πάμε euro

EURO 2020, Κροατία – Τσεχία 1-1: Αβαντάζ για Τσεχία, πάνε για «τελικό» οι Κροάτες με Σκωτία!

EURO 2020, Κροατία – Τσεχία 1-1: Αβαντάζ για Τσεχία, πάνε για «τελικό» οι Κροάτες με Σκωτία!

4ος όμιλος: Ισόπαλες αναδείχθηκαν στο Χάμπντεν Παρκ η Κροατία με την Τσεχία, με το αποτέλεσμα να ευνοεί τους Άγγλους, που αντιμετωπίζουν σε λίγη ώρα από τώρα την Σκωτία!

Σχετικά Άρθρα

Σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό παιχνίδι, με εξαιρετικό ρυθμό και αρκετές φάσεις, αναδείχθηκαν ισόπαλες η Κροατία με την Τσεχία (1-1), με το Χάμπντεν Παρκ να βλέπει ξανά τον Σικ να σκοράρει, «γράφοντας ιστορία», αλλά τον Πέρισιτς να απαντά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και να «κλέβει» τους δύο βαθμούς από τους «διψασμένους» για πρόκριση Τσέχους.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα βεβαίως βολεύει την Αγγλία, η οποία φιλοξενεί σε λίγη ώρα την Σκωτία, αλλά και την ομάδα των Ρόμπερτσον και Τίρνι, με τους Σκωτσέζους να  έχουν μαθητικά, ακόμη ελπίδες, για να προφτάσουν το «τρένο» της πρόκρισης.


Το «απρόβλεπτο» ξεκίνημα της Τσεχίας στο ματς και οι μεγάλες ευκαιρίες στο εικοσάλεπτο

Εντύπωση προξένησε η έναρξη της αναμέτρησης, με τους Τσέχους να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και να απειλούν τρεις φορές, πριν από την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ενώ τους Κροάτες να αδυνατούν να διατηρήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και να αρκούνται σε μία κακή εκτέλεση φάουλ του Λόβρεν.


Το πρώτο σουτ του παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε από τον Τσουφάλ, αλλά «κόντραρε» στα σώματα, δύο λεπτά μετά (5ο λεπτό), το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης κατέληξε στην δεύτερη τελική των Τσέχων, με τον Σούτσεκ να αστοχεί με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση, ενώ η συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου είχε ως πρωταγωνιστή τον Σικ, που πραγματοποίησε κακό τελείωμα από πολύ κοντά!

 

Η «απάντηση» της Κροατίας, το δίλεπτο πίεσης και το προβάδισμα της Τσεχίας

Η καλή απόδοση της Τσεχίας λειτούργησε θετικά για την Κροατία, η οποία μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, έδειξε να «σοβαρεύεται», να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης και να ξεκινά να απειλεί.

Η πρώτη ευκαιρία της περιλάμβανε μεγάλη δόση τύχης και «χάθηκε» από τον Ρέμπιτς στο 21’, ο οποίος κυνήγησε μέχρι τέλους το ασταθές γύρισμα του Σελούτσκα, ενώ δύο λεπτά μετά, το 2ο κόρνερ της Κροατίας εκτελέστηκε και πάλι με πάσα, με τον τελικό αποδέκτη Πέρισιτς να πλασάρει αδύναμα!


Παρόλα αυτά, το γκολ ήρθε από την Τσεχία! Ο Λόβρεν προέβη σε αγκωνιά, σε μία ανύποπτη φάση στον Σικ στο 33ο λεπτό, ο VAR ειδοποίησε τον διαιτητή της αναμέτρησης και ο Σικ, ο οποίος το «κέρδισε», παρέμεινε, αν και ματωμένος, εντός αγωνιστικού χώρου, το εκτέλεσε τέσσερα λεπτά μετά και έφτασε στα 3 γκολ στην διοργάνωση, γρηγορότερα από κάθε άλλον!


Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την Κροατία να προσπαθεί να «απαντήσει» και πάλι με τον Ρέμπιτς, ο οποίος αποτέλεσε αναμφίβολα τον κινητικότερο ποδοσφαιριστή της, αλλά να μη τα καταφέρνει, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην ανάπαυλα, δίκαια πίσω στο σκορ!

 

Το φοβερό γκολ του Πέρισιτς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου

Αντιστρόφως ανάλογο ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με την Κροατία να παρουσιάζεται αποφασισμένη και να βρίσκει λύση άμεσα, ανακτώντας την χαμένη ψυχολογία της.

Συγκεκριμένα, δύο λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης, οι Κροάτες βρήκαν απάντηση, χάρη στην εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Πέρισιτς και μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Άξιο αναφοράς είναι βεβαίως πως ο μεσοεπιθετικός της Ίντερ, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της χώρας του, ο οποίος βρίσκει δίχτυα σε τέσσερις διαδοχικές διοργανώσεις!


Ξέφρενος ρυθμός, φάσεις εκατέροθεν και… ισοπαλία

Η άμεση απάντηση της Κροατίας, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε τα σχέδια των δύο προπονητών, και επέφερε μία «άγρια ομορφιά» στο ματς. Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, ελπίζοντας στην ανατροπή, ενώ με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, τα ηνία φάνηκε να περνούν ξανά στους Τσέχους, οι οποίοι έψαξαν δις το γκολ, με μεγαλύτερη στιγμή αυτή του Σούτσεκ.

 

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους Κροάτες, έπειτα από δημιουργία του σκόρερ τους, στο 70ο λεπτό της συνάντησης, με τον Βλάσιτς να αστοχεί, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του ματς άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους, οι οποίοι έψαξαν το τρίποντο, αλλά έμειναν να αναμένουν την Σκωτία στην τελευταία αγωνιστική, παίζοντας τα «ρέστα» τους για την πρόκριση.


Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς):
Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (87' Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσετς), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς)

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σιλχαβί): Βατσλίκ, Τσουφάλ, Σελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Χολς, Μάσοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87' Νταρίντα), Γιάνκτο (63’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ)


Βαθμολογία
(4ος όμιλος)

Τσεχία 4

Αγγλία 3

Κροατία 1

Σκωτία 0

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική)

Κροατία – Σκωτία (22/06)

Τσεχία – Αγγλία (22/06)

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης