χορτάρι έδωσε το έναυσμα για την αντίδραση της ομάδας στο 5-0 επί της Σλοβακίας. Απέναντι στην Κροατία, το απουσιολόγιο είναι  καθαρό και άπαντες στην ισπανική πλευρά ελπίζουν σε ανάλογη εμφάνιση.



Η Γαλλία για να συνεχίσει και η Ελβετία για να «σπάσει» την παράδοση 

Η Γαλλία τίθεται αντιμέτωπη με την Ελβετία απόψε στις 22.00 στη Νασιονάλα Αρένα του Βουκουρεστίου θέλοντας να κάνει το 7 στα 7 σε προκρίσεις στη φάση των «16» σε μεγάλες διοργανώσεις. 

Το ισόπαλο 2-2 απέναντι στην Πορτογαλία δεν κόστισε την πρωτιά του ομίλου. Η Γαλλία δειξε φοβερά αντανακλαστικά, κατάφερε να ανατρέψει το ματς και ίσως νιώθει άτυχη που πήρε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας. Μεγάλο κέρδος η εμφάνιση του Καρίμ Μπενζεμά που πέτυχε δύο γκολ (45+1, 47) και μπαίνει με ορμή στα τελευταία στάδια της διοργάνωσης. Ο Ντιντιέ Ντεσάν οφείλει να διαχειριστεί την απουσία των Ντίνιε και Ερνάντεζ που αποτελούν πονοκέφαλο για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος κρίνεται και ο Κουντέ.

Από την άλλη πλευρά, το 3-1 απέναντι στην Τουρκία την τελευταία αγωνιστική έδωσε την πρόκριση για τους «16» στην Ελβετία μέσω της 3ης θέσης. Ο τερματοφύλακας Ζόμερ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με τα γκολ των Σεφέροβιτς (6’) και Σακίρι (26’, 68’) πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα γλιτώνοντας τα χειρότερα. Αγωνιστικά προβλήματα μπορεί να μην έχει να αντιμετωπίσει ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ωστόσο, η κατάσταση εντός της ομάδας μυρίζει «μπαρούτι». Ο αρχηγός της ομάδας, Γκρανίτ Τσάκα, έκανε λόγο για άτομα που δεν θέλουν το καλό της ομάδας και πρέπει να απομονωθούν. Μέσα σε αυτό το κλίμα η Ελβετία καλείται να «σπάσει» το αρνητικό ρεκόρ των πέντε σερί αποκλεισμών στη φάση των «16» σε μεγάλες διοργανώσεις.

 
Φάνης Τσοκανάς

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης