πάμε euro

EURO 2020: Όσα συμβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού...

EURO 2020: Όσα συμβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού...
Μόλις 2 αγωνιστικές έχουν περάσει για τους 6 ομίλους στο EURO 2020, αλλά ήδη εντοπίζονται καταστάσεις που δεν υπήρξαν ξανά στην διοργάνωση...

Κάθε μεγάλο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει αποδείξει πως διαθέτει εκπλήξεις και διάφορες πρωτιές για το φίλαθλο κοινό. Το EURO του 2020 από την πρεμιέρα, μέχρι και σήμερα έχει να παρουσιάσει γεγονότα που δεν έχουν καταγραφεί ξανά και τοποθετούνται με την σειρά τους στο…βιβλίο της διοργάνωσης!

Η Ιταλία σκόραρε πάνω από 2 γκολ για πρώτη φορά

Με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι σε ρόλο οδηγού, η Ιταλία έχει ξεκινήσει με απίστευτη «έκρηξη» στο φετινό EURO και έχει κατορθώσει να φιγουράρει στην κορυφή του 1ου ομίλου με πολύ πειστικές εμφανίσεις.

Στους δύο αγώνες με αντίπαλο Τουρκία και Ελβετία έχει πετύχει 6 γκολ (3 στον καθένα). Το συγκεκριμένο νούμερο τερμάτων είναι και το υψηλότερο στην ιστορία των Ιταλών σε τελικές φάσεις, με αντίστοιχες βραδιές που άγγιζαν τέτοια νούμερα να αναφέρονται σε παιχνίδια που κρίθηκαν στα πέναλτι.

Ο επόμενος αντίπαλος στην διαδικασία των ομίλων είναι η Ουαλία, μία ομάδα υπολογίσιμη και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες. Μένει να δούμε αν οι «τριάρες» θα έχουν και συνέχεια!

Η Αγγλία κέρδισε στην πρεμιέρα

Η ομάδα των «Τριών Λιονταριών» έχει ονομαστεί από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, καθώς το ρόστερ της διαθέτει παίκτες υψηλού βεληνεκούς. Ωστόσο, ακόμη και αν είχαν ξεκινήσει στο παρελθόν με τον ίδιο… τίτλο δεν είχαν καταφέρει ποτέ να κερδίσουν στην πρεμιέρα.

Το γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ με τους Κροάτες, για την «επαγγελματική» νίκη της Αγγλίας για τον 4ο όμιλο, έδωσε για πρώτη φορά 3 βαθμούς στην ομάδα. Το πιο σύνηθες αποτέλεσμα σε τέτοιους αγώνες ήταν αυτό της ισοπαλίας, η οποία φέτος ήρθε με το ντέρμπι απέναντι στην Σκωτία για την 2η αγωνιστική.

Όπως και να έχει και με τις όποιες συζητήσεις για την αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του Σάουθγκεϊτ, η Αγγλία έβαλε το δικό της λιθαράκι στην διοργάνωση.

Η Αυστρία κατέγραψε νίκη

Μπορεί η χαρά της επικράτησης στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία να μην κράτησε πολύ, εξαιτίας των Ολλανδών, ωστόσο έχουν κάθε λόγο να την συζητούν για καιρό.

Η Αυστρία είναι μία ομάδα που κατείχε συμπαθητικήσυγκομιδή τόσο στα φιλικά, όσο και στα προκριματικά που κλήθηκε να αγωνιστεί. Ποτέ ξανά όμως δεν είχε καταγράψει νίκη σε τελική φάση του θεσμού, κάτι που έμελλε να γίνει το 2021 ή για να βαδίζουμε με ακριβή δεδομένα, το «2020». Αυτή τη στιγμή οι ελπίδες της επανάληψης δεν είναι με το μέρος της, αλλά η ομάδα κρατά αυτή τη συνθήκη και προχωρά!

Πορτογαλία και 2 αυτογκόλ σε έναν αγώνα

Αρνητική πρωτιά για την Πορτογαλία με τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να σκοράρουν διπλή φορά σε ένα παιχνίδι, αλλά στο δικό τους τέρμα.

Ρούμπεν Ντίας και Ραφαέλ Γκερέιρο ανέτρεψαν μέσα σε μόλις 4 λεπτά (35’και 39’) το υπέρ τους αποτέλεσμα απέναντι στην Γερμανία με 2 αυτογκόλ και έκαναν την ομάδα τους την μοναδική που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε μεγάλο τουρνουά. Σίγουρα, το γεγονός αυτό δεν αποτελεί κατάσταση στην οποία θα ήθελε κάποιος να εμπλακεί, ωστόσο οι κακές στιγμές των ποδοσφαιριστών είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Η πρώτη ήττα από κάτοχο τίτλου με 4 γκολ

Σε ακόμη μία νέα κατάσταση βρέθηκε η Πορτογαλία στο παιχνίδι με τους Γερμανούς και το σφύριγμα της λήξης του. Το EURO 2016 ανέδειξε νικήτρια την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο και φέτος καλούνταν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους!

Η εξέλιξη της αναμέτρησης για την 2η αγωνιστική των ομίλων, δεν ήταν η καλύτερη συνθήκη για την Πορτογαλία, αφού έγινε η πρώτη Πρωταθλήτρια Ευρώπης που στην επόμενη έκδοση της διοργάνωσης μέτρησε ήττα με 4 γκολ.

Το ρεκόρ του Λεβαντόφσκι…τρίτωσε

Η πιο παραγωγική χρονιά του επιθετικού της Μπάγερν Μονάχου συνεχίζεται, εκπροσωπώντας αυτή τη φορά την Εθνική Πολωνίας. Με το τέρμα που σημείωσε απέναντι στους Ισπανούς, όχι μόνο κρατά ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του, αλλά «πατά» ακόμη μία κορυφή!

Γίνεται ο πρώτος Πολωνός στην ιστορία που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα EURO. Συγκεκριμένα, μετρά γκολ στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2012, 2016 και του 2020!

Όσο το EURO συνεχίζεται, ο «δρόμος» για νέα δεδομένα είναι ανοιχτός και σε κάθε περίπτωση η αρχή ήταν αρκετά δυναμική!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης