πάμε euro

UEFA: «Το ουράνιο τόξο “ενσαρκώνει” τις αξίες μας»

UEFA: «Το ουράνιο τόξο “ενσαρκώνει” τις αξίες μας»

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, η UEFA θέλησε να ρίξει τους τόνους μετά από την απόρριψη του αιτήματος της πόλης του Μονάχου να φωταγωγήσει «Allianz Arena» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η απόφαση της UEFA να «μπλοκάρει» την φωταγωγήσει της «Allianz Arena», με την πόλη του Μονάχου να θέλει να το κάνει στον αγώνα της Γερμανίας με την Ουγγαρία. Ξεκαθαρίζοντας την θέση της, η UEFA τόνισε πως το ουράνιο τόξο δεν αποτελεί πολιτικό μήνυμα, αλλά σύμβολο του όσα πρεσβεύει η διοργανώτρια αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η UEFA σέβεται το ουράνιο τόξο.

Είναι ένα σύμβολο το οποίο ενσαρκώνει τις θεμελιώδεις μας αξίες, προωθεί όλα αυτά τα οποία πιστεύουμε, μία πιο δίκαιη και ισότιμη, ανεκτική προς όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, τις πεποιθήσεις ή το φύλλο τους.

Μερικοί άνθρωποι παρερμήνευσαν την απόφαση της UEFA, να απορρίψει το αίτημα της πόλης του Μονάχου να φωταγωγήσει το στάδιο του Μονάχου στα χρώματα του ουράνιου τόξου για έναν αγώνα του EURO 2020, ως μία πολιτικής ορθότητας. Το αντίθετο, το ίδιο το αίτημα ήταν πολιτικό, συνδεδεμένο με την παρουσία της ουγγρικής ομάδας στο γήπεδο για τον απογευματινό αγώνα με την Γερμανία.

Για την UEFA, το ουράνιο τόξο δεν είναι ένα πολιτικό μήνυμα, αλλά ένα σημάδι τη θέλησης μας σε ένα πιο ποικίλο και περιεκτικό ποδόσφαιρο».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης