πάμε euro

EURO 2020: Γερμανία και Ισπανία για να επιβιώσουν-Πορτογαλία και Γαλλία για να προκριθούν!

EURO 2020: Γερμανία και Ισπανία για να επιβιώσουν-Πορτογαλία και Γαλλία για να προκριθούν!
Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον πέμπτο και στον έκτο όμιλο με τις σημερινές (19/06) αναμετρήσεις, με τα μεγάλα φαβορί είτε να μην έχουν περιθώρια για απώλειες είτε να θέλουν μια νίκη για να περάσουν στους «16».
Η Γαλλία θέλει να τελειώσει την υπόθεση-πρόκριση απόψε 

Το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν αντιμετωπίζει σήμερα στις 16:00 στο Φέρεντς Πούσκας την Ουγγαρία, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την φέρει από τον έκτο όμιλο στην επόμενη φάση.

Το 3-0 απέναντι στην Πορτογαλία δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα του παιχνιδιού. Η Ουγγαρία, μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ στο 84’, είχε βραχυκυκλώσει την ομάδα του Φερνάντο Σάντος με τον τρόπο που είχε στηθεί στο γήπεδο. Μπορεί να ήταν ελάχιστες οι στιγμές που έγινε επικίνδυνη -με κορυφαία όλων το ακυρωθέν γκολ στο 80’- αλλά μέσω της καλοστημένης άμυνάς της, έφτασε κοντά στο να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Στάθηκε άτυχη στο πρώτο γκολ, αφού ένα φαινομενικά αδύνατο σουτ άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, με την ψυχολογική της κατάρρευση να ξεκινά από το σημείο εκείνο και να φέρνει το τελικό σκορ.
france.png

Από την άλλη η Γαλλία, χωρίς να εντυπωσιάσει, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε από τη Γερμανία και να κάνει το πρώτο βήμα, για να αποτελέσει το αφεντικό του ομίλου. Έδωσε την κατοχή της μπάλας στην ομάδα του Λεβ (η κατοχή ήταν στο 60%-40%) και «χτυπούσε» στις αντεπιθέσεις. Το ελαφρώς οπισθοχωρημένο της πλάνο λειτούργησε, αφού και η ηρεμία στα μετόπισθεν έμοιαζε εξασφαλισμένη, αλλά και δημιουργούσε μεγάλες ευκαιρίες βγαίνοντας στην κόντρα-επίθεση, σε μία από τις οποίες ήρθε και το γκολ, έστω κι αν ήταν ο Χούμελς που...τελείωσε τη φάση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 20’.

Ο Ντεσάν καλείται να διαχειριστεί δύο απουσίες: του Παβάρ που αποκόμισε τραυματισμό στο κεφάλι απέναντι στη Γερμανία και εξετάζεται περαιτέρω, αλλά και του Κομάν που αποχώρησε για τη γέννηση του παιδιού του. Ωστόσο, ακόμα και με αυτές τις ελλείψεις, η ποιοτική απόσταση των δύο ομάδων είναι χαοτική κι εφόσον η Γαλλία βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη απέναντι στη Γερμανία, εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να κάνει κάτι ανάλογο και σήμερα απέναντι στην Ουγγαρία

«Πάντσερ» χωρίς περιθώρια λάθους

germa.jpg

Η Γερμανία υποδέχεται την Πορτογαλία (19:00) στο Αλιάνζ Αρένα, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τη ξαναβάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η Πορτογαλία ως νυν κάτοχος του τροπαίου δεν εντυπωσίασε στην πρεμιέρα της. Μπορεί να επικράτησε με 3-0 των Ούγγρων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προήλθε η νίκη, δεν έπεισε. Θα μπορούσε το παιχνίδι να έχει πάρει διαφορετική τροπή, αν ο Ζότα στο 9ο λεπτό είχε αποφασίσει να δώσει την μπάλα στον ελεύθερο Ρονάλντο, ωστόσο η ιστορία έγραψε πως η παρέα του Κριστιάνο δεν έκανε σε επίπεδο απόδοσης τον υγιή περίπατο που δείχνει το σκορ.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία καλείται να φέρει εις πέρας την αποψινή αποστολή, αφού το ματς κρίνεται ως «do or die». Σε περίπτωση οποιουδήποτε άλλου αποτελέσματος πλην της νίκης, η πρόκριση θα γίνει εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Στο παιχνίδι με την Πορτογαλία φανέρωσε τις δύο μεγάλες παθογένειες της: την ευκολία με την οποία δέχεται γκολ και τη δυσκολία που έχει στο να πετύχει. Δεν κατάφερε να πάρει κάτι ο Λεβ ούτε από τον Βέρνερ, ούτε από τον Φόλαντ, αφήνοντας αναξιοποίητο το υπέρ της ποσοστό κατοχής (60%).

Η Γερμανία παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Άλλωστε, όταν έγινε η κλήρωση του ομίλου γνώριζαν και οι τρεις δυνατές ομάδες του ομίλου, πως το να περάσουν όλες με άνεση από τον όμιλο θα ήταν αδύνατο. Ο Γιόακιμ Λεβ, όμως, έχει και λόγους να χαμογελά. Ο Γκνάμπρι επέστρεψε στις προπονήσεις, όπως και ο Γκορέτσκα που διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα, αλλά ο τεχνικός της Γερμανίας θα πρέπει να βρει άμεσα λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα του εδώ και καιρό. Η Πορτογαλία ακόμη και όταν δεν είναι θελκτική στο μάτι, μπορεί να πάρει αυτό που θέλει με τον τρόπο της, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο προηγούμενο EURO.

Βαθμολογία (6ος όμιλος): 

Πορτογαλία 3

Γαλλία 3

Γερμανία 0

Ουγγαρία 0

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική): 

Πορτογαλία-Γαλλία (23/06, 22:00)

Γερμανία-Ουγγαρία (23/06, 22:00)

Με την πλάτη στον τοίχο η Ισπανία θέλει νίκη πάση θυσία

spain_1.jpg

Με όπλο το Λα Καρτούχα η Ισπανία θέλει απεγνωσμένα να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Πολωνία (22:00) και να δείξει ένα σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο.

Στην πρεμιέρα της στο φετινό EURO, η Ισπανία δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την κατοχή της τάξης του 85% που είχε. Εγκλωβίστηκε σε ένα ανελέητο passing game που ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί από την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα των Σουηδών, οι οποίοι λίγο έλειψαν να τιμωρήσουν τη φλυαρία των Ισπανών, έχοντας κλασικές ευκαιρίες για γκολ τόσο με τον Αλεξάντερ Ίσακ, όσο και με τον Μάρκους Μπεργκ. Το σύνολο του Λουίς Ενρίκε είχε, επίσης, τις δικές του μεγάλες φάσεις, με αυτές των Μοράτα-Μορένο να ξεχωρίζουν.

Σε κακό φεγγάρι στην πρώτη αγωνιστική βρέθηκε και η Πολωνία. Με μία τρομερά επίπονη -αν όχι καταδικαστική- ήττα απέναντι στους Σλοβάκους, έκανε την υπόθεση-πρόκριση να μοιάζει με «βουνό» το οποίο πρέπει να βρει τρόπο να ανέβει. Η αμυντική ανισορροπία της κόστισε, αφού δεν μπόρεσε επουδενί να περιορίσει την επιθετική γραμμή της Σλοβακίας, η οποία έκανε «πάρτι» στις αντεπιθέσεις, προκαλώντας ανησυχία στην ομάδα του Πάουλο Σόουζα, αφού ήταν το 10ο γκολ που δέχεται σε μόλις έξι παιχνίδια.

Εν κατακλείδι, καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει περιθώρια να παίξει για κάποιο άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Προφανώς, η Ισπανία έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση και οφείλει να εκμεταλλευθεί την κακή αμυντική παράδοση που δημιουργεί η Πολωνία. Άλλωστε, όσο ο Λεβαντόφσκι μένει «άσφαιρος» (τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς γκολ), το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας του Σόουζα μοιάζει εξουδετερωμένο. Ο Λουίς Ενρίκε βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει τον Μπουσκέτς στην αποστολή -αν και θεωρείται δύσκολο να αγωνιστεί- ενώ από την άλλη θα απουσιάσει ο Κρικόβιακ, λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι με τη Σλοβακία.

Βαθμολογία (5ος όμιλος): 

Σουηδία 4

Σλοβακία 3

Ισπανία 1 (έχει ένα ματς λιγότερο)

Πολωνία 0 (έχει ένα ματς λιγότερο)

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική): 

Σουηδία-Πολωνία (23/06, 19:00)

Σλοβακία-Ισπανία (23/06, 19:00)

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης