πάμε euro

EURO 2020, Πορτογαλία - Γαλλία 2-2: Στους «16» με ακόμα ένα ρεκόρ του Ρονάλντο οι Πορτογάλοι - Ο Μπενζεμά θυμήθηκε τον εαυτό του

EURO 2020, Πορτογαλία - Γαλλία 2-2: Στους «16» με ακόμα ένα ρεκόρ του Ρονάλντο οι Πορτογάλοι - Ο Μπενζεμά θυμήθηκε τον εαυτό του
6ος όμιλος: Πορτογαλία και Γαλλία συνεχίζουν στους «16» του EURO 2020, αφού ήρθαν ισόπαλες (2-2) στο Φέρεντς Πούσκας, σε ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια της διοργάνωσης ως τώρα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να «πιάνει» ένα ακόμα ρεκόρ.
Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, η Πορτογαλία και η Γαλλία ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2, δίνοντας μία από τις ομορφότερες παραστάσεις του φετινού τουρνουά, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο, να πάρουν και οι δύο το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Παράλληλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ, αφού πέτυχε δύο τέρματα (από το σημείο του πέναλτι αμφότερα) και πλέον στέκεται στην κορυφή των σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μαζί με τον Αλί Νταΐ, έχοντας 109 γκολ έκαστος με το εθνόσημο στο στήθος.

Φάσεις με το σταγονόμετρο και δύο γκολ από πέναλτι-δώρα!

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Η Γαλλία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η πρώτη τελική άνηκε στην Πορτογαλία, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησε με κεφαλιά στο 6ο λεπτό, αλλά ο Γιορίς μπλόκαρε την μπάλα με άνεση.

Η απάντηση των Γάλλων ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με μία τεράστια ευκαιρία. Ο Καντέ έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Εμπαπέ έκανε το τελείωμα με το δεξί, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο τον νίκησε, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Παρότι το ματς έδειχνε να κυλά χωρίς μεγάλες συγκινήσεις, μία εντελώς άστοχη έξοδος του Γιορίς στο 27’, «γκρέμισε» τον Ντανίλο και ανάγκασε τον Λαόθ να υποδείξει την εσχάτη των ποινών. Με περίσσεια άνεση ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και πέτυχε το 14ο του γκολ σε EURO, γράφοντας το 1-0 για τους Πορτογάλους.

Με τα ηνία του αγώνα στα χέρια της, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήρε πρωτοβουλίες, κράτησε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι περαιτέρω από δύο μακρινά-άστοχα σουτ του Μουτίνιο στο 34’ και στο 41’.

Οι Γάλλοι έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι επιθετικά, ωστόσο, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, σε μία ανύποπτη φάση, ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Εμπαπέ και ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι για δεύτερη φορά σε ένα ημίχρονο. Ο Μπενζεμά ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έγραψε το 1-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.


Ιδανικό ξεκίνημα για τη Γαλλία, αλλά οι Πορτογάλοι είχαν τις απαντήσεις

Στην
πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, η Γαλλία πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Στο 47ο λεπτό, μετά από μία εκπληκτική πάσα του Πολ Πογκμπά, ο Καρίμ Μπενζεμά έφυγε στην πλάτη της πορτογαλικής άμυνας, έκανε ένα ιδανικό τελείωμα και έβαλε την ομάδα του Ντεσάν σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση.

Η χαρά των Γάλλων, όμως, δεν κράτησε για πολύ. Ο Λαόθ υπέδειξε για τρίτη φορά την άσπρη βούλα στο 58’, όταν από γύρισμα του Ρονάλντο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κουντέ. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα, σκόραρε και έφερε ξανά την ομάδα του σε θέση πρόκρισης. Παράλληλα, έγραψε ιστορία πιάνοντας τον Αλί Νταΐ στην κορυφή των σκορερ (109 γκολ) με τις εθνικές τους ομάδες.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Πολ Πογκμπά με μία τρομερή έμπνευση σούταρε εκτός περιοχής, υποχρεώνοντας τον Ρουί Πατρίσιο σε μία υψηλής δυσκολίας απόκρουση -με τη βοήθεια του δοκαριού- ενώ στη συνέχεια της φάσης είπε ξανά «όχι» στον Γκριεζμάν που πήρε το ριμπάουντ.


Στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό του ματς. Χωρίς να υπάρξει κάποια μεγάλη ευκαιρία -παρά μόνο ένα άστοχο ματς του Γκριεζμάν στο 85’ και κάποια παράπονα των Γάλλων για πέναλτι στις καθυστερήσεις που δεν δόθηκε- το σκορ παρέμεινε στο 2-2 με τις δύο πλευρές να προκρίνονται αμφότερες μετά από μία αναμέτρηση-θρίλερ.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέδο (79’ Νταλότ λ.τρ.), Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μουτίνιο (72’ Ρούμπεν Νέβες), Ντανίλο (46’ Ζοάο Παλίνια), Ρενάτο Σάντσες (88’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (72’ Μπρούνο Φερνάντες), Ζότα, Ρονάλντο

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46’ Ντίνιε, αντικαστάθηκε από τον Ραμπιό στο 52’ λ.τρ.), Πογκμπά, Καντέ, Τολισό (66’ Κομάν), Γκριεζμάν (87' Σισσοκό), Εμπαπέ, Μπενζεμά

 

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία-Ουγγαρία 2-2

Πορτογαλία-Γαλλία 2-2

 

Η τελική βαθμολογία

1. Γαλλία 5 (4-3)
2. Γερμανία 4 (6-5)
3. Πορτογαλία 4 (7-6)

4. Ουγγαρία 2 (3-6)

 

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης